Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Rumen89 написа:
Rumen89 написа:
Дам речем, че искаме да сменим пелетите какво следва. Трябва ли да се промени вентилатора и подаването? ....
Основно се променя вентилатора, но който има опит и сменя пелети, си прави цялостна пренастройка.
Значи ще молим за помощ към края на месеца и се надявам да помогнете пък после ще черпим :drinkers:
gunpowder написа:
Rumen89 написа:
Основно се променя вентилатора, но който има опит и сменя пелети, си прави цялостна пренастройка.
Значи ще молим за помощ към края на месеца и се надявам да помогнете пък после ще черпим :drinkers:
Вий, черпете, ний ши помагами, ама сига мий трудно да са сетя как намерих преди две години да си напрая котела с 5 хода. За Бош де. Разделя се бункера на две и се прегражда първия оригинален ход така, че да не тръгва веднага по него топлото. Имам и снимки, които ще намеря да постна отново, но и ти потърси във форума- стига наготово де.
Rumen89 - специалист
Rumen89 написа:
Rumen89 написа:
Дам речем, че искаме да сменим пелетите какво следва. Трябва ли да се промени вентилатора и подаването? ....
В фабричните настройки пише да се намалява или увеличава подаването ако падат неизгорели пелети. Може би това имат предвид има разлини пелети и е трудно всяка година да се купуват от едно и също място. Имам на предвид, че едните ще горят по бавно другите ще горят по бързо. Има 1-до 2 % разлика на вентилатора който е позволено да се прави. Съда от фабричните настройки.
Последна промяна от Rumen89 на пон окт 09, 2017 9:08 pm, променено общо 1 път.
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
Вий, черпете, ний ши помагами, ама сига мий трудно да са сетя как намерих преди две години да си напрая котела с 5 хода. За Бош де. Разделя се бункера на две и се прегражда първия оригинален ход така, че да не тръгва веднага по него топлото. Имам и снимки, които ще намеря да постна отново, но и ти потърси във форума- стига наготово де.
Ще търся разбира се няма да чакам на готово . Днес гледах в тубата един котел ако не се лъжа на съфорумец Borkata май беше , че той го е направил с някакви тубулатори .Но какъв е ъгъла на хоризонталните плочи е въпроса
filmatoplo - майстор
Слънчогледови пелети горят даже с по мака доза сравнено с дървестните ,но искат въздух малко повече ,поне при тези които аз ползвам .
gunpowder - специалист
filmatoplo написа:
Слънчогледови пелети горят даже с по мака доза сравнено с дървестните ,но искат въздух малко повече ,поне при тези които аз ползвам .
Аз мисля Сливенски да вземам поне засега ако не ме разубеди някой
gunpowder написа:
filmatoplo написа:
Сливенски горих на Биоенергия, бяха добри. Последните изгрих онзи ден, даже овлажнени и не зная колко изсъхнали, си изгоряха както си му е редът. Препоръчвам ги, дано качеството е същото. Само дето се полакомиха това лято и не свалиха цената, с оправданието, че не е почнала жътвата на слънчогледа. Явно някой му се приходило пак до Карибите, ма само да не се насере. Тая зима ще горя русенски. Още не съм ги пробвал, ама със сигурност ще се разчуят псувните ми ако са се изпирадастили нещо.
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
filmatoplo написа:
Сливенски горих на Биоенергия, бяха добри. Последните изгрих онзи ден, даже овлажнени и не зная колко изсъхнали, си изгоряха както си му е редът. Препоръчвам ги, дано качеството е същото. Само дето се полакомиха това лято и не свалиха цената, с оправданието, че не е почнала жътвата на слънчогледа. Явно някой му се приходило пак до Карибите, ма само да не се насере. Тая зима ще горя русенски. Още не съм ги пробвал, ама със сигурност ще се разчуят псувните ми ако са се изпирадастили нещо.
Да точно на БИОЕНЕРГИЯ са тези които поръчах ами дано са хубави, че може да ти пригласям на псувните :lol:
Su-37 - специалист
gunpowder написа:
...може ли да кажете как да си направя и моя като вашите , четах някъде за турболатори , това ли се прави или има и друг тарикатлък за понижаване на изгорелите газове на изхода
Можем, но трябва да почетеш: viewtopic.php?f=10&t=49704&start=20

Махнах пружините и вече 4 часа не е гаснал. Температурата на 20 см от първото коляно след фукса се повиши с 15 градуса. По моя термометър с 100 мм сонда до 500°С 65-67 гр. (преди 50). Външно беше 43 сега е 50, т.е. може да си държиш ръката докато не ти омалее или ти омръзне.
Бая поклечах край горелката да нагодя папкане и вятър. От три часа е на първа и крепи 60. По принцип съм му "казал" да си сипва по 1074 грама на час, обаче не ще да е на диета. Сигурно дърпа и от ракията и уискитата на горния рафт че гледам гозбата идва (по намаляването в бункера) на 1,5-1,6 кг на час. Втора степен ми с 1786 грама. Нея не мога да я засека засега, но явно ще да е 2 и горница. А трета е направена на 2408 грама.
Мамка му, кой сбъгяса тоя форум, снимките от старите теми не излизат. Няма ли хакери тука, да оправят нещата.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: