Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stelibg - специалист
bedamusa написа:
Никой ен спомена какво правите като искате да чистите защото много пуши, каква е схемата при вас?
А защо да я гасим толкова често. Дори и на работеща горелка, която не е монтирана странично се изхвърля пепелника без проблем, без да се гаси горелката. Просто се прекарва на P1, издърпва се маркуча, за да не го подпалим, бързо се вади пепелника, поставя се маркуча,за да си сипва гориво, после празният пепелник се поставя по същият начин - вади се маркуча, слага се пепелника и готово. Докато горелката е открехната може да се затапи отвора за пелети, за да не пуши от там.

Иначе ако има тлеещи пелети най лесно се изгрибат с шпатула, ама метална.
gnt69 - майстор
bedamusa написа:
Никой ен спомена какво правите като искате да чистите защото много пуши, каква е схемата при вас?
С лопатка тип фараш за смет отваряш изгребваш 2-3-4 колкото можеш и затваряш. Иначе през 3-4 седмици като се разпуши гасиш вечерта и на сутринта аз лично развивам болчетата зад пепелника и почиствам под тръбите с идна мистрия. Имам и прахосмукачка ама се пълни веднага от финния пепел и за да осмуча под тръбите трябва да я чистя 2 пъти. Ти мисля че имаше почистващ механизъм, основното ти затлачване е под тръбите. Иначе с мека четка можеш да се халосваш да почистиш и стените ама след час ще е пак същото.
batpetio - напреднал
Един въпрос към знаещи те имам аз,направих една тъпа грешка,намалих градусите на 50 и всичко е в глич сега..с какво да я изчистя тая помия от котела че маи всичко е запушено и пуши ли пуши и пелетите на сурови и черни макарони излизат...
bai_bradyra - специалист
andy_forresite написа:
Явно само аз съм го тълкувал грешно #-o . Интересно защо никой не ми направи забележка за таблицата за разхода на пелети. Там има колони подаване, пауза, цикъл. Разликата на трета при мен е 200 грама, ама съм подвел хората, на които я изпратих. Тц тц тц :^o
Трифоне, не засичай време, няма смисъл. Повредата е в моя телевизор.
Още когато коментирахме моята таблица ти казах, че си в грешка :lol: ..нейсе..важното е да се оправи телевизора :partyman:
bedamusa - специалист
stelibg написа:
bedamusa написа:
А защо да я гасим толкова често. Дори и на работеща горелка, която не е монтирана странично се изхвърля пепелника без проблем, без да се гаси горелката. Просто се прекарва на P1, издърпва се маркуча, за да не го подпалим, бързо се вади пепелника, поставя се маркуча,за да си сипва гориво, после празният пепелник се поставя по същият начин - вади се маркуча, слага се пепелника и готово. Докато горелката е открехната може да се затапи отвора за пелети, за да не пуши от там.

Иначе ако има тлеещи пелети най лесно се изгрибат с шпатула, ама метална.
Моята горелка е монтирна на вратата и се оказа, че пепелника е много висок и горелката опира в него защо нямам си и на идея и като отворя вратат за да изгрибвам пепелта и целия пушек отива към мен не намирам начин да не пуши освен като изпадне в IDLE. Товага без да пипам самата горелка с лопатка махам изгореното.
gnt69 написа:
bedamusa написа:
С лопатка тип фараш за смет отваряш изгребваш 2-3-4 колкото можеш и затваряш. Иначе през 3-4 седмици като се разпуши гасиш вечерта и на сутринта аз лично развивам болчетата зад пепелника и почиствам под тръбите с идна мистрия. Имам и прахосмукачка ама се пълни веднага от финния пепел и за да осмуча под тръбите трябва да я чистя 2 пъти. Ти мисля че имаше почистващ механизъм, основното ти затлачване е под тръбите. Иначе с мека четка можеш да се халосваш да почистиш и стените ама след час ще е пак същото.
Имам почистващ механизъм да и миналата седмица разглобявах капака и изгрибах подобно на теб отдолу не съм купувал прахосмукачка, сега се замислям дали да не направя метален капак с който да покривам горелката да не ме окъдява пушека докато изгрибвам пепелта само главата имам в предвид де.
gnt69 - майстор
bedamusa написа:
Имам почистващ механизъм да и миналата седмица разглобявах капака и изгрибах подобно на теб отдолу не съм купувал прахосмукачка, сега се замислям дали да не направя метален капак с който да покривам горелката да не ме окъдява пушека докато изгрибвам пепелта само главата имам в предвид де.
Моята е монтирана отстрани и нямам проблем при работеща горелка да взема няколко лопатки пепел. Само отварям клапата с почистващия механизъм да се увеличи тягата и да не припушва като отварям. Имам приятел който е научил баба си да маха пепел по обяд като не гори работи по таймер горелката. Един път на 2 дни е достатъчно, важното е главата на горелката да не е зарита в пепел, да може да пада свободно. :partyman:
batpetio написа:
Един въпрос към знаещи те имам аз,направих една тъпа грешка,намалих градусите на 50 и всичко е в глич сега..с какво да я изчистя тая помия от котела че маи всичко е запушено и пуши ли пуши и пелетите на сурови и черни макарони излизат...
Тая глеч ще падне за няколко дни.... бе до месец ще се изчисти. Градусите на макс и ще почне да се отлюспва. Внимавай с комина! Давай гас като си в къщи и наблюдавай!
Да е чак толкова запушено, та чак да иска други настройки?! Виж го тоя комин да не се е позапушил и той! После малко корекции на вентилатор и подаване, така, че да няма недоизгорели.
tihomir123 - специалист
Здравейте мисля да си подвъжа помпата към горелката RB 20, но не знам как да направя самата софтуерна настройка да се вкл. на 41 гр. и да изкл. на 40 гр.Ако нямой може нека помогне благодаря. :yawinkle:
шоп - майстор
tihomir123 написа:
Здравейте мисля да си подвъжа помпата към горелката RB 20, но не знам как да направя самата софтуерна настройка да се вкл. на 41 гр. и да изкл. на 40 гр.Ако нямой може нека помогне благодаря. :yawinkle:
Варианти много, един от тях е и с външен електронен терморегулатор с дисплей с цена около 12-15 лева
gnt69 - майстор
tihomir123 написа:
Отваряш книгата и виждаш на схемата къде трябва да включиш. Ако нямаш книга пиши ще търсим. После натискаш бутон F на горелката за няколко секунди и ще се изпише една температура, със стрелка надолу сваляш до 41 и си ти. А забравих трябва да пуснеш от управлението помпа отопление. Ако не знаеш как пиши.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: