• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
big_brother написа:
Само,че не разбрах какво имате в предвид като казвате,цитирам „пали горелката без проблем шнековете и помпите въртят нормално без никакви шумове“,когато камината БИЖУ има една помпа,един шнек и няма горелка,а нагревател.И дано да ми стигнат тези 500W,защото повечето производители малко преувеличават! =D>
Аз паля горелка Грейко. При мен има два шнека и няколко помпи. Преди време бях сложил APC с модифицирана синусоида. При него помпите се въртяха но шнековете не. А за мощноста мисля че ще стигне и хартиса. При мен се товари когато пали на 2 рата чертичка от 5.Това е синята икона на изображението. Под него е заряда на акумулатора. :partyman:
Прикачен файл:
kemot.jpg
kemot.jpg (87.82 KиБ) Видяна 2202 пъти
gnt69 написа:
big_brother написа:
Само,че не разбрах какво имате в предвид като казвате,цитирам „пали горелката без проблем шнековете и помпите въртят нормално без никакви шумове“,когато камината БИЖУ има една помпа,един шнек и няма горелка,а нагревател.И дано да ми стигнат тези 500W,защото повечето производители малко преувеличават! =D>
Аз паля горелка Грейко. При мен има два шнека и няколко помпи. Преди време бях сложил APC с модифицирана синусоида. При него помпите се въртяха но шнековете не. А за мощноста мисля че ще стигне и хартиса. При мен се товари когато пали на 2 рата чертичка от 5.Това е синята икона на изображението. Под него е заряда на акумулатора. :partyman:
Прикачен файл:
kemot.jpg
Да,колега,така си и мислих,че ти говориш за горелка ,а аз за камината Бижу.Едва ли са съпоставими като мощности,но вероятно този юпс ще върши работа. :partyman:
filmatoplo - майстор
Камината има един мотор по малко сравнено с горелка .
val72 - помощник
Колеги,моля споделете варианти за входящия въздух на камината.
Дали е разумно да изведа 40мм тръба извън помещението към стълбище или
направо извън сградата...И в двата варианта трасето е около 5 лин.м. Тръбата трябва ли да е свързана или на сантиметри до входа на камината...
Поздрави!
val72 написа:
Колеги,моля споделете варианти за входящия въздух на камината.
Дали е разумно да изведа 40мм тръба извън помещението към стълбище или
направо извън сградата...И в двата варианта трасето е около 5 лин.м. Тръбата трябва ли да е свързана или на сантиметри до входа на камината...
Поздрави!
Здрасти, Русе!
Аз бих боднал тръбата към стълбището и плътно в камината.
Фитилчо - майстор
Аз пък си мисля, че външният въздух ще е по наситен с кислород....
Иначе да, вкарана във входната тръба на камината и уплътнена добре.
Ndp007 - специалист
Външния въздух ще е много студен и ще увеличи конденза драстично.В ръководството ясно е написано 10-12 см. отвор на стената зад камината.И на мен ми предстои направата на такова нещо,но мисля да го бодна зад радиатора за да затопля въздуха и задължително мрежичка против пълзящи гадове и клапа.
val72 - помощник
Все пак,тия 5 метра тръба в стаята не са ли достатъчни да постоплят входящия въздух,на стълбището също е доста студено..
Ndp007 - специалист
val72 написа:
Все пак,тия 5 метра тръба в стаята не са ли достатъчни да постоплят входящия въздух,на стълбището също е доста студено..
Тия 5 метра тръба и ако има колена по нея са си едно голямо съпротивлвние за въздуха и може да ти се тормози вентилатора-ще му падне дебита.Със сигурност ще има проблем.
ivanovhr - специалист
И аз съм вече с бижу-то. Заредихме запалихме и работи като часовник от вчера следобяд. Довечера ще я вържа към мрежата, че снощи нямах време.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: