Най - вълнуващия въпрос зимно време.
petrol c20xe - напреднал
Здравейте направих печка от стар бойлер диаметъра му е към 400мм от горе през тръба ф60мм вкарвам въздух и през медна тръба пускам маслото, изхода е на ф110 за комина пробвах да я запаля но когато подам въздух от вентилатора тя гасне.
Къде ми е грешката прилагам и линк със снимки за да се види нагледно какво представлява
http://petrolc20xe.snimka.bg/automobile ... sti.739586
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Регулирай
lz2skt - специалист
На дъното ти трябва дебелостенна чаша ,в която да налееш първоначално масло и нещо друго бързо запалимо.Пали се първо в чашката и като загрее тогава се пуска вента и да капе маслото.Долу вратичката я преработи да е макс. уплътнена, че ще мирише на от.масло.Трябва да преработиш конструкцията най-добре.долу да оставиш малък отвор за запалване ,а горе да се отваря подобие на кюмбе , за да може да чистиш чашката,да заливаш течност и да правиш ревизия.Ако имаш още въпроси ми пиши на лични да ти дам тел. си.Успех
zz_stefanov - майстор
И кой ще те трае в махалата да гориш масло?
lz2skt - специалист
При правилното горене на от.масло няма видим пушек ...само отначало докато се разгори.Лично и миризма не съм усетил-комина ми е нисък-1,5 над нивото над гаража.Но печката трябва да е добре уплътнена да не пуши в помещението.
ktch_1964 - специалист
Да , идеята не е лоша , такава печка топли много добре , но в процеса на горене са необходими настройки защото горенето
зависи от вискозитета на маслото който се променя с температурата му. Това не е печка която може да работи без надзор.
petrol c20xe - напреднал
Здравейте така уплътнението може да се направи по добро това не е проблем чашка ще сложа да капе в ней маслото, дупките достатъчни ли са който съм пробил на тръбата те са с диаметър 4,5мм от долу тръбата е отворена така ли трябва да е, и друго медната тръбичка по която капе масло съм я пуснал на 20 см от горе или трябва да е директно долу на дъното където ще е чашката.
За запалването пробвах по следния начин пускам да капе масло и разпалвам с газовата горелка но без ефект!
ktch_1964 - специалист
Преди да пуснеш маслото нагрей с горелката чашата почти до червено , пробвай не капка а тънка струя на маслото като косъм.
Трябва да можеш да регулираш постъпването на въздух от вентилатора в печката. В чашата винаги трябва да има локвичка 100
150гр. горящо масло.
plamen6703 - майстор
Такава печка не се прави на око. Това от линка http://konstryktorov.net/izobreteniya/c ... otrabotke/ е изпробвана печка и работи безотказно. Никой не може наизуст да ти каже какво и как да промениш в твоята печка, че да може да гори. Само празни празни приказки и съвети "по принцип", които не ти вършат никаква работа.
vrangelov - специалист
За да ти се пали печката от раз, трябва да си целувал циганка! Шегувам се.
Опитай да я запалиш с нафта и после мини на масло. Ако конструкцията е правилна, ще гори.
Всичко това, което ще правиш, освен че е незаконно, е и много опасно.

Тема "Печка на масло - не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: