Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Маци - специалист
Здравейте ....нов съм в форума а и може би и въпроса не ми е за тук но все пак ще си кажа билежките :) .. отоплявам 100кв етаж от къща с вътрешна изолацията с обща мощ на радиатори 12кв. Който с с термо глави само на лирата няма а боилера мо е с серпентина която се управлява от ел задвижка.....Та закупих пелетна камина лили 20 кв ..дойде исталатора настрои камината и дим да го няма :).....пускам камината да работи достига температурата на водата (65 градуса) като преди да достигне тази t започва да намалява мощноста и влиза в модулация (66градуса)до тук добре но когато достигне зададената температура на стаиния термостат отметката която стои на дисплея на камината изчезва (нормално ли е това)след което камината продължава да си работи като температурата на водата се покачи на 68 градуса камината влиза в някакъв режим wait cooling след което камината гасне и t на водата започва да пада стига до 54 градуса и камината зе пали отново ...в рамките на 1 час камината влиза 3 или 4 пъти в този режим и съответно толко пъти се пали .....предполагам това не е нормално ....или така работят тези камини ако може някой да ми помогне да оправя нещата предварително му благодаря ......поздрави
startx - специалист
ако си с контролера на фумис е нормално ако си задал 60 гр камината трябва да достигне 63 или 65 зависи какъв праг и е задал инсталатора .. трябва да влезне в модулация и да подмине тези 3-5 градуса и се гаси ... за да се запали тр да падне с 3-5 градуса под зададената и да се запали ( ако темп на водата пада по бързо след като изгасне и печката още се вентилира тв може да се запали и с темп на водата по ниски от зададената за запалване тъй като докато се вентилира не може да запали ...
:snakeman:
Маци написа:
Здравейте ....нов съм в форума а и може би и въпроса не ми е за тук но все пак ще си кажа билежките :) .. отоплявам 100кв етаж от къща с вътрешна изолацията с обща мощ на радиатори 12кв. Който с с термо глави само на лирата няма а боилера мо е с серпентина която се управлява от ел задвижка.....Та закупих пелетна камина лили 20 кв ..дойде исталатора настрои камината и дим да го няма :).....пускам камината да работи достига температурата на водата (65 градуса) като преди да достигне тази t започва да намалява мощноста и влиза в модулация (66градуса)до тук добре но когато достигне зададената температура на стаиния термостат отметката която стои на дисплея на камината изчезва (нормално ли е това)след което камината продължава да си работи като температурата на водата се покачи на 68 градуса камината влиза в някакъв режим wait cooling след което камината гасне и t на водата започва да пада стига до 54 градуса и камината зе пали отново ...в рамките на 1 час камината влиза 3 или 4 пъти в този режим и съответно толко пъти се пали .....предполагам това не е нормално ....или така работят тези камини ако може някой да ми помогне да оправя нещата предварително му благодаря ......поздрави
benimm8808 - специалист
mboevv написа:
Coclea power 1 (0.5)
Power 2 (1.0)
Power3 (1.3)

1 (1900)
2 (1900)
3 (1900)

Ако някъде нещо не са ми ОК настройките и мога да постигна по ефективна и икономична работа ще съм благодарен ако споделите с мен. Благодаря.
Искам да попитам това меню коети ми даде го промених на 15 мин. това е меню само за изключване или също ще обдухва 15 мин. и при достигната стайна температура. :)
За по малък от това което си постигнал-ЗАБРАВИ- това е минимума.
Относно оборотите на 1-2-3 степен не е нормално да са с еднакви стойности,за 3 степен горе долу е нормално 1900 ,но за 1 и 2 са високи.Аз съм с въздух на 1-ва степен 1600 и на 2-ра 1700, 3-та 1800. Иначе пелетите ни се различават с малко.
mboevv - напреднал
benimm8808 написа:
mboevv написа:
Coclea power 1 (0.5)
Power 2 (1.0)
Power3 (1.3)

1 (1900)
2 (1900)
3 (1900)

Ако някъде нещо не са ми ОК настройките и мога да постигна по ефективна и икономична работа ще съм благодарен ако споделите с мен. Благодаря.
Искам да попитам това меню коети ми даде го промених на 15 мин. това е меню само за изключване или също ще обдухва 15 мин. и при достигната стайна температура. :)
За по малък от това което си постигнал-ЗАБРАВИ- това е минимума.
Относно оборотите на 1-2-3 степен не е нормално да са с еднакви стойности,за 3 степен горе долу е нормално 1900 ,но за 1 и 2 са високи.Аз съм с въздух на 1-ва степен 1600 и на 2-ра 1700, 3-та 1800. Иначе пелетите ни се различават с малко.
Благодаря :)
benimm8808 - специалист
Я да вида дали някой се е сблъсквал с подобен проблем:
Има камина вързана към стаен термостат,сработва нормално стайния с изключение на паленето. Стайния е зададен на 23 гр., на 23 влиза в модулация ,на 23.5 гаси камината, влиза в wait cooling, и после веднага в режим Старт и се стартира- в това е проблема. Зададено му е на стайния термостат да се пали като паднат градусите с 3 ,демек на 20гр.
Уви, не следи стайния ,а пали директно.
Някой да се е сблъсквал с този проблем?
Поздрави.
filmatoplo - майстор
Да ,обаче заради това че през две къщи има същия модел стаен термостат който дава сигнал за старт .Имам случай на 150 метра пак хваща сигнала ,променям кода на термостатите ,ползвам модел Салус .При камината може да е и от друго но и това трябва да се провери.
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Да ,обаче заради това че през две къщи има същия модел стаен термостат който дава сигнал за старт .Имам случай на 150 метра пак хваща сигнала ,променям кода на термостатите ,ползвам модел Салус .При камината може да е и от друго но и това трябва да се провери.
Има резон в това, което казваш.
Но странното е, че не пали винаги по едно и също време.Единия път пали на 4 мин след wait cooling, на другия път веднага след него.Дали няма нещо по настройките, което трябва са се промени,така че да следи стайния и да пали по негово задание , не веднага след охлаждането?
Поздрави.
Колеги някой да знае как може да се намали времето flame light,прекалено дълго седи преди work 5 -7min.
benimm8808 - специалист
plamen7424 написа:
Колеги някой да знае как може да се намали времето flame light,прекалено дълго седи преди work 5 -7min.
По спомен мисля,че е 9-6-2 параметър,заводско е 5 мин.
pepo7603 - помощник
Колеги,почна пак сезона.Но нещо ме тормози,трети сезон ши започна ,и ми прави впечатление че като загрее вдига много налягането .Студена 1,5, и като загрее утива почти на 3,0бара.до сега нее била така ,вдигаше от 1,5 до 2,0 което е нормално /мисля/.Червения разш. съд в нея той ли се ебава,трябва ли да се пълни с вода?

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: