LazarGanev написа:Здравейте!По първите два пункта силно се надявам да грешите(шегувам се),иначеее солено за менеbugs_bunny написа:Здравейте (не знам колко добра ще се окаже тази комбинация)Здрасти,
лошо, голям е разхода! Според мен това се дължи на комбинация от няколко причини:
1. Неправилно подбрана горелка спрямо нуждите на жището.
2. Неправилно подбрана горелка спрямо възможностите на котела

За радиаторите,..системата беше преправяна и от прословутите чугунени радиатори с обем 2,1 или 2,4 литра на глидер(от там предполагам и големината на подбрания котел преди мноого лета) разположени на всякъде под и по дължина на прозорците(а при мен такива мнооого общо 25-26 квадрата ) ако се не лъжа, и преминахме на ламаринени и О ЧУДО СТОПЛИХМЕ СЕ!

Загубите от тавана съм ги преглътнал за сега ,няма леФ за изолазията му ,ще почака мааалко...(иначе инсталацията :тръбите следват контура на мазата като на няколко места има отклонения към всяка точка на горе по етажите свързани паралелно първи със втори на всяка точка ,така изпълнена сиспемата работи на самотек безпроблемно ако няма ток,патил съм...)помпата стартира при 45 градуса.
За ниската Те на котела след четене по форума осъзнавам в каква дълбока заблуда съм бил...Газанализатор по нашите тесни ширини май нанайси.
Шнека с кофти наклон но замерен и резултата е 4200 грама за 6 минути нонстоп и от там настройките ми са :
Първо зареждане- 81 сек. Степен 1: зареждане 6.00 сек цикъл 45 вятър 53% Степен:2 зареждане 4.00 сек цикъл 45 вятър 50 Степен 1: зареждане 2.2 сек цикъл 45 вятър 46% модулация 10 5 0 ver 1.8/1.4 ако това има значение ,гледам тук таме има оплаквания от различни версии на софта(на дали и при мен ще са от него

Иначе кефа и чистотата на пелетите(нищо че са слънчогледови) е безпорен,сега остава и на някакъв сносен разход да го докарам с ваша помощ(виждам отзивчиви хора сте и майстори във сверата на топлотехника