Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morgiana - помощник
Здравейте! Проблемът, с който се сблъскахме с нашата пелетн а камина е, че след изключване от електрозахранването, дисплеят не се включва, остава тъмен. Камината не може да се рестартира.Какво да направим? Моля, помогнете!
sstenly1 - специалист
kamina.alba18kw написа:
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:
Запалката ми започва да подгрява твърде рано. Как да я наглася да започва на време. Седи 5 мин загрята и чак кпгато стигнат пелетите до нея и тогава пали. Ще изгори така ако пали всеки път.
Кое те кара да мислиш,че загрява по-рано. :-D

Виждам я през стъклото кога започва да свети. Едва на началото на пускането на пелетите започва да свети. Преди пускаше и когато достигнат до нивото и чак тогава се вижда, че започва да свети.
Времето и на включване си е заложено в контролера,и няма как да го промениш(поне по стандартния начин мисля)
Виждам в предните ти постове заради буйния пламък и намалихте дозите и най-вече по врене на фаза запалване на горивото(пар.5 и пар.6) и просто по-бавно ти се пълни горивната пота, а запалката вече е загряла.
Конкретно за тая марка камини си мисля даже че палят малко бавно,имам камина на друг производител която след ON на 2-3 минута е запалила,но пък си има други дертове.
silent - майстор
Даже много бавно палят между 10тата и 15тата минута...
filmatoplo - майстор
Общо взето бавно палят ,моята която е самоделка пали 45 секунди след подаване на пелети.
kamina.alba18kw - специалист
filmatoplo написа:
Общо взето бавно палят ,моята която е самоделка пали 45 секунди след подаване на пелети.

Моята си пали от 5 до 7 мин горе долу. Абе да питам, някой преборил ли се е до сега с оставащото количество пелети по стените на бункера, когато намалеят. Образуващата се дупка над шнека е голяма глупост. Май си им е стандартен проблем. Колкото познати имам все един и същи проблем имаме. И ха да те няма във вас известно време и светва алармата за пелетките, а бункера кажи речи на половина пълен. ;) Има ли решаване тоя проблем?
Elin - напреднал
10. Power 1 feeder 1 ON time --> [19]
18. Power 5 feeder 1 ON time --> [63]

Как се изчислява времето за което шнека подава пелети в тези 2 параметъра.В секунди като се сложи десетична запетая или по друг начин.

24. Power 1 fan 1 speed --> [150]
28. Power 5 fan 1 speed --> [200]

Въздуха тук е в литри,ама откъде може да се види времето за почивка и работа на шнека при 5-те степени.
filmatoplo - майстор
Миналата година бях с Швайгхофер те са супер като калибровка ,гладкост и се стичаха идеално в бункера - тази година обаче съм с други които зависват и се образува фуния ,псувам отвреме на време . :wink:
naskov - майстор
Elin написа:

Как се изчислява времето за което шнека подава пелети в тези 2 параметъра.В секунди като се сложи десетична запетая или по друг начин.

Въздуха тук е в литри,ама откъде може да се види времето за почивка и работа на шнека при 5-те степени.
1. Като се сложи десетична запетая, 19= 1.9 сек
2. Числото за въздуха е условно, нито литри, нито паскали. Не знам само дали не е волтове :?
nokoniko - специалист
naskov написа:
Elin написа:

1. Като се сложи десетична запетая, 19= 1.9 сек
2. Числото за въздуха е условно, нито литри, нито паскали. Не знам само дали не е волтове :?
Числото за въздуха се умножава по 11,4 и получаваш оборотите.
roland - специалист
При всяко пускане ми светва сервизния ключ и пише Е108. Никъде не намирам ясно обяснение на проблема. Как да го оправя?

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: