Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen72 написа:
vesela_michael написа:
Здравейте, вече 3 година се отопляваме с Burnit PM 25kw . До сега почти никакви проблеми сме няма ли. От вчера излиза грешка 01, каква може да е причината?
Благодаря предварително
Благодаря за файла, това го има и в книжката за експлоатация. Може ли по подробно описание? Като за жена :-D
Къде се намира този термостат?
Бих се обадила и на техник, но нямам телефон за връзка с такъв. И на място не може да доде тъй като живеем извън страната.
grants - специалист
Аварийния термостат HV1 се намира точно под бункера. Трябва да се разглоби левия страничен капак(погледнато отпред) та да се стигне до него.
Иначе този сензор е вързан на 11 и 12 пин на контролера, и представлява НЗ контакт. Може лесно да се премери като се откачат 2та проводника от контролера и с уред се премери дали дават контакт помежду си.
Ето и какво всъщност представлява аварийния термостат
http://www.hit-electronics.com/za-vas-t ... 5c-15a.htm

Поздрави !
the_fool - помощник
Здравейте,
до скоро ползвахме камината която имаме (25+) без термоглави на радиаторите, след като сложихме термоглави започна да взлиза в модулация и дори да се гаси. Проблема е, че след като се угаси след 15 мин. температурата става такава, че се пали на ново, но при новото палене се разгаря силно и достига над зададените градуси преди да се е стабилизирала. Когато се стабилизира темп. е с 10 над зададената и веднага щом се стабилизира започва отново да се гаси. Така ще има голям разход на ток и запалката ще изгори бързо, но така дава разходи чувалче на ден, а преди това(преди да сложим термоглавите) лапаше по два на ден. Има ли вариант за по-голям хистерезис при паленето или да ѝ вдигна зададената температура (52 градуса). Или да чакам по-студените дни, когато предполагам няма да гасне толкова често? По-късно днес ще напиша какви, колко са радиаторите и т.н.
grants - специалист
Сподели и настройките си, за да успеем да дадем някакъв акъл че така на тъмно няма да стане :wink:
Raij - специалист
the_fool написа:
Здравейте,
до скоро ползвахме камината която имаме (25+) без термоглави на радиаторите, след като сложихме термоглави започна да взлиза в модулация и дори да се гаси. Проблема е, че след като се угаси след 15 мин. температурата става такава, че се пали на ново, но при новото палене се разгаря силно и достига над зададените градуси преди да се е стабилизирала. Когато се стабилизира темп. е с 10 над зададената и веднага щом се стабилизира започва отново да се гаси. Така ще има голям разход на ток и запалката ще изгори бързо, но така дава разходи чувалче на ден, а преди това(преди да сложим термоглавите) лапаше по два на ден. Има ли вариант за по-голям хистерезис при паленето или да ѝ вдигна зададената температура (52 градуса). Или да чакам по-студените дни, когато предполагам няма да гасне толкова често? По-късно днес ще напиша какви, колко са радиаторите и т.н.
При мен е същата работа, но тази година имаме бебе и печката гори от 5.00 до 22.00 и стените са затоплени. 1. Камината да се пали с колкото може по-малко пелети 2. Да работи на някоя от степените не на автоматичен (оптимална за нуждите ти) 3. В модулация да гори колкото да не загасне 4. Хистерезиса на водата на 3 градуса . Това е решение за топлото време.
the_fool - помощник
Така,
сега пиша както обещах. Първо настройките са взети от колега тук като са леко модифицирани, може дори да са на колегата Raij.
C03 - 2.4
C04 - 3.0
C05 - 4.0
C06 - 4.6
C07 - 7.0
C11 - 1.2
P05 - 28
U03 - 1150
U04 - 1250
U05 - 1350
U06 - 1500
U11 - 1350
Самопочистването е през 20 мин. по 30 сек. на 2300 оборота.
Помпата е настроена да се включва на 50 градуса
Стойностите и времето (Р05) са x2 тъй като не ми харесваше как работи със стойностите на колегата, явно нашето жилище не е така изолирано както на колегата (PVC дограма на над 10 години и топлоизолация на две от стаите). Отопляваме апартамент малко над 100 квадрата...
В него има:
радиатор 11 глидера
радиатор 15 глидера
панелен радиатор 180х65 см.
панелен радиатор 180х30 см.
лира в банята 45х90 см.
бойлер Елдом 80 л. (хоризонтален)..
От другите настройки е променено само запалването - времето за подаване на пелети е около 150 секунди. За толкова се пълни кошничката до запалката, в противен случай паленето понякога е неуспешно. Започвам да си мисля, че камината е прекалено мощна за площта и дали не трябва да сложа още два радиатора (в коридора и стаята където е камината). Все пак имам надежда, че може да се настрои така, че да не гасне дори и при това положение.
startx - специалист
the_fool написа:
Така,
сега пиша както обещах. Първо настройките са взети от колега тук като са леко модифицирани, може дори да са на колегата Raij.
C03 - 2.4
C04 - 3.0
C05 - 4.0
C06 - 4.6
C07 - 7.0
C11 - 1.2
P05 - 28
U03 - 1150
U04 - 1250
U05 - 1350
U06 - 1500
U11 - 1350
Стойностите и времето (Р05) са x2 тъй като не ми харесваше как работи със стойностите на колегата, явно нашето жилище не е така изолирано както на колегата (PVC дограма на над 10 години и топлоизолация на две от стаите). Отопляваме апартамент малко над 100 квадрата...
В него има:
радиатор 11 глидера
радиатор 15 глидера
лира в банята 45х90 см.
От другите настройки е променено само запалването - времето за подаване на пелети е около 150 секунди. За толкова се пълни кошничката до запалката, в противен случай паленето понякога е неуспешно. Започвам да си мисля, че камината е прекалено мощна за площта и дали не трябва да сложа още два радиатора (в коридора и стаята където е камината). Все пак имам надежда, че може да се настрои така, че да не гасне дори и при това положение.
ти котел ли караш ? :) какъв модел е тази камина ?
startx - специалист
the_fool написа:
Така,
C03 - 2.4
C04 - 3.0
C05 - 4.0
C06 - 4.6
C07 - 7.0
C11 - 1.2
P05 - 28
U03 - 1150
U04 - 1250
U05 - 1350
U06 - 1500
U11 - 1350
В него има:
радиатор 11 глидера
радиатор 15 глидера
лира в банята 45х90 см.

защо си завишил толкова пелетите на 5 степен а вентилаторите са скупени ? стъклото ти някога бяло стой ли ?
груби изчисления ти имаш 16 квт а водната риза ти е 22 квт... ако на всякъде си с термоглави няма как да се случи че да не гасне винаги ще подминава зададената темп и на 1ва степен ... тъй като температурите по стайте се достигнат те затварят и тогава няма на къде да буферира ... прегрява , достига и гасне ...
the_fool - помощник
startx написа:
защо си завишил толкова пелетите на 5 степен а вентилаторите са скупени ? стъклото ти някога бяло стой ли ?
груби изчисления ти имаш 16 квт а водната риза ти е 22 квт... ако на всякъде си с термоглави няма как да се случи че да не гасне винаги ще подминава зададената темп и на 1ва степен ... тъй като температурите по стайте се достигнат те затварят и тогава няма на къде да буферира ... прегрява , достига и гасне ...
Защото реших, че като вдигам времето между две подавания P05 няма нужда от вдигане на вентилатора, лирата е постоянно отворена въпреки, че е с термоглава, а серпентината на бойлера е без, иначе навсякъде другаде е с термоглави вече. И да, стъклото никога не е било чисто, но го отдавам на качеството на пелеите.. :mrgreen:
velinsl - специалист
Пиша тук, понеже имам такама камина. Имам се за дорбре образован. Завършил съм още когато училището беше наистина училище. НЕ мога да си обясня обаче следният феномен. Ако някой успее ще съм му много благодарен.

Каамината си работи добре. Дори помпата се умълчава от време на време. Обаче:
Понеже смуче от някъде по малко въздух /това ще си го търся/ реших да засиля степените на работа от 1-ва на 4-та. Просто за пробата реших да пробвам радиатора горния(двата радиатора са стаи, разположени една над друга, горният и каминат са на едно ниво). В момента когато отворих радиатора се оказа хем топъл, хем пълен с въздух. От друга старана пък се върнах при камината. Нормално разширителният съде е пълен на 1-1,5см над дъното. Сега беше на толкова само че от ръба. В момента, в които обезвъдуших радиатора се върна в първоначалната норма.
т.е. в момента когато отворя горният радиатор за до обезвъдуша "горния" радиаторводата се връща в разширителният съд.
Защо става така?
На радиатора имам ръчен обезвъздушител, на камината от тази вечер автоматичен. До колокто има значение.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: