Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
На каква цена се продават колега rumnikkk?Колко може да натвари една гондола или тир?А повярвай ми търсих и звъних къде ли не,и не мога да открия къде ги продават.Пиши на лични ако искаш от коя фирма ги вземаш и тел. за контакт.
6osi6 - майстор
rumnikkk написа:
viewtopic.php?f=10&t=227&start=760
котела е правен за твърдо гориво но го подкарах направо на люспа. Много съм доволен.да на 7-8 часа се чисти в движение пепелта
Подаваш въздух към скарата на котела. Съответно горелката трябва да е с голяма площ, като тази, 50 кВ.
https://www.domer.pl/podajnik-szufladow ... 50-kw.html
phantom_ - специалист
Ето че можело :-D Аз това си и мисля ,ако трябва нова горелка ще направя,въпросът е в цената :wink:
rumnikkk - специалист
Всичко може.При мен разхода варира 2,5 до 3 кг. /час което по 6 ст. за кг. си е супер.
miliad - майстор
В Брезово, Пловдивско имa фaбрикa зa белене нa слънчоглед. Нищо повече, кaто информaция не могa дa добaвя.
phantom_ - специалист
mcea написа:
p
rumnikkk написа:
В
Благодаря на колегите за инфото което ми дадоха :prayer:
gnt69 - майстор
[quote="phantom_"][/quote]
Би ли споделил как мислиш да я гориш и как да я съхраняваш. Другото колко кубически метра е един тон.
На мене ми се струва страшно като обем. :partyman:
6osi6 - майстор
В един кубик се побират 120 килограма люспа. Гондола 50 м3 е 6 тона.
Горелка за въглища, тази горе от 50 кВ, ще даде максимум 10 кВ, ако се пробият допълнителни отвори за въздух на решетката и подаването е на максимална скорост.
phantom_ - специалист
Аз имам къде да съхранявам и 100тона на закрито за мен това не е проблем.На мен ми казаха че гондола събира 10-12т,кое е вярно незнам,ще видим.

Тема "Слънчогледова люспа откъде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: