Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Чета форума с интерес и много ви благодаря за ценните съвети,за инсталаторското меню( знам го вече на изус) и за споделените настройки.Благодарение на вас реших проблема ми със задръстването на горелката с помоща на домакинско фолио ,настройвам камината както реша да я тествам .
Собственик съм на камина Бърнит ПМ 25+ от 2 месеца.Отоплявам 3 стаи ,коридор , баня и тази в коятон е тя самата. Навсякъде имам термо глави без на лирата в банята.Банята ми е най слабо място ,тъй като нямам изолация там.
Та проблема ми е ... като я наглася на по нормални стойности ,съобразени с разхода който искам да постигна,не мога да вляза в модулация на 60гр на водата.Стоя си на 59гр. Със заводските настройки... отивам на 70гр и угасва... обаче гори като ламя :-D
Та на 59гр като спра лирата от колектора при камината,за 3 секунди стига 60 и влиза в модулация :roll: . Ако отворя крана на лирата след 30минути,тъй като е изстинала вече яко.. от 57гр падам до 45 за секунди... :?
Въпроса ми е,да сложа ли термо глава на лирата,или кран скойто да не я спирам ,а да намаля дебита и на пълнене? И дали някой знае има ли как да намаля помпата малко?
Предварително благодаря и поздрави !
startx - специалист
BalansA написа:
Здравейте!
Чета форума с интерес и много ви благодаря за ценните съвети,за инсталаторското меню( знам го вече на изус) и за споделените настройки.Благодарение на вас реших проблема ми със задръстването на горелката с помоща на домакинско фолио ,настройвам камината както реша да я тествам .
Собственик съм на камина Бърнит ПМ 25+ от 2 месеца.Отоплявам 3 стаи ,коридор , баня и тази в коятон е тя самата. Навсякъде имам термо глави без на лирата в банята.Банята ми е най слабо място ,тъй като нямам изолация там.
Та проблема ми е ... като я наглася на по нормални стойности ,съобразени с разхода който искам да постигна,не мога да вляза в модулация на 60гр на водата.Стоя си на 59гр. Със заводските настройки... отивам на 70гр и угасва... обаче гори като ламя :-D
Та на 59гр като спра лирата от колектора при камината,за 3 секунди стига 60 и влиза в модулация :roll: . Ако отворя крана на лирата след 30минути,тъй като е изстинала вече яко.. от 57гр падам до 45 за секунди... :?
Въпроса ми е,да сложа ли термо глава на лирата,или кран скойто да не я спирам ,а да намаля дебита и на пълнене? И дали някой знае има ли как да намаля помпата малко?
Според мен увеличи подаването на 1ва степен за да достигнеш температурата .... а намали подаването на пелети с 20-30 при модулация като завиши вентилатора.... така трябва да достигаш модулация и да я подържаш ако не я подържа и бързо излиза от модулация вдигаи с по 10 докато се задържи ... моята модулира около час преди да подмине темп. и да изгасне ... при 13 киловата ( с която съм аз tp01 пар 3 ми е 1,3 с вентилатор (tp02 - 1180 ) tp01 пар 11 ( модулация) ми е 0,90 с вентилатор 1230 ...
startx - специалист
startx написа:
BalansA написа:
Здравейте!
Според мен увеличи подаването на 1ва степен за да достигнеш температурата .... а намали подаването на пелети с 20-30 при модулация като завиши вентилатора.... така трябва да достигаш модулация и да я подържаш ако не я подържа и бързо излиза от модулация вдигаи с по 10 докато се задържи ... моята модулира около час преди да подмине темп. и да изгасне ... при 13 киловата ( с която съм аз tp01 пар 3 ми е 1,3 с вентилатор (tp02 - 1180 ) tp01 пар 11 ( модулация) ми е 0,90 с вентилатор 1230 ...

Важно е да знаете че камината когато модулира не се самупочиства което е кофти за това не е хубаво да влиза много дълго в модулация за да не тлачи кошницата ... по принцип най хубавото горене е да достига да модулира малко и да сваля така ще има време да се самопочиства ... и ако след модулация достигне температурата също е ок тъй като когато огасне тя издухва със силен вентилатор при гасене но повече от час при мен се тлачеше, и аз съм с термоглави на радиаторите , имам ел задвижки с стаен термостат където съм на подово единствения ми буфер който не се затваря е една лира и бойлера ... но те нощем не са ми фактор.......
Ще пробвам да увелича подаването на 1ва степен..... и ще пиша :wink:
А... значи ли че термо глава и на лирата или кран за намаляване на входящия дебит са кофти предложения ?
geniya - специалист
Реших си проблема със самопочистването като камината работи на автоматичен режим.На 1-ва степен настройките са както на модулацията при ръчно избиране на мощността.Така степените стават 4ри, но са напълно достатъчни, даже от менюто съм оставил да работи без 5та степен, когато стане вече много студено и видя че се задъхва без 5 степен, тогава ще я активирам и ще покрие нуждата от мощност.С така направените настройки камината работи перфектно без проблем.
grants - специалист
Да контролера е доста гъвкав и може да се настрой кой както иска да му работи сисремата :)
Някакво инфо новите камини от тази година с какъв контролер са ? В Практис видях, но си бяха със старото управление :?
grants ...съвет от теб за по горе написаното от мен?Благодаря предварително
Като притворих лирата на половина с крана...май беше ок..тази нощ :?
startx - специалист
grants написа:
Да контролера е доста гъвкав и може да се настрой кой както иска да му работи сисремата :)
Някакво инфо новите камини от тази година с какъв контролер са ? В Практис видях, но си бяха със старото управление :?
fumis alpha
geniya - специалист
startx написа:
grants написа:
fumis alpha
Ей, пак тоя fumis alpha , ще те помоля да го снимаш и да качиш снимката.Не вярвам да монтират този контролер. :shock:
benimm8808 - специалист
startx написа:
grants написа:
fumis alpha
Да не бъркаш камините бе колега,Екоспар са с фумис,в интерес на истината модела 2017 не съм го виждал,но познавайки политиката на Сън систем не ми се вярва да са инвестирали в него.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: