Най - вълнуващия въпрос зимно време.
veselin74 - напреднал
Колеги, колкото и да е учудващо, но системата продължава да функционира и съм изключително доволен. Както се казва, всичко е пресметнато като по учебник. Налягането в системата е в рамките на 0,9 до 1,5 бара и температурата на изхода е постоянна от около 60 градуса по Целзий. Помпата върти яко. Автоматичната допълваща група изобщо няма да я махам, адски ме улеснява в допълването на системата , защото се грижи вместо мен, когато се налага(не че се е налагало). Извода е че всяка добре планирана система, нама как да не функционира както е планирана.
Браво! Голям кеф,А? Да си направиш нещо сам...
Разширителният съд не е много точно планиран. Не ,че е проблем и така,но разликата от студена до 60 градуса е голяма. За налягането ми е мисълта. Ако нямаш желание да монтираш още един разширителен съд, със същият обем ,поне свали налягането , при студена система , до 0.6 .Щом при 60 градуса прави 1.5 бара , то при 90 може да се окаже критично за каминката.
veselin74 - напреднал
Отдавна не бях посещавал форума и днес го направих. Изключително се зарадвах да видя тази тема и ме върна назад преди три години , когато с неволята започнах да правя парно, а бях пълен лаик. Сега искам само да допълня , че вече трета година се отоплявам с въпросната инсталация и съм особенно горд от себе си. Както каза колегата в предния пост "Няма по голям кеф от това да си направиш сам нещата и те да функционират". Така че, всеки който планира тепърва да прави парно със затворен тип система , спокойно може да инсталира нещата както съм ги правил аз. Гарантирам , че ще работи и ще върши работа.
шоп - майстор
veselin74 написа:
Отдавна не бях посещавал форума и днес го направих. Изключително се зарадвах да видя тази тема и ме върна назад преди три години , когато с неволята започнах да правя парно, а бях пълен лаик. Сега искам само да допълня , че вече трета година се отоплявам с въпросната инсталация и съм особенно горд от себе си. Както каза колегата в предния пост "Няма по голям кеф от това да си направиш сам нещата и те да функционират". Така че, всеки който планира тепърва да прави парно със затворен тип система , спокойно може да инсталира нещата както съм ги правил аз. Гарантирам , че ще работи и ще върши работа.

Е това се казва обратна връзка и отзив как работи една система.
Поздрави и с пожелания дълги години да не пипаш нищо по системата!

Тема "Започнах парното на вилата заедно с неволята.!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: