Умувам над следното... Имам баня с размер 1 м. Х 1 м. Х 2.60 м., която не се отоплява. В момента ползвам инфрачервена печка, закачена на тавана, но проблема е, че тя не може да пази тръбите от замръзване, а и като цяло не съм доволен от нея. Искам да отоплявам банята само преди къпане и да пазя вътре от замръзване на тръбите. Вентилаторна печка за баня не ми върши работа, защото няма такава с необходимата водоустойчивост. За това съм се замислил над система от малък бойлер (примерно 5 литров и няма да е в банята, за да не се мокри), който е вързан към радиатор в банята (ще мога да си го мокря колкото си искам), а на радиатора е сложен кран с термоглава. Идеята е термоглавата да се слага на * за да пази от замръзване, а преди къпане да се отваря, за да се стопли банята. Системата ще е затворена с антифриз. Бойлера ще го ползвам като малко котле на ток. А въпросите са трябва ли да има помпа или всичко може да стане с естествена циркулация? Трябва ли да има разширителен съд? Може ли да бъде отворена система?
П.П. Виждал съм нещо подобно в един сервиз. Използваха малък бойлер по подобен начин за метанова система.
П.П. Виждал съм нещо подобно в един сервиз. Използваха малък бойлер по подобен начин за метанова система.