Ако някои продсва РБ20 втора ръка да свирка. Ако е на разумна цена комшията е купува веднага
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Петришки
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
emilkitai
- напреднал
На въпроса на Ico 3 : Малко встрани от въпроса ама тая горелка с какво я лъскаш така?
Почиствам я от нагара на 2-3 седмици като я остъргвам ,също и нагара в началото на вътр. шнек и това е. По въпроса със стабилизатора сложих преди 2 седмици от коментираните(старите)и се наложи да изляза,бях с въздух 45,35,30 .Стабора беше намалил оборотите и беше запушило яко, поддържа 207-205 волта.
В момента съм с него и вдигнати с 11 единици въздух за всяка степен,поддържа 180 осветеност , като подавам подгрят въздух на винтелатора, дозите са 8,5, 3 ,шнека подава около 21-24кг. Поддържа 6 мин на висока мощност.котела е бош 27.Благодаря за съветите на Ицо и Трифон, засега ще я караме така.
Почиствам я от нагара на 2-3 седмици като я остъргвам ,също и нагара в началото на вътр. шнек и това е. По въпроса със стабилизатора сложих преди 2 седмици от коментираните(старите)и се наложи да изляза,бях с въздух 45,35,30 .Стабора беше намалил оборотите и беше запушило яко, поддържа 207-205 волта.
В момента съм с него и вдигнати с 11 единици въздух за всяка степен,поддържа 180 осветеност , като подавам подгрят въздух на винтелатора, дозите са 8,5, 3 ,шнека подава около 21-24кг. Поддържа 6 мин на висока мощност.котела е бош 27.Благодаря за съветите на Ицо и Трифон, засега ще я караме така.
emilkitai
- напреднал
emilkitai написа:На въпроса на Ico 3 : Малко встрани от въпроса ама тая горелка с какво я лъскаш така?
В момента съм с него и вдигнати с 11 единици въздух за всяка степен,поддържа 180 осветеност , като подавам подгрят въздух на винтелатора, дозите са 8,5, 3 ,шнека подава около 21-24кг. Поддържа 6 мин на висока мощност.котела е бош 27.
Благодаря за съветите на Ицо и Трифон, засега ще я караме така.
emilkitai
- напреднал
На въпроса на Ico 3 : Малко встрани от въпроса ама тая горелка с какво я лъскаш така?
В момента съм с него и вдигнати с 11 единици въздух за всяка степен,поддържа 180 осветеност , като подавам подгрят въздух на винтелатора, дозите са 8,5, 3 ,шнека подава около 21-24кг. Поддържа 6 мин на висока мощност.котела е бош 27.
Благодаря за съветите на Ицо и Трифон, засега ще я караме така.[/quote][/quote]
Благодаря за съветите на Ицо и Трифон, засега ще я караме така.[/quote][/quote]
emilkitai
- напреднал
dimitkovec
- напреднал
emilkitai написа:...По въпроса със стабилизатора сложих преди 2 седмици от коментираните(старите)и се наложи да изляза,бях с въздух 45,35,30 .Стабора беше намалил оборотите и беше запушило яко, поддържа 207-205 волта.Човече, трябваше да прочета 7 пъти какво си написал, за да намеря логиката
В момента съм с него и вдигнати с 11 единици въздух за всяка степен,поддържа 180 осветеност ,....

Може ли пояснение?
- какво напрежение подаваш на стабора, за да имаш 207 волта на изхода?
- Стабора колко VA е (кой модел е)?
- самият той показва ли признаци на изнемогване?
Благодаря , че споделяш тези неща, за да могат да преценят останалите дали да се оборудват с такова устройство!

emilkitai
- напреднал
Писах от телефон/тече ми бързо мисълта/, но не мисля че това е най-важното, по-лошото е , че съм го качил едно и също няколко пъти. Стабилизатора не знам какъв модел е-от старите, сивите, но първият път когато го слагах напрежението беше 213. Онзи ден, когато правих и промените по настройките напрежението беше 236. В упътването на горелката са посочени параметри 90-250 волта, аз сложих стабилизатора след прочетените коментари поддържа 207.
andy_forresite
- майстор
Важното е тези 207 волта да са постоянни. Не знам имащите старите версии без показание за текущите обороти в минута как се ориентират. При мен на 1 ст. с 1200 оборота гори най-добре. В един момент това са 42%, в друг 43%, а в трети на 44% са 1160 об/мин. А втора ми е 45%... Понякога след работа коригирам след проверка на оборотите, огънят се оправя след 5-10 минути, а друг път му давам гръб.
Взех та изчистих хубаво сондата на термометъра. Бил се е зацапал от долната страна и показваше по-малко градуси. Излъсках го като ново и температурата беше друга - 85-90 на първа, 95 на втора и 100-105 на трета. На 105 не мога да си държа ръката повече от 1-2 сек върху кюнеца, а преди можеше колкото си искам, та днес след работа ще го шомполирам и почистя. Не помня кога го чистих
По спомен преди 3 седмици. Мога да си видя датата на мнението с проблема с тока, тогава го почистих, ама не ми се търси... Та почиствайте и термометрите за да се вижда реалната температура. Сондичката се беше полепила с нагар, който не пада с шпаклата. Ползвах не много едра шкурка и светна.
Взех та изчистих хубаво сондата на термометъра. Бил се е зацапал от долната страна и показваше по-малко градуси. Излъсках го като ново и температурата беше друга - 85-90 на първа, 95 на втора и 100-105 на трета. На 105 не мога да си държа ръката повече от 1-2 сек върху кюнеца, а преди можеше колкото си искам, та днес след работа ще го шомполирам и почистя. Не помня кога го чистих

filmatoplo
- майстор
Тези цифра не са константа ,те се менят и от тягата на комина .Да не си сравнявате сега оборотите на вентилаторите .
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература