Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Малко развитие по темата с Натурелския контролер и турболаторите на нашите камини, та да вкараме темата в нейния й смисъл :)
През изминалата седмица тествах доста различни настройки, но все нещо куцаше и нямаше никаква логика, като накрая реших да сложа старите настройки на горивен цикъл/подаване пелети/въздух .. и пак фал. Пелетите се издухваха прекалено бързо и камината гаснеше. Реших да закача паралелно стария контролер с цел да видя оборотите как се движат и .. :shock: При настройка 50 на натурелския контролер те варираха от 1600 до 2600 .. продължих да тесвам различните стойности и вентилатора си работеше точно по хавата, като едиснтвено държи по-стабилни обороти в ниските граници - 600-800, което води до бързо задръстване на горелката.
Та звъннах вчера в Натурела и поговорихме с един човек и нещата горе долу ми се изясниха, има вероятност в контролера да има повреда, но по-скоро това е съвкупност от логиката за управление на мотор + различната конструкция на нашите камини. Контролера е чувствителен спрямо съпротивлението на въздушния поток и променя вентилатора в различни граници, та от там се получава тази неравномерна работа. За жалост май няма как да сложат регулиране по обороти, та поне за сега май ще съм пас. Иначе функционлаността на този контролер е уникална още повече и връзката с интернет ама уви :|
Човека се оказа голям пич и говорихме на дълго и широко като научих доста интересни неща, хубавото е че могат да ми върнат парите, още един жест които наистина ме изненада на фона на всичко просташко което ни заобикаля :)
Та вчера си върнах стария Easytech One контролер и каминката заработи както трябва - обороти от 1350 до 1400 в ниските степени и след 6ч работа празна кошничка и изгорени 5кг .. всичко по старо му :)
За турболаторите сега - понеже сложих такива само на 1я ход сега съм поръчал и на 2я, по груби сметки сега градусите паднаха с 5-10, очаквам поне с още 10 да паднат след поставянето и на 2я ход. Днес ще ги монтирам и приключвам с тестовете този сезон :lol:

Поздрави !
martolk - специалист
geniya написа:
martolk написа:
Колега, няма нужда от удивителни знаци. Позапознай се повечко и може пак да си поговорим.quote]

Бъди така добър да дадеш линк към това което твърдиш, за да осветлиш мен невежия!
Примерно:
http://www.hearthtools.com/pellet/enviro/omega.htm

и още едно:

Гледал съм и други доста добре измислени системи, но не ми се рови повече.
Надявам се да си се осветлил...

ПП: Да не ти е заседнал удивителния на клавиатурата, бе, колега?! Караш ли се на някой?!
geniya - специалист
martolk написа:
geniya написа:
martolk написа:
Колега, няма нужда от удивителни знаци. Позапознай се повечко и може пак да си поговорим.quote]

ПП: Да не ти е заседнал удивителния на клавиатурата, бе, колега?! Караш ли се на някой?!
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0 ... 0%B0%D0%BA
Нито имам намерение, нито се карам на някой.
geniya написа:
martolk написа:
geniya написа:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0 ... 0%B0%D0%BA
Нито имам намерение, нито се карам на някой.
След 17 часа без спиране на камината шлаката в пепелника беше в рамките на нормалното :o . Незнам какво се случва обаче в димотводите :? , ако някой знае как да разбера без да разглабям :drinkers: :cool: :cool: :o
Колеги , от скоро имам камина BURNIT PM comfort +13.Може ли някой да ми каже , къде да вляза в менюто, за да променя температура на водата, при която камината да минава в модулация.
grants - специалист
Здравей колега, камината минава в модулация при достигане на зададената Т на водата или Т на стайния термостат зависи кое ти е включено в менюто ТР08.
А как да разбера кое е включено във въпросното меню.
За термостатите мисля че стаен нямам,защото при проверка на параметрите няма стойност , изписва (lo).
Като изключа стайнция термостат (А19=0), камината минава в модулация при температура на водата 42°.
startx - специалист
СветльоKN написа:
Колеги , от скоро имам камина BURNIT PM comfort +13.Може ли някой да ми каже , къде да вляза в менюто, за да променя температура на водата, при която камината да минава в модулация.
Зависи с кой контролер ти е камината ;)
grants - специалист
Можеш да погледнеш назад в темата съм пуснал Екселски файл с настройките на моята камина. Аз не ползвам термостати и когато Т на водата достигне зададената влиза в модулация с хистерезис 2гр.
Ако влиза в модулация преди да достигне зададената Т на водата най-вероятно не сии вдигнал градусите в менюто на стайния термостат - tErN - 40.
velinsl - специалист
Тези камини работят доста шумно. Има ли го при вас този проблем? Как се решава?
Помпата работа доста доста шумно. Да речем, че трудно би могло да се спи в стаята, в която е камината.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: