• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте на всички във форума.Имам пелетна камина АЛФА ПЛАМ COMO 21.Отоплявам апартамент от 109 кв. м. плюс 120 литров бойлер,апартамента е на 1 жилещен етаж със сменена дограма и вътрешна изолация–стъклено минерална вата.Задал съм температура на водата 60 градуса и на стаята 28 градуса.Камината работи достига зададената температура на водата 60 градус и намаля степените на мощност,подържа 59 или 60 градуса и не ги надвишава,температура в стаите 23–24 градуса.Точно както е писал и kaptagona .Обикновено работи на 2 и 3 степени и по рядко на 1 степен.Така ли трябва да работи камината и дали модулира?Настройките на камината са фабрични не съм ги пипал.
diqn88 - специалист
Здравейте група, някой знае ли как да си увелича нивото на пелети при палене. А всъщност до къде трябва да е то? Също така при зададена 60 гр на водата връщащата се вода колко гр трябва да е. Какво делта Т е нормално, говорим при температура в стаята 24 гр
bmahob - майстор
Хора качил съм настройките на бг в първите постове и за 21кв и за 15 или 18кв
andy_forresite - майстор
liverpool написа:
...Камината работи достига зададената температура на водата 60 градус и намаля степените на мощност,подържа 59 или 60 градуса и не ги надвишава,температура в стаите 23–24 градуса.Точно както е писал и kaptagona .Обикновено работи на 2 и 3 степени и по рядко на 1 степен.Така ли трябва да работи камината и дали модулира?..
Камината работи на тази степен, на която ще поддържа зададената температура на водата. Поне аз така разбирам - управляваш по температура на водата, защото 28° в стаята едва ли искаш. Радиаторите отделят топлина в стаите и температурата на водата в камината се поддържа на мощности 3, 2 и 1. На първа степен фабрично гори 1,7 кг/час и когато работи на нея ще пише work modulat. На втора, трета и т.н. степени ще пише степента. Но това не значи, че камината не модулира. Модулация в случая е промяната на работната степен в съответствие с необходимостта от топлина за поддържане на зададената температура на водата. Съответно ако имаш термоглави на радиаторите, може да се приеме че камината модулира според нуждата от топлина за помещенията с радиатори (с термоглави).
bmahob - майстор
Ако работи на 2-3 степен по скоро не и стига мощност или изстива бързо водата, то пък ти си с изолация....... имаш ли термоглави?
bmahob - майстор
За всички колеги с Алфа плам 21кв вижте тая тема /ако имате висока Т на изгорелите газове/
andy_forresite написа:
liverpool написа:
...Камината работи достига зададената температура на водата 60 градус и намаля степените на мощност,подържа 59 или 60 градуса и не ги надвишава,температура в стаите 23–24 градуса.Точно както е писал и kaptagona .Обикновено работи на 2 и 3 степени и по рядко на 1 степен.Така ли трябва да работи камината и дали модулира?..
Камината работи на тази степен, на която ще поддържа зададената температура на водата. Поне аз така разбирам - управляваш по температура на водата, защото 28° в стаята едва ли искаш. Радиаторите отделят топлина в стаите и температурата на водата в камината се поддържа на мощности 3, 2 и 1. На първа степен фабрично гори 1,7 кг/час и когато работи на нея ще пише work modulat. На втора, трета и т.н. степени ще пише степента. Но това не значи, че камината не модулира. Модулация в случая е промяната на работната степен в съответствие с необходимостта от топлина за поддържане на зададената температура на водата. Съответно ако имаш термоглави на радиаторите, може да се приеме че камината модулира според нуждата от топлина за помещенията с радиатори (с термоглави).
Благодаря за коментара.На радиаторите имам монтирани термоглави.
bmahob написа:
Ако работи на 2-3 степен по скоро не и стига мощност или изстива бързо водата, то пък ти си с изолация....... имаш ли термоглави?
Да имам термоглави на радиаторите.Предполагам че истива бързо водата.
bmahob - майстор
Да ама от какво имаш.вътр изолация, да не би да са ти занижени стойностите
kaptagona - специалист
колеги някой ползвал ли е тази функция със безжичен стаен термостат и как действа той. и специално за алфа плам ли трябва да е или са стандартни. искам да пробвам и тази функция като го сложа в най далечната стая където е най хладно.като марка модел и цена кой са най хубави.предполагам че печката трябва да се сложи на параметър 3 във настройките. и най важно има ли ефект.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: