Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vesonp1 - специалист
Анди, ако не ти трябват 20 градуса в мазето по-добре ги изолирай и сигурно ще ти се намали разхода.....поне така си го представям на теория :) а и зелето ще ти стане много бързо :-D
А иначе за дървената дограма.....миналата седмица спахме в един хотел в Асеновград и те с такава дървена.....красотия.....обаче духаше и се беше изметнала, боята олюпена вече.....явно от сняг, защото ми направи впечатление, че бяха сложили алуминиеви работи от външната страна на прозорците.......така, че не знам как ще изкарат 50 г. :? Хотела на око беше някъде към 2002-ра.....някъде имаше няква година ама не помня къде го видях.....иначе направен с вкус и кинти.......На мен ми бяха поувиснали малко ПВЦ-тата и с един шестограм(май 4-ка) проверих тука в форума в друга тема и там си пишеше къде и как да бръкнеш с шестограма :wink:
dani731117 - специалист
kokolaicho написа:
Здравейте! Днес пуснах горелката мина първоначалното зареждане и, когато тръгна да пали даде "Fan error". Вентилатора си работи при тест, но не отчита обороти.Някой, ако знае какво е да помага, че жената измръзна.
викай инсталатора .
n.ganev - майстор
Отвори капака и размърдай куплунга на бялото кабелче дето влиза във вентилатора
Размърдах го и се оправи.Благодаря :)
Rumen89 - специалист
Аз имам едно питане как почиствате прахта върху платката под капака? Иначе съм доста доволен и днес беше 15 кг разход за 12 часа. Замислям се за слънчогледови пелети, че цените станаха убийствени на дървестните пелетити.
Здравейте, въпрос към по разбиращите . Котелът е Грейко Експерт 20+горелка РБ20 ,първоначалното ми зареждане е 120 сек. кои са най оптималните настройки . Също имам въпрос на колко градуса трябва да е връщащата вода за да няма проблем с кондензи , системата ми е с трипътен вентил с ел. задвижка управлявана по температура на връщащата
gnt69 - майстор
nskolev написа:
Здравейте, въпрос към по разбиращите . Котелът е Грейко Експерт 20+горелка РБ20 ,първоначалното ми зареждане е 120 сек.
Първоначалното зареждане го правиш така че да покрие сантим над запалката. А връщащата вода 50 градуса.
gnt69 написа:
nskolev написа:
Здравейте, въпрос към по разбиращите . Котелът е Грейко Експерт 20+горелка РБ20 ,първоначалното ми зареждане е 120 сек.
Първоначалното зареждане го правиш така че да покрие сантим над запалката. А връщащата вода 50 градуса.
Тека де за 120 сек. е сантим над запалката а нататък дозите вентилатор ??
gnt69 - майстор
Ами после на първа кило и двеста пелети, на втора 2 кила, на трета три кила. На зима ще увеличиш дозите още малко за 2-ра и трета степен и си ти. Вентилатора както е със заводските настройки е добре. Попрочети малко темата и ще ти се изяснят нещата.
andy_forresite - майстор
Опитай с:
Power 3. 7,5 сек; пауза 45 s и вентилатор 46%
Power 2. 5 sec; пауза 45 сек и 44%
Power 1. 3 sec; 45 с пауза и вент 42%

Но да знаеш че е изстрел в тъмното. Това 120 сек първо зареждане... :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: