При мен днес вдига на 2-ра степен и 57гр на водата изгорелите газове до 91гр.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovhr
- специалист
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
martolk
- специалист
Ако редува Р3 и Р2 е нормално. Камерата е силно нагрята, въздухът в нея - също. Ако е темперирала жилището и работи по-дълго на Р2 или редува Р2 и Р1, са височки тези градуси. Виж си настройките на вентилатора, да не си го увеличил много. Като цяло не е кой знае какво. На Р2 е нормално да работи на 80-85 градуса. Много зависи и от пелетите. Ако са по-пресовани (по-калорични съответно) ще вдига по-високи градуси. Ако на Р3 работи 90-100 градуса е нормално. Говорим за фабрично настроено подаване и капацитет на шнека 8,2 - 9 килограма на час.
ivanovhr
- специалист
При редуване на Р1 и Р2 бяха тези градуси. После ще огледам като я чистих да не съм разбутал пружините или нещо или планката под тях въпреки, че не виждам как и какво може да се разбута. Настройките са си заводските, като само съм разделили поддържащата, че ми изгасна веднъж. Ето я в момента

Screen Shot 2017-11-06 at 15.11.39.png (114.78 KиБ) Видяна 2082 пъти
Прикачен файл:
Screen Shot 2017-11-06 at 15.11.39.png (114.78 KиБ) Видяна 2082 пъти
martolk
- специалист
Това на снимката коя степен е? Няма стойност, която да е настроена на 31 процента вентилатор. Очевидно е пипано. Тия 4,9 киловата (ако си калибрирал парвилно шнека), нещо не ми съответсват на тоя вентилатор. По-скоро 26-28, но трябва да се види на място. Прочети темата, калибрирай си шнека правилно ако не си и въведи фабричните настройки. После кажи какво се случва.
ivanovhr
- специалист
Нищо не е калибрирано само я включихме и си гори.Снимката е на Р1.Настройките са тези, с който си дойде.Ето стойностите, като само поддръжката в момента е 4 сек шнек цикъл 70 това е. Приемам съвети кое с по колко да намаля. Мисля, че комина си има добра тяга и идват силни вентилаторите по твоите думи. Капацитета на шнека си е 8,2, а пелетите на Трон. И по спомен това 4,9кв беше 4,4 как стана 4,9 без да сменям настройките не знам.

Screen Shot 2017-11-06 at 11.13.13.png (75.01 KиБ) Видяна 2076 пъти
Прикачен файл:
Screen Shot 2017-11-06 at 11.13.13.png (75.01 KиБ) Видяна 2076 пъти
martolk
- специалист
Странно да е дошла с тези настройки, но както и да е. Виж как е пламъка, ако чезне, ветилатора е силен, ако езиците му са мудни и играят бавно, значи че е слаб. Разгледай някое клипче из интернет или викни някой с опит да я настрои. Не каза на Р3 колко са ти димните.
ivanovhr
- специалист
На Р3 ще видя когато ги вдигне, че след като загрее си работи на Р1 и Р2. Зададена е 59гр, но държи 56-57. Настройките ги направих по тези, които си написал. Аз съм на работа, а печката вкъщи промених това 31 всичко останало си е същото.
Едит: Намалих вентилаторите и то доста сякаш малко по равномерно гори. Темпреатурата намаля не много, но и въздуха е от стаята и си е затоплен доволно.
Едит: Намалих вентилаторите и то доста сякаш малко по равномерно гори. Темпреатурата намаля не много, но и въздуха е от стаята и си е затоплен доволно.
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература