Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dimitkovec - напреднал
andy_forresite, напълно споделям логиката "по- одбре да изгори стабилизатор като е студено, отколкото платка, пак като е студено" :)
Но, тъй като съм във Варна, дори и да спре токът, то е за не повече от 2 часа. Батерия не ми трябва! То е хубаво 2 в 1, ама защо не си купуват хората Камаз аз семейна кола? Нали пак е 2 в 1 - хем хора, хем товар вози. Да, ама нямаш нужда да возиш товари и си вземаш лека кола.
Пак казвам: искам само да защитя горелката. Не ми е необходимо да има батерия!

И пак въпросите към разбиращите:
- Доколко има нужда от стабилизатор за РБ 20, при напрежение 190 волта?
- Всеки стабилизатор над 350W ли ще свърши работа
- Ако не- дайте пример за добър стабилизатор, и за лош стабилизатор.

Благодарности на отзовалите се. :weedman:
dimitkovec написа:
andy_forresite, напълно споделям логиката "по- одбре да изгори стабилизатор като е студено, отколкото платка, пак като е студено" :)
Но, тъй като съм във Варна, дори и да спре токът, то е за не повече от 2 часа. Батерия не ми трябва! То е хубаво 2 в 1, ама защо не си купуват хората Камаз аз семейна кола? Нали пак е 2 в 1 - хем хора, хем товар вози. Да, ама нямаш нужда да возиш товари и си вземаш лека кола.

Ползвам варненски ток. За двете години щетите по горелката са само от един злобен хидрофор.
От 2-3 месеца съм заприходил ЮПС уж истинска синусоида.
Не я мисли толкоз. Ако ще се почувстваш по спокоен, в олкса има за 15-40 лева. Перфектни са и по истински няма.
dimitkovec - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
dimitkovec написа:

Ползвам варненски ток. За двете години щетите по горелката са само от един злобен хидрофор.
От 2-3 месеца съм заприходил ЮПС уж истинска синусоида.
Не я мисли толкоз. Ако ще се почувстваш по спокоен, в олкса има за 15-40 лева. Перфектни са и по истински няма.
Ами нямаш щети за 2 години, ама ето че и ти си закачил УПС. Никой не обича след дъжд да слага качулка. А, в Аксаково хората с които поддържам връзка са си доволни от тока. А, като стане студено, съседите като набримчат климатиците, и у нас яйцата се варят 30 мин. Мерил съм тока в най-лошите дни, и пада под 185 волта. :x
ЮПСа е заради камината. Хем да не фърля водите като старо рено, хем да са топля няколко часа докато оправят евентуална повреда по жицата. Реших, че като ще давам пари, поне да е достатъчен да пали и горелката плюс трите помпи.
dimitkovec - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
ЮПСа е заради камината. Хем да не фърля водите като старо рено, хем да са топля няколко часа докато оправят евентуална повреда по жицата. Реших, че като ще давам пари, поне да е достатъчен да пали и горелката плюс трите помпи.
Да, това с камината вече е друга сватба.
Относно облагородяването на захранващия ток за моята РБ 20: приема се с 2 гласа ”за” и 0 ”против” в полза на старите български стабилизатори 350 VA в олх. :partyman:

Благодаря, господа заседатели.
Kondor1 - специалист
Един по-нестандартен въпрос да задам - има ли пазар за горелки втора ръка? Примерно ако продавам една RB20 за каква цена може да се намери купувач.
filmatoplo - майстор
Труден процес .продавал съм така горелка но ,клиента иска да му я монтираш ,настроиш и чак когато и жена му е убедена че топли ще ти платятна цена която я продаваш ,няма такова нещо някой да ти плати и да си иде в къщи ,опитай .
Kondor1 - специалист
Алтернативата му е да даде 2000лв и пак да си я монтира сам. Така че вероятно е въпрос на цена.
filmatoplo - майстор
За толкова ще вземе нова.
vesonp1 - специалист
Kondor1 написа:
Един по-нестандартен въпрос да задам - има ли пазар за горелки втора ръка? Примерно ако продавам една RB20 за каква цена може да се намери купувач.
Що пък да няма :wink:
Ако е някой който си разбира и си я сложи сам.....да речем, че се продават и резервни части може да си я настрои......пък и ако струва 1000-1500лв. що да не я вземе някой.....за собствена употреба някой парнаджия или пък да я сложи на приятел.....варианти много....така, че предполагам, че ще има пазар :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: