Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
Ново или старо строителство? Къща или апартамент? Съседи - да, не? Поддържани температури- колко градуса? Какво включват тия 40кв?
Имай предвид че тия 8куб. м. за 24 часа са около 70kWh или все едно работят постоянно три печки по 1kW всяка. Просто такива са ти топлозагубите.
ESPACE написа:
Ново или старо строителство? Къща или апартамент? Съседи - да, не? Поддържани температури- колко градуса? Какво включват тия 40кв?
Етаж от къща,под мен се живее!!! В тези 40кв. Са 16кв спалня и 36 кв кухня !!! Поддържана температура 25 градуса
ESPACE - майстор
Значи не са 40кв.м а 52кв.м.. 25 градуса е повече от комфортна температура. Разхода ти е ок.
ESPACE написа:
Значи не са 40кв.м а 52кв.м.. 25 градуса е повече от комфортна температура. Разхода ти е ок.
Извинявай правописна грешка 24 кв е кухнята
lpoik - специалист
Христомир Димитпов написа:
lpoik написа:
За 24 часа изгаря 8 кубика !!!
По добре си вземи 8 кубика дърва,ще се топлиш цяла зима.
Търся професионалено мнение !!! Аз не казвам че не мога да се стопля , в нас е супер топло просто мисля че мога да намаля разхода си на газ !!! А ти приятел ако ти се заяжда с някой не съм аз човека просто прескочи темата !!!
Не се заяждам просто изказвам мнение.Ако искаш да намалиш разхода,просто намали газта(кранчето).Не си описал този котел има ли някакви регулировки.Ако не ти е ясно как работи котела си викни специалист. Извинявам се око съм те засегнал. :?
andy_forresite - майстор
За 24 часа изгаря 8 кубика !!!
Колко киловата беше 1 ст. куб. м. газ ... 9 ли? Ако е 9, значи средната ти мощност е 3 киловата на час. Сравни ги с това да се топлиш с ел. печки общо 3 kwh постоянно включени, като тук не отчитаме КПД на котела...
iva6ki - специалист
Колегата naskov ти е отговорил много правилно котела е преоразмерен дори и при отопляема площ 80-100кв пак е голям.
Минималната му мощност е 7,3 kw при нискотемпературен режим, много-висока а ти имаш малки топлозагуби. Варианта за мен е или подмяна с CONDENS 2500W или буфер (ама буфер при газово котле не ми се струва много смислено), хората слагат и термостат 23гр. през деня 19 нощем когато ви няма 17гр. санитарен режим пак се пести.
p.s. Аз отоплявам 75кв. етаж със сменена дограма тавани-картон с вата без външна изолация, без да се живее на първия етаж с 14кв руски котел почти тип кофа на 12м от къщата в отделна постройка 21-23гр. веднъж като нагрее стените само да тлеи го подържам. до минус 5-7гр. по надолу си трябва горене.
ESPACE - майстор
iva6ki написа:
Минималната му мощност е 7,3 kw при нискотемпературен режим, много-висока
Минималната му мощност е 7,3kW и няма нищо общо с това дали котела работи в ниско или високотемпературен режим.
iva6ki написа:
а ти имаш малки топлозагуби.
Това пък как го установи, колко малки са му топлозагубите? Според мен са между 60 и 70kWh на денонощие при поддържани 25 градуса. Малко или много - толкова са.
iva6ki написа:
Варианта за мен е или подмяна с CONDENS 2500W или буфер (ама буфер при газово котле не ми се струва много смислено)
Като му давате такива съвети свързани с големи инвестиции(нов котел, буфери) склонни ли сте ако не се получат резултати(каквито естествено не обещавате, с цифри не ви кефи да работите) да му поемете част от парите. Аз пък му казвам, че какъвто и котел да сложи или каквито и оптимизации да прави повече от 15% надолу да не очаква при тези условия и поддържани температури. Сам да си направи сметката струва ли си.
iva6ki - специалист
Зависи колко дългосрочно ги мисли нещата и какви възможности има.
andy_forresite - майстор
Без никой да покрива разходи другиму нека отбележим че ниската мин мощност от 2-3 квч към момента щеше да е голям плюс. Но не е така.
7,3 е висока минимална към днешна дата. Когато присъедини другите стаи тези 7,3 няма да са чак такъв проблем от гл т честите спирания по темп на водата. Разходът ще стане по-висок естествено. Колко идват... По около 70 стотинки на час ако не спира.
Тези 50 глидера могат да поемат до към 4 квч постоянно горене. Не може да се избегнат честите спирания... засега.

Тема "Висок разход на газ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: