• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Имах си аз да не стане .комшията по същия начин ни опушва с една аспирация вкарана в зидан комин ,през две двойни стени избива миризма ,въпроса е че комшията хич не му пука за разлика от теб :wink: някога ще се наложи да вкараме тръба в комина .пиши резултата трябва ся Грейкото да оправим ,че на мен ще ми замирише малко на пържена цаца голяма работа :lol: .
Ndp007 - специалист
filmatoplo написа:
Имах си аз да не стане .комшията по същия начин ни опушва с една аспирация вкарана в зидан комин ,през две двойни стени избива миризма ,въпроса е че комшията хич не му пука за разлика от теб :wink: някога ще се наложи да вкараме тръба в комина .пиши резултата трябва ся Грейкото да оправим ,че на мен ще ми замирише малко на пържена цаца голяма работа :lol: .
Ама аз слагам тръбата щото не искам да опушвам всички апартаменти над и под мени основно моя.А ми се иска и да се топля на твърдо гориво че е по готино.И ако не се получи ще се чувствам доста гадно а и доста средства съм вложил до сега. И да знаеш за диаметъра на тръбата разчетох на теб и я поръчат по твоя коментар ако стане ще има черпня.
filmatoplo - майстор
За камината ще стане и още как ,с уговорката че тръбите ще са уплътнени при монтажа ,тоест да не взимат въздух от сглобките намазеане леко с термосиликон ,за да не се разпаднат трябва снадките да се захващат с нещо ,я самонарезни види .Нали ще се спускат най отгоре ,кое ще държи тежестта на тръбите .
Ndp007 - специалист
filmatoplo написа:
За камината ще стане и още как ,с уговорката че тръбите ще са уплътнени при монтажа ,тоест да не взимат въздух от сглобките намазеане леко с термосиликон ,за да не се разпаднат трябва снадките да се захващат с нещо ,я самонарезни види .Нали ще се спускат най отгоре ,кое ще държи тежестта на тръбите .
Тъй съм го замислил и аз. Тръбите се съединяват снипели мажа ги добре със силикон ,взел съм на Сика, самонарезни копчета и отгоре алуминиева лента.За отдолу има тапа и нея така хващам .Прехода е един седлови щуц който ляга на тръбата и на него е заготвен отвор ф80 за кюнците на камината.И само се моля да е достатъчен вентилатора на камината да не сеналага да слагам втори че тогава ще си отворя доста работа.Ще качвам снимки от целия процес.
filmatoplo - майстор
Не то вече в тази тръба се създава тяга ,12 метра ф125 даже и 25 паскала ще изкара ,само тръбата горе да излиза поне метър и да не се засяга от други високи части от покрива .Това му е хубавото че тръбата е скрита в друг комин и температурата му може да е постоянна около 15-20 гр не е като тръбата да е вън на открито .
Ndp007 - специалист
filmatoplo написа:
Не то вече в тази тръба се създава тяга ,12 метра ф125 даже и 25 паскала ще изкара ,само тръбата горе да излиза поне метър и да не се засяга от други високи части от покрива .Това му е хубавото че тръбата е скрита в друг комин и температурата му може да е постоянна около 15-20 гр не е като тръбата да е вън на открито .
Тръбата ще излиза около 2 метра и другитр сгради са по на 100 150 метра от комина но са малко по високи с по един етаж , но гледам комшии са си вдигали комините с по половин метър и си ги ползват.Абе тряа да става вече че взе да ми омръзва.Еи ся тъкмо пратих камиона в Пловдив за тръболяците .
filmatoplo - майстор
Имах си аз ,не откриваме комина сега :) още като се свържат тръбите - от тягата лист хартия трябва да се засмуква долу на отвора.
nih
ivanovhr написа:
Голямо търсене има сигурно на Бижу-то, поръчах я преди 16 дена и още я няма. :?
Аз я поръчах в началото на септември ...още чакам :sad:
alekzadaner - напреднал
Изображение
Изображение
Моята е тук,за сега съм доволен,само когато влезе в модулация често гасне,може би времето е по топло а и системата ми е около 9kW,инсталатора за нашия край е доста печен занижи доста настройките, пък да видим.
filmatoplo - майстор
Ако някой бърза имам една . :) за Бургаско.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: