Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Филма, това чудо регистрира и корегира, както при колите.
Точно там е предимството на размитата логика с широколентова сонда-работи с различно качество на горивото, за да дава приемливи резултати.
filmatoplo - майстор
Как точно ще действа обясни де ,да речем че една горелка е настроена и си работи оптимално ,подаване пелети и въздух ,и слагаме новата платка - какво се случва .
Sasho82 - помощник
Su-37 написа:
Не, казвам че само така работи - с 0% вентилатор. Иначе управлението си търси датчика за въртене на вентилатора и като отчита че трябва да се върти, пък той не се върти, дава грешка. На практика до 10-15% вентилаторът не се върти изобщо. Не съм го пробвал при колко % започва да се върти. Над 39% слага по 50 оборота на процент. Нещо такова.
50 минути в съспенд ще повярвам че ще изкара само ако го видя. Над 15-20 много трудно, дори невъзможно ако съдя само по моя. Рекордът ми е 11 минути а излизането беше на магия.
Питам информативно.Чакам фирмата която ми инсталираха горелката да дойдат да си я оправят.Няма да тръгна да променям нищо макар че доста изчетох и съм наясно кое как става. :)Макар че когато се свързах с техника той не беше наясно каква е тази аларма
В крайна сметка ще има ли нормален съспенд например 50 мин. на 0 % вентилатор ? Тва ми беше питането , Благодаря :)
или искаш да кажеш че дори и на 0 % ще изгорят бързо и ще последва гасене вече без въпросната аларма FAN ERROR
Последна промяна от Sasho82 на пон окт 09, 2017 3:46 pm, променено общо 2 пъти.
bedamusa - специалист
Честно да ви кажа направо се омотах като пиле в кълчища то стана така, че отиваш даваш една камара пари и накрая пак преравяш всета и правиш подобренията сам. Когато слагах котела си понеже съм с отворен тип система ми казаха от няколко фирми, че припътния вентил не работи без налягане и на отворен тип системи не става и за това нямам, сега от няколко места ми казват работи ... При мен си продължава проблема с високия разход на Грейко 30-ка с комбинирания котел(нямам сложени още пружини) в това топлото време имам 140 градуса на изхода, че то като стане студено и се дигне тягата ще стане сигурно 160-80 ебати смотания котел 1 клапа поне да му бяха сложили. 2 етажа топля по 65 квадрата с сменена дограма и частична вътрешна изолация и ми трябват 3-4 часа за да стопля водата до 55 градуса и тя тъкмо се стопли и стайния гаси горелката и след 3-4 часа всичко изстинало пак я пали и пак 3-4 часа за стопляне аз като гледам нямам момент в който да си седи горелката на 1-ва степен бичи на 3-та и 2-ра явно от там ми идва и разхода(предполагам и на другите с голяма разход на тази комбинация е от това). Представям си на -10 какво чудо на чудесата ще е и като разход и като студ в нас ако падне под 25 градуса и става война на дърва и въглища го нямах този проблем да не говоря, че не намерих една сериозна фирма на която да си платя да дойдат и да кажат кое как и защо всичките давай на ново цялата инсталация мед лед алабала ...
https://prnt.sc/gv4x6e
https://prnt.sc/gv4xao
Някой може ли да сподели, ако реша да сложа трипътен схемата ми на свързване е както в софтуера на грейко 2 помпи на изходящата вода трябва ли да добавя помпа и тн.
Последна промяна от bedamusa на пон окт 09, 2017 2:51 pm, променено общо 3 пъти.
Sasho82 - помощник
:rock: :axe:
Последна промяна от Sasho82 на пон окт 09, 2017 3:40 pm, променено общо 1 път.
bai_bradyra - специалист
bedamusa, да не би да ти е отворена клапата и да работиш на два вместо на три хода- оттам и високата температура на изходящите газове и дългото време за стопляне на водата. Пък и РБ30 ти е мощна за два етажа по 65 квадрата.
bedamusa - специалист
bai_bradyra написа:
bedamusa, да не би да ти е отворена клапата и да работиш на два вместо на три хода- оттам и високата температура на изходящите газове и дългото време за стопляне на водата. Пък и РБ30 ти е мощна за два етажа по 65 квадрата.
Смятам, че не е отворена https://prnt.sc/gv5d1j започвам да си мисля дали нямам прекалено голяма тяга.
Su-37 - специалист
Sasho82 написа:
Питам информативно.Чакам фирмата която ми инсталираха горелката да дойдат да си я оправят.Няма да тръгна да променям нищо макар че доста изчетох и съм наясно кое как става. :)Макар че когато се свързах с техника той не беше наясно каква е тази аларма.
Защо искаш да платиш едни пари за нещо елементарно? Направи го на 0%.
50 минути не вярвам да изкара. За да издържи дълго време в "поддържане" (suspend) трябва, както се е налапал с пелети на трета, да му намалиш температурата ръчно от копчето и така ще я накараш да застане в поддържане. Гледам от първа мощност 10-11 минути издържа и след това е на ръба да не продължи да гори. Ако има жар и веднага дойде зареждането тръгва лесно, но ако до зареждането има 30-40 секунди, може и да се затъкне от пелети и да се загуби пламъка. То зависи и от пелетите дали държат жарава и дали лесно се запалват като тръгне вентилатора.

Клапата на тази 30-ка е затворена, така трябва да е. Намали скоростта на помпата. Сложи я на най-бавната. Не кондензира ли много без трипътен вентил? Моя е на 50 сложен и в котела конденз няма (в долната част при пламъка и под пепелника).
Sasho82 - помощник
Su-37 написа:
Sasho82 написа:
Питам информативно.Чакам фирмата която ми инсталираха горелката да дойдат да си я оправят.Няма да тръгна да променям нищо макар че доста изчетох и съм наясно кое как става. :)Макар че когато се свързах с техника той не беше наясно каква е тази аларма.
Защо искаш да платиш едни пари за нещо елементарно? Направи го на 0%.
50 минути не вярвам да изкара. За да издържи дълго време в "поддържане" (suspend) трябва, както се е налапал с пелети на трета, да му намалиш температурата ръчно от копчето и така ще я накараш да застане в поддържане. Гледам от първа мощност 10-11 минути издържа и след това е на ръба да не продължи да гори. Ако има жар и веднага дойде зареждането тръгва лесно, но ако до зареждането има 30-40 секунди, може и да се затъкне от пелети и да се загуби пламъка. То зависи и от пелетите дали държат жарава и дали лесно се запалват като тръгне вентилатора.

Клапата на тази 30-ка е затворена, така трябва да е. Намали скоростта на помпата. Сложи я на най-бавната. Не кондензира ли много без трипътен вентил? Моя е на 50 сложен и в котела конденз няма (в долната част при пламъка и под пепелника).
С котел виадрус у22 29.1 кв съм.На полузатворена клапа с турболатори дърпа добре.Кумина е външен и граден някаде 30 на 30 см. И е на 1.5 метра над билото.Горелката е в гаранция , а жена ми адвокат :) ,затова не барам нищо.Пускът беше този четвъртък и трябва да си оправят нещата още повече че при монтажа обърнаха фазата с 0 лата и направиха късо .Това също ме кара да мисля че проблема си е в тях. Съмнява ме че и това може да е проблема....незнам може и ти да си прав за тази версия 1.8/1.4.Затова съм тук и търся мнения.А и още нещо как вентилаторът ако не работи на 15% при съспенд работи при разпалване ???????
Последна промяна от Sasho82 на пон окт 09, 2017 5:57 pm, променено общо 1 път.
kuuuuuul - майстор
Някой може ли да обясни защо този котел има толкова голям обем вода 85л за 20-ката беше споменато по напред в темата :?Трябва му около 30мин докато вдигне 60гр и пусне помпата.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: