• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovhr - специалист
При мен днес вдига на 2-ра степен и 57гр на водата изгорелите газове до 91гр.
martolk - специалист
Само споделяш или искаш да кажеш нещо повече, че не разбрах каква връзка има?
ivanovhr - специалист
Извинявам се, но го пуснах преди да допиша, а съм на работа и не ми остана време да се поправя. Просто ми се струва, че димните газове са прекалено горещи за силата на горене и температурата на водата. :?
martolk - специалист
Ако редува Р3 и Р2 е нормално. Камерата е силно нагрята, въздухът в нея - също. Ако е темперирала жилището и работи по-дълго на Р2 или редува Р2 и Р1, са височки тези градуси. Виж си настройките на вентилатора, да не си го увеличил много. Като цяло не е кой знае какво. На Р2 е нормално да работи на 80-85 градуса. Много зависи и от пелетите. Ако са по-пресовани (по-калорични съответно) ще вдига по-високи градуси. Ако на Р3 работи 90-100 градуса е нормално. Говорим за фабрично настроено подаване и капацитет на шнека 8,2 - 9 килограма на час.
ivanovhr - специалист
При редуване на Р1 и Р2 бяха тези градуси. После ще огледам като я чистих да не съм разбутал пружините или нещо или планката под тях въпреки, че не виждам как и какво може да се разбута. Настройките са си заводските, като само съм разделили поддържащата, че ми изгасна веднъж. Ето я в момента
Прикачен файл:
Screen Shot 2017-11-06 at 15.11.39.png
Screen Shot 2017-11-06 at 15.11.39.png (114.78 KиБ) Видяна 2082 пъти
martolk - специалист
Това на снимката коя степен е? Няма стойност, която да е настроена на 31 процента вентилатор. Очевидно е пипано. Тия 4,9 киловата (ако си калибрирал парвилно шнека), нещо не ми съответсват на тоя вентилатор. По-скоро 26-28, но трябва да се види на място. Прочети темата, калибрирай си шнека правилно ако не си и въведи фабричните настройки. После кажи какво се случва.
ivanovhr - специалист
Нищо не е калибрирано само я включихме и си гори.Снимката е на Р1.Настройките са тези, с който си дойде.Ето стойностите, като само поддръжката в момента е 4 сек шнек цикъл 70 това е. Приемам съвети кое с по колко да намаля. Мисля, че комина си има добра тяга и идват силни вентилаторите по твоите думи. Капацитета на шнека си е 8,2, а пелетите на Трон. И по спомен това 4,9кв беше 4,4 как стана 4,9 без да сменям настройките не знам.
Прикачен файл:
Screen Shot 2017-11-06 at 11.13.13.png
Screen Shot 2017-11-06 at 11.13.13.png (75.01 KиБ) Видяна 2076 пъти
martolk - специалист
Странно да е дошла с тези настройки, но както и да е. Виж как е пламъка, ако чезне, ветилатора е силен, ако езиците му са мудни и играят бавно, значи че е слаб. Разгледай някое клипче из интернет или викни някой с опит да я настрои. Не каза на Р3 колко са ти димните.
ivanovhr - специалист
На Р3 ще видя когато ги вдигне, че след като загрее си работи на Р1 и Р2. Зададена е 59гр, но държи 56-57. Настройките ги направих по тези, които си написал. Аз съм на работа, а печката вкъщи промених това 31 всичко останало си е същото.

Едит: Намалих вентилаторите и то доста сякаш малко по равномерно гори. Темпреатурата намаля не много, но и въздуха е от стаята и си е затоплен доволно.
val72 - помощник
Колеги,споделете,моля настройки за 8 мм пелети,
взех чувал за тест,горят си,но не оптимално...
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: