• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nelim - специалист
50. Cool fluid exit temp. diff. --> [10]
(тук остава 10 - което е 10*0.1 = 1 градус, демек ще почне да топли при 21 градуса)
51. Water/air temperature --> [25.0]
(тук трябва да ти е 22)
53. Cool fluid entry temp. diff. --> [10]
(тух ако го оставиш 10 е 10*0.1 = 1 градус, ще почне да охлажда при температура 22+1 = 23градуса, щом искаш да почне охлаждането на флуида на 22.1 - трябва да го направиш 1, ако го направиш на 0, започва да игнорира неговия температурен сензор и се съобразява само с външен термостат - закачен на бялата букса отзад

Това са параметрите по подразбиране, говорим за интегрирания температурен датчик на камината, дето си излиза черния кабел от него - а не този на буксата за стаен термостат(зависи от параметър 53 и параметър 76 (при теб трябва да е 1)
nokoniko - специалист
nelim написа:
(тук остава 10 - което е 10*0.1 = 1 градус, демек ще почне да топли при 21 градуса)
(тук трябва да ти е 22)
(тух ако го оставиш 10 е 10*0.1 = 1 градус, ще почне да охлажда при температура 22+1 = 23градуса, щом искаш да почне охлаждането на флуида на 22.1 - трябва да го направиш 1, ако го направиш на 0, започва да игнорира неговия температурен сензор и се съобразява само с външен термостат - закачен на бялата букса отзад

Това са параметрите по подразбиране, говорим за интегрирания температурен датчик на камината, дето си излиза черния кабел от него - а не този на буксата за стаен термостат(зависи от параметър 53 и параметър 76 (при теб трябва да е 1)
При мен пар. 51 не може да е по-малко от 25......защо ли....
simeon_86 - напреднал
nelim написа:
(тук трябва да ти е 22)

Мерси за обяснението колега. Всичко това съм го направил с изключение на това, че параметър 51 не мога да го смъкна повече от 25 точки.
nelim - специалист
А параметър 76 какъв ви е ?

Като гледам тоя параметър 51, приема стойности от 25 до 255 , вероятно е редно да задавате температурата на въздуха от самото меню на печката , сигурно си го калкулира само, а не като параметър

т.е. отиваш на температурата при камината, цъкаш ентер и я променяш, сигурно тогава ще си сметне колко трябва да е параметър 51

в смисъл, абстрахирай се от пар51, сетвай си останалите, пък температурата на въздуха си я задавай от самото меню и виж как ще се случат нещата
Последна промяна от nelim на чет окт 05, 2017 2:23 pm, променено общо 2 пъти.
simeon_86 - напреднал
nelim написа:
А параметър 76 какъв ви е ?
Стойност 1, както сте го посочили

Да и аз мисля в тази посока за параметър 51, но факта е, че камината не спира при достигането на температура 22,1 при настроени 22. Ще търся решение на проблема.. Лошото е, че когато си копуваме печки идват поставят е техниците и никакви настройки... оправяй се сам в 9та глуха... Дано някой открие решение на проблема, че е малко нелогично да си настройвам температура на въздуха 22 а да ми спира печката на 23 примерно :)
nelim - специалист
Да, така трябва да е.. ако е стойност 2 - въобще няма да може да пипате температурата на въздуха от самото меню, позволява да се пипа само на водата.

Задай температурата от менюто, а 50 и 53 от сервизното меню, това реално са долен и горен хистерзис

Параметър 51 , май е температурата*5 , т.е. за 22 градуса май трябва да зададеш 110, защото моята на 40 градуса показва 200, а максималната мисля е 51 градуса и е точно 255
simeon_86 - напреднал
nelim написа:
Да, така трябва да е.. ако е стойност 2 - въобще няма да може да пипате температурата на въздуха от самото меню, позволява да се пипа само на водата.

Задай температурата от менюто, а 50 и 53 от сервизното меню, това реално са долен и горен хистерзис

Параметър 51 , май е температурата*5 , т.е. за 22 градуса май трябва да зададеш 110, защото моята на 40 градуса показва 200, а максималната мисля е 51 градуса и е точно 255

Ще изпробвам това, което пишеш. Мерси много. Дано да помогне. Ще пиша с резултат, когато направя тези дни тестовете.
tosco - специалист
Да попитам аз тук, някой да е инсталирал GSM модул с опция за управление на камината по телефон?
filmatoplo - майстор
Който иска да се сърди но тази камина ползва инертно гориво и не може да отсича температурата в диапазона 0,1 гр ,то на газ не може камоли на пелети.Аз го постигам в диапазон 1 градус ,пък който си блъска главата за друго си е за негова сметка.
nelim - специалист
tosco написа:
Да попитам аз тук, някой да е инсталирал GSM модул с опция за управление на камината по телефон?
Аз съм инсталирал модул (стаен термостат) за управление през телефон ама по интернет,
той и ГСМ модула не прави нищо друго освен да щрака едно реле
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: