Най - вълнуващия въпрос зимно време.
velinsl - специалист
BalansA написа:
Ахам... при мен помпата включва на 40гр при зададена 55гр да гони .Аз имах впредвид нали е със 3 степени,които уж механично се намалят и увеличават.Как се случва това и имали ползи от това да намаля силата на помпата освен че ще е по безшумна като пълни радиаторите? :?
Вчера ги намалих(оборотите на помпата). Трудно ми се видя. Аз лично свалих горният заден капак. Стори ми се, че буксата на захранването е на долния трайно закрепена. Бръкнах точно отдясно на буксата на захранването и в удобната долна част на помпата с напипване.
Не знам дали от задният долен капак ще е по-лесно и дали ще може. Аз така го направих, но добре че навремето татко беше направил камина на дърва в къщи и съм виждал помпата, та знаех какво да търся с напипване.
Не мина и без кръв с тия остри ламирини, но до две-три седмици ще зарасне. Не вярвам да няма друг нормален начин.
Какъв е ефекъа като смъкнеш оборотите на помпата?
velinsl - специалист
Не усетих кой знае какав разлика. Просто запона вместо като струг да работи като малко шмергелче. Друго не съм усетил.
Помпата обезвъдушава ли се?
Само тя. За системата е ясно.
lxndr - напреднал
При мен пък случая е следния,че задавам 60 гр на вода ,а камината не вдига повече от 53 гр .на автоматичен режим .
При положение ,че съм със същи пелети,не помня и да съм бутал нещо 8-[
lxndr написа:
При мен пък случая е следния,че задавам 60 гр на вода ,а камината не вдига повече от 53 гр .на автоматичен режим .
При положение ,че съм със същи пелети,не помня и да съм бутал нещо 8-[
Според мен това не е най добрия и икономичен режим, при зададена температура 60гр тя да работи на 53.
При мен държи 3/4гр разлика на долу спрямо зададената и работи само на 3 4 и 5 мощност. Затова си мисля,че разхода ми е голям. И немогат да си го обясня. Режим модулация определено е по икономичния. Въпроса е как е по-добре да се стига до модулация с повече гас или с помалко :-D :?
grants - специалист
Аз я карах точно така основно работеше на 2 и 3та степен и даваше приличен разход :) В това управление степените са просто формалност, защото можеш да си ги настройваш както поискаш. Многократно е коментирано, че когато работи в модулация камината не се самопочиства.
За разхода мога да кажа, че така както работеше при мен основно на 2 и 3та степен разхода беше по-нискът отколкото да гоня зададената Т на водата, после да влиза в модулация и т.н. ама всеки си я настройва според неговото жилище де :)
Забравих да споделя, че моята помпа не съм я чул до сега че се включва да работи, може би първоначалното включване се чува но като развърти водата в първите 10-20сек шума изчезва.
startx - специалист
grants написа:
Аз я карах точно така основно работеше на 2 и 3та степен и даваше приличен разход :) В това управление степените са просто формалност, защото можеш да си ги настройваш както поискаш. Многократно е коментирано, че когато работи в модулация камината не се самопочиства.
За разхода мога да кажа, че така както работеше при мен основно на 2 и 3та степен разхода беше по-нискът отколкото да гоня зададената Т на водата, после да влиза в модулация и т.н. ама всеки си я настройва според неговото жилище де :)
Забравих да споделя, че моята помпа не съм я чул до сега че се включва да работи, може би първоначалното включване се чува но като развърти водата в първите 10-20сек шума изчезва.

Нисък разход на неизолирано жилище се постига с термоглави аз моята не и давам да модулира ако влезне някога в модулация съм и завишил стойноста да гасне ... след като огасне камината ми седи без да се пали от 50мин до час ... имам 20 глидера бойлер и подово ... ( като радиаторите ми са с термоглави ) за да охлаждат водата преди да влезне връщащата се вода в пода... ( също спират потока към радиатора и пода при достигане на темп. която съм задал на термоглавите) разхода ми е около 15 кг за 25-7 часа ... Температура на водата 47 градуса. хистерезис 2 нагоре и 4 надолу ...
geniya - специалист
Има ли смисъл да се монтират турболатори в димогарните тръби, или ще почне да се появява конденз поради по-ниска температура на изходящите газове?Някой знае ли размерите на турболаторите да ги направя и да разглобя да ги монтирам, без да студуват родителите ми.

П.П.Баси, никой ли не знае???
geniya написа:
Има ли смисъл да се монтират турболатори в димогарните тръби, или ще почне да се появява конденз поради по-ниска температура на изходящите газове?Някой знае ли размерите на турболаторите да ги направя и да разглобя да ги монтирам, без да студуват родителите ми.

П.П.Баси, никой ли не знае???
Някой пробвал ли е да гори слънчогледови пелети. Аз от 5 дни смесвам 2 към 1 хубави пелети със слънчогледови пелети. Наблюдения до сега: повече шлака и по високи обороти на вентилатора съответно по-висока температура в кумина. Ако някой има опит нека сподели
Svezar - специалист
Ако се гори слънчоглед в камина резултата ще е като в онази приказка- "Тъкмо научих магарето да не яде, и то взе че умря" :idea:

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: