• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ето и видео клип към горелката.Показвам ви всяка една част + малко обяснение.
Ето го и клипа.
phantom_ - специалист
Всичко е много добро колега.А управлението колко ти излезе и могат ли да се настройват циклите поотделно(различно) и струва ли си занимавката?Шнека ти с цяла спирала ли е или само пружина?Главата какво представлява? :)
vrangelov - специалист
enchevrumen@abv.bg написа:
Ето и видео клип към горелката.Показвам ви всяка една част + малко обяснение.
...
Браво!
Това е то направи сам.
Здравей phantom_.С тези два потенциометъра може да се регулира както продължителността за подаване на пелети ,така и през колко време да става това.При мен продължителността е от 0 секунди до 4 секунди,а паузата е от 8 секунди до 2 минути.Така ,че сам си избираш как да си настроиш горелката. Цената на блока за управление ми излезе около 50-60лв./25лв.за компютърното захранване и още около 30 лв. за самата платка./ Всички тези неща ги има в магазин елимекс/пасат електроникс/. За шнека използвам спирала ф 36 мм.Цената и е 12,5лв.за един метър.За тръба на шнека използвам ПВЦ ф63,тетка ф63 и коляно на 45 градуса ф63.Това ми струва около 25 лв.
phantom_ на въпроса" Какво представлява главата"- предполагам става въпрос за устройството на самата горелка.Тя е от метална тръба ф63 ,тетка ф63 , спирала ф36 и моторче за чистачки от жигули.Горивната камера може да се маха.Тя е свързана посредством два болта към основната част на горелката .Това се прави с цел да може да се променя мощността на горелката.Ако искаш горелка с по-голяма мощност то слагаш по -голяма горивна камера и си готов.През почивните дни ще имам възможност да извадя горелката и ще направя клип за да видиш с подробности устройството. Ще дам и размери на самата горивна камера.
markoscbr - специалист
enchevrumen@abv.bg БРАВО с нищо не отстъпва на други производители , Трябва да имаш познания в областа на електрониката каквито има човека и тогава да се захванеш да правиш , колега уплатни си вратата на ктлето смучи доста въздух от там , сигорен съм че ще го направиш пожелавам ти нови успехи =D>
trunski - специалист
judas написа:
trunski написа:
Здравей, колега! Ще публикуваш ли снимки на горелката.
Здравей и ти, за какво са ти снимките? 90кг на денонощие са 2,7т на месец!!
Може би колегата иска да каже, че 8 часа работа на котела му стигат на денонощие. И аз се отоплявам почасово.
-penata- - специалист
Здравейте,някой случайно да е горил пелети Роса/Попово слънчогледови.Също така и Керпи.Искам мнения кои са по добри
judas - специалист
-penata- написа:
Здравейте,някой случайно да е горил пелети Роса/Попово слънчогледови.Също така и Керпи.Искам мнения кои са по добри
В момента съм с Керпи и съм много доволен.
-penata- - специалист
judas написа:
-penata- написа:
В момента съм с Керпи и съм много доволен.

Има ли много пепел
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: