simeon_86 написа:Написал си, че пар.51 ти е 115. Значи nelim правилно е разгадал логиката, че в пар 51 градусите се умножават по 5. При теб е 115 - значи 23*5=115 - от тук следва, че при теб е настроена на 23 ,а не на 22. Както те посъветва nelim пар.51 го промени на 110 и ще отидеш на 22градуса. Поздравявям nelim, че разгада логиката.nokoniko написа:simeon_86 написа:Един въпрос, на който сигурно сте отговорили вече, но аз не мога да намеря отговора в форума. Имам пелетна печка EcoSpar Minima, Която се води 10+2KW = 12 kW мощност. Та въпроса ми е следният. Когато наглася темературата на 22 градуса с дистанционното.. пелетната печка спира работа на 23 градуса, и почва работа на 21 градуса. Т.е. има горен и долен толеранс 1 градус. Как мога да намаля горният толеранс на 0,1 градуса примерно, т.е. да спира на 22.1, ако съм задал 22 градуса. Благодаря предварително за отговора.Параметри 50 и 53 колко са ти в момента? Мисля, че ако параметър 53 е 10 / +1 градус/, трябва да го направиш 1/ ще стане + 0,1 градус/
Par50 - 10, par51 - 115, par53 - 1.
Но въпреки това не започва да спира работа на 22,1 градуса, когато съм настроил на 22 от дисплея на камината.
Мене ме притеснява друго, че параметрите( 50 и 53 ) са в зависимост с параметъра 51 - на който стойноста му е голяма... Цитирам от книжката за параметър 50 -
Отностно Параметър 50: В конфигурация „камина с водна помпа“ отоплителният уред рестартира след като температурата на въздуха спадне под [PAR51-PAR50], изразена в 0,1 от градуса, а температурата на водата спадне под [PAR52PAR96]. Обърнете внимание, че в PAR51 се задава желаната температура на въздуха, а в PAR52 се задава желаната температура на водата (само при камина с водна помпа!)
Ето и за параметър 53:
Отностно Параметър 53: Температурна разлика на входа на охладената течност: В конфигурация „камина“: Ако настроената стойност е 0, камината не спира. В този случай можете да използвате външния термостат (свързан към I/O I03) за включване или изключване на камината. Ако настроената стойност е различна от 0, охладената течност се допуска в камината, когато температурата на въздуха надвиши [PAR51 (в оС) + PAR53 (в 0,1 оС)]. В конфигурация „камина с водна помпа“: Ограничителната температура, която се базира на измерването на температурата на въздуха, е същата като горе. Ограничителната температура за водата се задава в PAR95. В конфигурация „котел/горелка“: в този параметър се задава ограничителната температура в хх оС.
И най-накрая Пар 51, който е в зависимост с горните два:
Отностно Параметър 51: Желаната температура на въздуха/водата (в оС): В конфигурация „камина“ задава желаната температура на въздуха в хх.х оС (максималната допустима стойност е 51.0). В конфигурация „камина с водна помпа“ задава желаната (стайна) температура в хх.х оС (максималната допустима стойност е 51.0). В конфигурация „котел/горелка“ задава желаната (стайна) температура в хх оС. В конфигурация „бойлер с акумулатор“, този параметър се изчислява като [PAR84 + и не може да се променя ръчно
Но на мене ми се струва, че по скоро имам този външен термостат за стая. Когато ми сложиха печката, към нея си имаше монтирано кабелче с термочуствителна глава, която ми мери градусите в стаята... завинтено е точно до захранващият кабел на печката и се полага на 2-3 метра от печката. Та ако е това, как мога да настроя да ми спира на 22, 1 градуса при положение, че съм го изкомандвал от дисплея да ми държи 22 градуса.
Също така искам да почва работа ако спадне 1 градус, т.е на 21 градуса да почва да работи.