nelim написа:Е колко да е скъпо 2 метра с мед фи22?
Аз направи връзка от камината към колекторите с медни фи22 почти 8 метра - не съжалявам
За пелетната камина на ”Грейко” ли става дума?
nelim написа:Е колко да е скъпо 2 метра с мед фи22?
Аз направи връзка от камината към колекторите с медни фи22 почти 8 метра - не съжалявам
HighVanin написа:Не - Екоспар 18кв е ама разликата не е същественаnelim написа:Е колко да е скъпо 2 метра с мед фи22?
За пелетната камина на ”Грейко” ли става дума?
HighVanin написа:Е щом се намали дебита на ф22 и не е проблем, странно защо производителя трябва да се "набутва" с материал за по-голям диаметър ? Моите радиатори са 11 и не знам дали не е по-добре да редуцирам на поне ф28?Нямам идея, при мен фирма го прави.. аз не мисля че това медно ф28 е по-малко от 1 цол че да говорим за редуциране, медта има по-тънки стени и по-гладка повърхност - т.е. по-малко съпротивление и вероятно през дори по-тънката тръба ще си прекара същата мощност колкото металните 1цоЛ
HighVanin написа:Е щом се намали дебита на ф22 и не е проблем, странно защо производителя трябва да се "набутва" с материал за по-голям диаметър ? Моите радиатори са 11 и не знам дали не е по-добре да редуцирам на поне ф28?Нищо няма да редуцираш, 28 мед си е 1 цол. Като става дума за 2 метра, ко толкова питаш и го мислиш вече 2 страници?!! Купувай и свързвай, че виното зе да превира.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: