• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
berta2014 - напреднал
bmahob написа:
Виж колко препоръчва производителя в ръководството :)
Не намирам препоръчителна t в ръководството.
pikelll - специалист
berta2014 написа:
pikelll написа:
berta2014 написа:
Проблем ли е за камината да работи на 48-50 градуса t на водата?Ще прави ли конденс?
Зависи колко ти е инсталираната мощност. Ако е много голяма, ще прави!
Аз съм с 13kw. и нямах проблем...
1-1,2/1420
2-1,6/1550
3-2,0/1660
4-2,5/1770
5-3,0/1880
При тези настройки каква е инсталираната мощност?
Това ти е на камината мощностите.
Аз имам в предвид Колко радиатора имаш поставени. Спрямо големината се определя мощността.
Например хола ти е 20кв и по него се смята кубатурата и ти дава мощността на радиатора. Най добре да попиташ човека, който ти е правил инсталацията колко киловата топлинна мощност ти е сложил.
benimm8808 - специалист
pikelll написа:
Аз имам в предвид Колко радиатора имаш поставени. Спрямо големината се определя мощността.
Например хола ти е 20кв и по него се смята кубатурата и ти дава мощността на радиатора.
Необходимата мощност на топлоизточника( в случая радиатор) не се смята по обема на помещението( макар повечето хора да го правят така),но това е друга тема и е доста дълга.Факт е обаче, че така смятани мощностите на радиаторите и след това избора камината или др. води до въпроси от сорта-защо постоянно се включва и изключва камината,разхода ми се струва голям- какво мислите.

Поздрави.
berta2014 - напреднал
benimm8808 написа:
pikelll написа:
Например хола ти е 20кв и по него се смята кубатурата и ти дава мощността на радиатора.
Необходимата мощност на топлоизточника( в случая радиатор) не се смята по обема на помещението( макар повечето хора да го правят така),но това е друга тема и е доста дълга.Факт е обаче, че така смятани мощностите на радиаторите и след това избора камината или др. води до въпроси от сорта-защо постоянно се включва и изключва камината,разхода ми се струва голям- какво мислите.

Поздрави.
Инсталираните радиатори са 13 kw.Тези настройки не са ли малко завишени?
benimm8808 - специалист
berta2014 написа:
На колко градуса я държите водата на камината.
Тези киловати на радиаторите в повечето случай се дават при 90-70 гр. на водата.
berta2014 - напреднал
benimm8808 написа:
berta2014 написа:
Тези киловати на радиаторите в повечето случай се дават при 90-70 гр. на водата.
Инсталатора я настрои на 65 гр.
berta2014 - напреднал
berta2014 написа:
benimm8808 написа:
berta2014 написа:
Инсталатора я настрои на 65 гр.
Водата загрява за 50 мин.юБи ли ми препоръчал настройки.Отоплявам 90 кв м с пвц дограма и изолация на таваните.
pikelll - специалист
benimm8808 написа:
pikelll написа:

Поздрави.
Напълно си прав!
Маци - специалист
Така колеги бихте ли споменали ето тези настроики какви са ви
Exhaust chimney
N-9-16
N-9-17
Благодаря ви предварително
Ивайло Аспарухов - напреднал
Маци написа:
Така колеги бихте ли споменали ето тези настроики какви са ви
Exhaust chimney