Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kondor1 - специалист
Щеше да е разумно от страна на производителя да обвърже гаранцията с някаква интернет регистрация, на която се дава email (евентуално и телефон) на клиента. Така при отчитане на някаква масова грешка може впоследствие да се пусне писмо до всички клиенти с еди какъв си модел продукт да обърнат внимание на еди какво си. Или като се забележи глупостта на конкретен инсталатор, могат да се предупредят само неговите клиенти (жертви).
m.eit - специалист
Kondor1 написа:
m.eit написа:
Не можех да си представя че производителя не е :weedman: предвидил място за термодатчика и така го открих! :weedman:
Ти не си си представил и си го търсил. За жалост много от монтажниците не само, че не го търсят, а и са напълно уверени, че "става" да го закачиш къде да е до някоя тръба. Важното е да се отбие номера по най-бързия начин. Но вината е и от другата страна. Като пусках моята горелка се опитах да чета инструкцията. Прегледах я уж цялата, търсих нещо от типа "При първо пускане направете непременно ей това: 1,2,3", обаче така и не намерих. Инструкцията им е писана на принципа "ако прочетеш абсолютно всичко, ще откриеш всичко, което е важно", но покрай важните неща са написани и доста очевидни дреболии. Така че и за тоя датчик със сигурност е можело да направят някаква рисунка на втора страница с надпис "ВНИМАНИЕ - поставете термодатчика точно ТУК" и картинка със стрелка.

Наистина твоето предложение е най-правилно,така никой няма да се обърка!
Всъщност инструкциите за сглобяване на Икея мебелите са на този принцип!
Така че и производителя не си е изпипал докрай работата!
Вчера открих грешка във печатните брошури на Грейко бижу,там пише че тежи 250 кга във сайта им пише 183 кг,монтирал съм една такава камина и съм поръчал втора ама не знам коя от двете цифри е вярна, това означава че некой от фирмата си гледа работата пет за четири,па макар и във рекламният отдел.Лошото е да не започнат и във другите отдели така да си гледат работа ! :)
:weedman:
m.eit - специалист
gnt69 написа:
m.eit написа:
Направо не е за вярване,поне две три години се продават и монтират Грейко комплекти(горелка +котел) и голяма част специалистите дето
подписват гаранциите не знаят къде се монтира най–важният датчик за работата на системата,та какво остава за монтажниците ! (И те гарантират на производителя че всичко е изпълнено по правилата) :?
Недей слага под един знаменател всички майстори и инсталатори. Дайте му името на тоя инсталатор който не знае къде се слага датчика, да го порицаем публично и да знаят колегите които сега закупуват съоръжение да го заобикалят отдалече. :partyman:
По горе в дискусията поне двама инсталатори не познават техиниката за която подписват гаранция за това и клиентите им намират необходимата информация тук!
Аз познавам трети такъв,петнадесет минути се дзвери как да пусне пелетна камина грейко,тръгна да сваля капака,добре че собственика му вика спри малко,вземи свери дата и час.От там даже езика не знаеше как да смени от английски на български.Каквито бяха фабричните настройки такива останаха.Добре че поостанахме със собственика,съспенда фабрично беше със много малка доза камината изгасна и докато разбере че не гори се задръсти със пелети. Е ние го пипнахме малко и работите се подредиха.А келеша за един печат взе сто лева.
Грейко не си гледат добре работата щото този който подписва гаранцията, той трябва да сервизира горелката(камината) при необходимост а как да стане като не я познава!
Един е много,в такава фирма да не си разбира от работата,а тука са вече трима!
При вас в Русенско сигурно не е така,ама във София наистина са много!

За въпросният съм писал преди дайсетина дена във грейко темите!
gnt69 - майстор
m.eit написа:
При вас в Русенско сигурно не е така,ама във София наистина са много!
За въпросният съм писал преди дайсетина дена във грейко темите!
В Русе всички са пичове. :partyman:
bedamusa - специалист
Седя чета и ми идва една такава идея дали няма как да се направи нова тема в която да синтезира основното от някой, който е в час защото така 680 страници направо е луда работа да се прочете. Понеже се чудите защо Грейко са така ще ви разкажа една случка с тях - Намерих ги къде (понеже са ми на близо) са ходих при тях защото исках да си купя само корпуса другите части знам от къде ги купуват за да мога да си сложа новия контролер на Натурела с 2-рия дисплей който е и стаен термостат жените в офиса направо щяха да ме убият как можело да искам такова нещо. В офиса се оказа и един друг човек който ми обърна внимание поговорихме си и ми обещаха за това лято да пуснат горелката и с възможност за закупуване с новия контролер което не се случи защото били хвърлили усилията си в камината ... та човека с когото говорих ми каза следното "Политиката на фирмата е да не се занимава с крайните потребители с тях се занимават инсталаторите и от тях ние получаваме обратната информация". Докато инсталаторите не започнат да си вършат работата както трябва няма да се оправят нещата там. Моите инсталатори е те не слагат датчика където е оказано нямам си и на идея защо.
tzvtz - напреднал
vesonp1 написа:
Понеже съм с комбиниран котел на Грейко , но не съм си купил скарата дето се слагала за дърва, та да попитам.....като си я купя някога(въпреки уверенията на майстора,че няма да искам да се върна на дърва :) ) трябва ли да махам горелката за да паля дървата или се пали някак си над самата горелка......в момента горелката ми е монтирана отляво
Здравей,
Скарата като се сложи стои под наклон от около 30 градуса по спомен и не се сваля. Както си гори горелката, слагаш дървата и те се палят от нея. Като се разгорят, горелката спира и си продължаваш само на дърва. Ако спреш да слагаш, като спадне температурата, горелката тръгва отново. Скарата е с широки дупки и пепелта си пада сама. С дървата е по-евтино спрямо пелетите, но повече цапат котела и се губи смисъла от автоматизацията - все едно си поддържаш печка.
gnt69 - майстор
tzvtz написа:
vesonp1 написа:
С дървата е по-евтино спрямо пелетите, но повече цапат котела и се губи смисъла от автоматизацията - все едно си поддържаш печка.
По евтино е ако са ти ги подарили. Слънчогледовите пелети са по 200 лева ама сухи, а дървата са по 180 лв/тон ама мокри. В едно кило пелети има 4-5кв топло а във мокрите дърва има 2 кв. Тегли чертата и виж кое е по евтино.
vesonp1 - специалист
Благодаря :) Аз не съм се засилил да слагам още...просто ми е интересно ако някога пелетите стигнат да речем 800 лева или липсват от пазара дали ще мога да си ползвам котела.....а що да го пали горелката.....не си ли го паля по старият начин с хартия,клечки и прочие и после си меткам дърва :?
Su-37 - специалист
Когато пелетите стигнат 800 лева токът ще е 70 стотинки за киловатчас, а дървата 350-400 лева за тон. Ако заплатите ни са като в момента, ще има опашки на летището.
Лесния начин е да жертваш близо 1 кг пелети да запалиш дървата посредством горелката. Трудният е класика - подреждаш вестници, картони, клечорляци, ситни дърва, едри дърва и палиш със запалката. Може и с газова горелка, бензинова лампа ...
filmatoplo - майстор
Какви дърва във този котел бе хора .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: