Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
За тази слабоизолирана квадратура с тези температури навън за мен разхода е нормален ! Щом с 45 градуса на водата успяваш да се стоплиш значи сериозно си се презапасил с радиаторите :wink:
Ами по 52 руски чугунени глидера са на етаж от 100кв и по стълбището са 3 радиатора с по 8 глидера не са много мисля, а котела го държа на 45° защото работи 24/7 и температурата в стаите е 23°-24° а в слънчевите дни стига и 26°-27° което за мен е много топло, първоначално бях 50° и 25 KW на котела но беше много топло и го намалих, сам си направих настройките и незнам дали са правилните затова реших да пиша и тук да видя и вашето мнение какво е. Също така започвам да се замислям дали не ми преоразмериха котела и горелката и затова да немога да падна под 3 чувала на 24 часа! Как мислите има ли нужда да се пипа нещо по настройките?
plastkomfort - специалист
Термоглави имаш ли?
Не все още несъм сложил термоглави, лятото което идва ще сложа навсякаде, при монтажа на котлето ми сложиха стаен термостат отначалото го ползвах но се оказа, че с него разхода е по висок и го изключих, сега работи без прекъсване и незнам дали съм уцелил настройките за този режим на работа или котела и горелката са преоразмерени , защото ми сложиха по голями уж заради чугунените радиатори.
petrov24 - напреднал
Колега намали въздуха на мак. мощност на 46 _47 % за 20 киловата на мин. 30_32%.Пробвай как ще се държи .
При 45° на подаващата в котела не започва ли да се образува конденз?
Пробвах с по малко въздух на макс мощност но ми се струва, че много трудно гори котела всякаш го задушавам така, дали да намаля малко пелетите и паузата заедно с въздуха? А колкото до конденза засега няма но и не му вдигам температурата защото вътре става непоносимо топло и затова се замислих за преоразмеряване щом с тази мощност в момента се грея перфектно.
При мен разхода е 30кг. на 24часа работа нон стоп с 200л бойлер при 240кв. с изолация
petrov24 - напреднал
Намали киловатите на 15 със 42% на вентилатора . Измери си шнека , отвори си клапата на комина ако е затворена . Нужен ти е и стаен термустат за да спира горелката .
Имам стаен термостат но докато беше с него разхода беше още по висок, защото като спре горелката за около 3-4 часа през деня и после докато котела навакса да сгрее многото вода в тези чугунени радиатори харчеше доста и го спрях горелката да не комуникира с него. Ако намяля KW на 15 освен въздуха да намаля ли и пелетите и паузата?

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: