• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
vrangelov написа:
genzlat написа:
Добър ден,
извинявам се за закъснението,бях по задачи....
Та,много са причините,които налагат ОС,не на последно място/както прочетох в някоя от темите/-иронично,много са домашните животни....
Виждам,че с мъка и ли не,все повече се приближавате до решаването на моя казус,даже ми става мъчно, че дискусията ще свърши!
Когато се решава една задача,решението е вярно ако,са спазени условията на задачата.....
Както писах по-назад,по средата на отоплителния сезон,основен ремонт на ОИ не мога да правя-само козметичен,изразяващ се в преместването на РС на няколко места където по случайност има оставени изводи/сега се замислям,че можеби не са оставени случайно/ !!!
Надявам се с Вашата помощ,да начертаем една работеща схема,която лично ще реализирам/имам необходимите дадености/за следващата зима! Условията остават така;
1.От колекторите до радиаторите,нищо не може да се променя,освен с нова разводка,пак по-тавана,но ще стане много дълга и сповече загуби и много разбиване..
2.Камината,няма къде да се премести,защото няма комини
3.Остава разводката през тавана,тука очаквам да влезете във вихара си :-D
4.последно ,ако ми разрешите право на мнение-да усложним малко ОИ с две помпи по тази схема или по друга......
Какво означава ОС?
Кога ще е ремонтът?
Какво целиш? Да избуташ до края на зимата или сега да го правиш?
Схемата ти е грешна.

1.Отоплителна система
2.Напролет
3.Да избутам зимата
4.Коя схема е грешна- старата сегашна или новата бъдеща???
fbr - майстор
Ако ъгъл 1 е прав ъгъл, то какви са ъгли 2 и 3

Прикачен файл

ъгъл3.jpg
ъгъл3.jpg (8.31 KиБ) Видяна 1425 пъти

Прикачен файл

ъгъл2.jpg
ъгъл2.jpg (11.52 KиБ) Видяна 1425 пъти

Прикачен файл

ъгъл1.jpg
ъгъл1.jpg (14.78 KиБ) Видяна 1425 пъти
genzlat - специалист
fbr написа:
Ако ъгъл 1 е прав ъгъл, то какви са ъгли 2 и 3

Там си пише, всички са прави ъгли, толкова мога с рисуването явно :x
fbr - майстор
Има ли разлика в нивата на тръбите в ъгъла на точка за РС номер 1 и точка номер 4.
genzlat - специалист
fbr написа:
Има ли разлика в нивата на тръбите в ъгъла на точка за РС номер 1 и точка номер 4.

Без измерване,незнам, най-вероятно няма!
fbr - майстор
На каква височина е РС над тези тръби на тавана.
genzlat - специалист
fbr написа:
На каква височина е РС над тези тръби на тавана.

На 1и2 мога да постигна около 3,20м, на 3и4 около2м.
Hoвoceлckи - майстор
Препоръчвам РС да е на "3", с идеята ако има някакъв въздух в хоризонталния участък на тавана, движещата се вода да го увлече и закара в другия край, където да си излезе през разширителя. Ако е над Притито, въздуха в този участък ще трябва да бъде увлечен първо надолу, да мине през радиаторите, тогава да се върне нагоре и чак тогава да излезе през обезвъздушителя (който ще монтираш най-добре на "1").
От това къде ти е РС малко зависи точката на кипене и налягането в системата ти. Виждаш, че по принцип ти се препоръчва "под налягане". Така че - колкото по-високо, толкова по-добре ...
Обема на РС зависи от общото количество вода в системата. Майстора ти трябва да го е съобразил. Макар че без да се замислям, ми се струва малко. Да кажат по-запознатите.
fbr - майстор
Има ли възможност помпата да мине на входа на Притито.
Доста си лиричен, дори и в леко незавидно отоплително положение.
Първо свали помпата до камината на синята чертичка.
После РС да остане най лявото зелено.
Трето, ако продължаваш с писане, а не можеш да вземеш решение, темата ще отиде до пролетта и тъй ши си отиде зимата.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: