Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
tihomir123
- специалист
1600 или 1900 все тая, ама по скъпата е чисто нова.
filmatoplo
- майстор
За информация.Дядо коледа дава една рб 50 ,втора ръка ,запазена мой монтаж беше на Атмос 50 ,човека тази година купи друг котел Пелетерм 60 и го смехме понеже Атмоса станал на 12 години..горелката седи .
Rumen89
- специалист
Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....
filmatoplo
- майстор
Заради шлака,бучки,нагар,пясък - така става .
Трифон П.Трифонов
- майстор
Rumen89 написа:Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....Румба, шлаката си е шлака, от нея трудно ще се отървеш с наличното гориво. Просто вдигни темпото, за да може горелката да се самопочиства, преди да се образуват бучките.
Така ще ти се образуват други проблеми, които са резултат от грешки в конфигурацията на инсталацията.
filmatoplo написа:За информация.Дядо коледа дава една рб 50 ,втора ръка ,запазена мой монтаж беше на Атмос 50 ,човека тази година купи друг котел Пелетерм 60 и го смехме понеже Атмоса станал на 12 години..горелката седи .Аз имам интерес към този Дядо Коледа?
Може и на лично.
frizera
- напреднал
[quote="Rumen89"]Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....[/quoe]
Сподели на коя фирма са производство, че да имаме едно на ум.
Rumen89
- специалист
frizera написа:Няма на опаковката надпис безцветна е.Rumen89 написа:Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....[/quoe]
bedamusa
- специалист
От 2 дена имам следния проблем горелката е с зададена стойност 65 градуса управлява се от стаен термостат, но реално не успявам да вдигна тези 65 градуса стигам максимум до 64 за момент и след това падам на 63. Стайния термостат не изклюва защото не е достигната температурата на която е зададено отоплявам 2 етажа по 70 квадрата със стари стражишки радиатори без серпентина и тн. 10 на брой с размери 160-140х70 и за да топлят им трябва повечко температура. Някой може ли да сподели каква може да е причината за това, че не успявам да достигна 65 градуса.Системата ми е на грейко котел + горелка 30-ки ето и настройките ми:

nastrojki.jpg (115.59 KиБ) Видяна 1627 пъти
Прикачен файл:
nastrojki.jpg (115.59 KиБ) Видяна 1627 пъти
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература