Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikrum - специалист
Здр .Първо да уточним какво е буен пламък и на какво се дължи: 1.на много гориво изсипано в кошницата на което не стига времето да изгори вув фаза разпалване и се засипва с пелети от съответната мощност(1,2345) за нормална работа.огъня е по плавен и червеникав гори мазно.
2. На много силна тяга в горивната камера което се характеризира с шум като от горелка огъня е бял и езиците са бързи и отвесно нагоре като от сопло.
Или от комбинация от двете което е бързо запалване,поради бързо достигане на нивото на запалката, горене с бял пламък с шум като от горелка и характерно пукане на вратата и ламарините поради бързо вдигане на температурата в камерата(сухите си пукат така защото няма водна риза).
Като се установи кой е буйният огън трябва да се коригират параметри за запалване.Няма страшно от експериментиране.фаза запалване прави следното за време пар0 пуска пелети пар6 ,спира пелети пар5 пуска пел6 и т.н.с вентилатор пар22. В рамките на зададеното време пар0 прави пар71 проби(6) за повишаване на темп с пар 72(2).
Фаза тест:за време пар1 пуска шнек пар8 ,пауза шнек пар7 и обдухва с вентилатор пар23. Теста е успешен ако темп на изг газове пар54(45) е достигната
От това следва че намашяне на пелетите в кошницата става чреь намаляне на пар6 и пар8 като пар 6 е по значим .Може и да се увеличат пузите в ппдаването с пар5 и пар7 но ефекта е пп дълго време за разпалване и не го препоръчвам .Ако проблема е свързан с тягата намалете пар22(170) и пар23(180). Ако проблема е от двете т.е и тяга и пелети намалете по двойка пар6 с пар22 и ако се налага пар8 с пар23.
nikrum - специалист
Моите параметри са пар 6 30(40) пар22 160(170) пар8 8(10) пар 23 165(170)
nikrum - специалист
За тези на които са намалили подаването пар10 на мин мощност до съепен тлеене е добре да имат предвид че ако им светва лампата че няма пелети а де факто има се дължи на параметър 59 минимашна темп на димни газове която като падне под 49 гаси .В този случай вожте колко е темп на димните газове докато тлее и вкарайте нея за минимална или някошко гр надолу за да не се лъже контролера че няма пелети.
nadinka - напреднал
nikrum написа:
За тези на които са намалили подаването пар10 на мин мощност до съепен тлеене е добре да имат предвид че ако им светва лампата че няма пелети а де факто има се дължи на параметър 59 минимашна темп на димни газове която като падне под 49 гаси .В този случай вожте колко е темп на димните газове докато тлее и вкарайте нея за минимална или някошко гр надолу за да не се лъже контролера че няма пелети.
Не знам дали се сещат съфорумците, но ние имахме такъв проблем, който чрез смяна на настройките почти цял месец с ваша помощ, за което благодаря, нямаше ефект. Изпратиха ни нов контролер и не смея да се похваля. Сега всичко е наред. :supz:
Vartasilver - специалист
nadinka написа:
nikrum написа:
Не знам дали се сещат съфорумците, но ние имахме такъв проблем, който чрез смяна на настройките почти цял месец с ваша помощ, за което благодаря, нямаше ефект. Изпратиха ни нов контролер и не смея да се похваля. Сега всичко е наред. :supz:
Какъв контролер каква марка ?
nadinka - напреднал
Vartasilver написа:
nadinka написа:
nikrum написа:
Какъв контролер каква марка ?
Fumis
filmatoplo - майстор
Samo platkata ili i datchicite .
Последна промяна от Virtex на пон яну 29, 2018 1:24 pm, променено общо 1 път.
Причина: Латиница
nadinka - напреднал
filmatoplo написа:
Samo platkata ili i datchicite .
само платката
genaid_03 - напреднал
Колги моля някой да даде мнение за слънчогледовите пелети с Alba 18 съм и мисля да взема 2,3 чувалчета за проба.
sstenly1 - специалист
genaid_03 написа:
Колги моля някой да даде мнение за слънчогледовите пелети с Alba 18 съм и мисля да взема 2,3 чувалчета за проба.
Много пуши преди да запали,мирише,но пък като се запалят пламъка става почти син и след не повече от час те чака....чистене,понеже отделят доста гадна лепкава пепел.
Все още имам останали около 49 кг(от закупени 50кг)слънчогедови пелети от люспа :-D
Лично моя съвет е НЕ [-X

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: