Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite написа:
Накарай го да полегне ако е възможно. Амортизирането на шнековете е едното зло, а другото е скъсяването на паузите между зарежданията. На пелетите им трябва време да се разпалят преди да бъдат избутани нагоре и напред от тези под тях. Затова шнекът трябва да качва едни 28-35 кг/ч.

Пената, да не ти пука че е черен. Нали гори, топло е и харчи поносимо :yawinkle: Може да има някакви мазнини в тях, или смоли, не знам и аз, но пък са по-калорични си мисля.
на 50 градуса е. и на 45градуса го правих не стига дори 20кг.
Rumen89 - специалист
Моят началото на зимата пускаш 22 сега пуска 19 кг.
n.ganev - майстор
Почисти го от триците
Аз пък, моя, не си го меря секи ден. Като мина покрай котела, поглеждам и ако не ми хареса, променям нещо.
-penata- - специалист
Някой може ли да даде таблица за настройки на степените
markoscbr - специалист
-penata- приятел всичко е индивидоално , и на мен ми дадуха таблица оказа се че котела се очерни така като твоя , аз ти писах почисти си котела от полепи налепи по димния тракт и тогава прави корекции, така направих аз върнах оригиналните настройки и се получи, с какъв котел си
-penata- - специалист
markoscbr написа:
-penata- приятел всичко е индивидоално , и на мен ми дадуха таблица оказа се че котела се очерни така като твоя , аз ти писах почисти си котела от полепи налепи по димния тракт и тогава прави корекции, така направих аз върнах оригиналните настройки и се получи, с какъв котел си
С виадрус съм с кутия отдолу котела е чист няма налепи
-penata- - специалист
gunpowder написа:
Ето табличка http://dox.bg/files/dw?a=3b9465c36a
Мерси много.Сега някой ако каже и как се работи :?
bai_bradyra - специалист
Вътре си пише къде и какво въвеждаш.въвеждаш калоричността на пелетите, колко ти пуска шнека и получаваш дозите. Гледаш да не падат неизгорели пелети и леко коригираш нагоре надолу дозите, времето и вентилатора за по-финна настройка. Записваш резултатите за да може да върнеш стъпка назад. По таблицата на Анди дозите няма да са много коректни. Умножава желаната мощност по калоричността на пелетите и получавз кг/час изходна величина за определяне на дозите. Ще е вярно , ако КПД на системата е 100%. T.e ако имаме 5 кw калоричност на пелетите разпределени по дозите за час по таблицата излиза , че ще получим 5kw за час. Да, ама не... при 80% КПД на системата киловатите са 4 kw и започва почесването :? , че котела не топли

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: