Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Скоро преглеждам една камина ей тъй профилактично ,всичко си беше ок в работата и ,собственика ми эадаваше раэни въпроси и аэ съответно отговарях ,след някой от отговорите човека ми вика - да ама в интернет пише еди какво си .Викам му къде бе къде четеш ,кой пише ,и той ми покаэва къде чете -покаэа ми постовете на filmatoplo :-D :cool: .Викам му щом вярваш на виртуален герой а не на мен :lol: човека не энае че аэ съм тоэи негов гуру . :wink: който энае повече от мен.Интересно ми беше да го споделя.
bmahob - майстор
Ти ма уби, смях се с глас :-D
nelim - специалист
filmatoplo написа:
:) Скоро преглеждам една камина ей тъй профилактично ,всичко си беше ок в работата и ,собственика ми эадаваше раэни въпроси и аэ съответно отговарях ,след някой от отговорите човека ми вика - да ама в интернет пише еди какво си .Викам му къде бе къде четеш ,кой пише ,и той ми покаэва къде чете -покаэа ми постовете на filmatoplo :-D :cool: .Викам му щом вярваш на виртуален герой а не на мен :lol: човека не энае че аэ съм тоэи негов гуру . :wink: който энае повече от мен.Интересно ми беше да го споделя.
Ааа, ти значи нас ни говориш едно по форумите, а на хората по къщите друго а.. ? :D :D :partyman:
wpw - специалист
Николай Ч написа:
Здравейте,помагайте имам 27 кw eco spar настройха ми я от фирмата която я закупих мн се задръстваше не изгаряше пелетите докрай .Разхода ми беше голям 2 до 3 чувала на ден сега е по добре с нови параметри който ще споделя :
0-30
1-10
3-150
4-180
5-180
6-20
7-140
8-50
10-14
18-25
19-240
20-230
21-180
22-172
23-210
24-140
28-170
50-10
51-255
52-60
53-10
54-45
55-160
56-50
57-85
58-100
59-49
60-30
61-15
62-240
67-40
68-35
70-150
76-2
92-1
94-0
95-7
96-7
101-240
Трябва ли да променям нещо ?С тези параметри горе долу станаха нещата свалихме доста разхода !При зададено стайна температура 23°димните газове стигат до 110-115° температура на водата стига до 48°мощност на горенето пише Auto
За първа зима (ако въобще може да се нарече зима) използвам пелети. Поставил съм същата 27 kw камина. Аз я пуснах със заводските настройки. Попаднах на много калпави пелети (6,30 за чувал) и сега докато изгоря закупените 1 тон, чистя най-малко по два пъти на ден. Ето от тези пелети не купувайте или поне ги изпробвайте:: http://peletimarket.com/portfolio/%D0%B ... %80%D1%87/
Горелката се пълни с шлака и пепел за около 3 часа работа. (виж снимката). Котела е на следният режим сутрин се пали от 05.00 до 7.30 , почиства се и се пали около 16.30 до лягане. Тук е възможно да има и две почиствания, в зависимост от времето на работа. Към котела има закачени два вентилаторни конвектора по 6 КВ, три ламаринени радиатор един бойлер. Отоплявам къща 200 кв.м. на 2 етажа, с външна изолация 5 см. от стиропор и добра дограма.
Колега, поставих твоите коригирани параметри и с интерес наблюдавах как ще се промени работата на котела. Това, което със сигурност мога да отбележа е, че разхода на пелети значително намаля, но и бавно достигна до температура 44 гр. на водата и повече не можа да я вдигне. Колкото до задръстването то си остана, но за малко по-дълга работа - около 4 до 5 ч. работа. След анализ на промените си я върнах към заводски настройки, защото аз искам да пали в определено време и да затопля непосредствено преди ставане от сън и завръщане от работа, като в моя случай е по-удачно по-голям мощност за по-кратко време. Средно горя около 0,7 до 1 чувал на ден в работни дни. Мисля, че твоите настройки са подходящи за по-дълго време на работа на малка (поддържаща) температура.
Колеги, приемам всякакви съвети за оптимизиране на работата на камината.
Последно за пелетите - поръчах и ми докараха пелети за проба от село Долен чифлик, уж са клас А1 (пише го и на чувала). Купих 5 бр. и след като ги изгорих установих, че от два чувала, кошницата отново се пълни със шлака...... След известно четене установих, че стандарта за пелети е en plus A1, и всички производители, които пишат само А1 дефакто заблуждават потребителя. Пробвах и 2 чувалчета румънски пелети, на които имаше надпис en plus A1 от Практикер на цена 8,5 на чувал и след изгаряне нямаше нищо в камината!!!! Мисля, че заради два лева на чувал (около 50-60 лв. на месец) няма да ме правят на маймуна и то оцапана всекидневно със сажди, нашите мили производители.....
Ако някои има да хвали склад или производител за района на Варна - може и на лични. Ще изпробвам наред, но и ще ги хваля или плюя, според заслуженото.

Прикачен файл

IMG_20171228_135948.jpg
Възнамерявам да изпробвам тези. Знам, че има специална тема за пелети, но тук са и потребители с Екоспар, така, че ако някои реши да изкаже мнение (може и на лични)
IMG_20171228_135948.jpg (30.26 KиБ) Видяна 1924 пъти

Прикачен файл

IMG_20171230_102740.jpg
Това са румънските пелети - без забележки
IMG_20171230_102740.jpg (23.03 KиБ) Видяна 1924 пъти

Прикачен файл

IMG_20180105_122255.jpg
Ето таблица за стандарта на пелети по БДС - не е лошо да я има човек, докато чете надписите по торбите
IMG_20180105_122255.jpg (22.87 KиБ) Видяна 1924 пъти

Прикачен файл

IMG_20171231_001155.jpg
Това е задръстената след около 3 часа работа камина
IMG_20171231_001155.jpg (21.08 KиБ) Видяна 1924 пъти
Моля за помощ! Обеснете ми как да направя второ пускане на камината в един ден.Начинът по който аз го правя е следният.Отивам на часовника на меню 4 от там избирам примерно д1 избирам п1 за първа включване после дясна стрелка исписвами офф цъкам плюса за да отида на п2 която съм направил предварително запазвам с ентер.И в крайна сметка първото включване става а второто не.Ако може да кажете къде бъркам ще съм ви много благодарен.
nokoniko - специалист
Гавраил Вълков написа:
Моля за помощ! Обеснете ми как да направя второ пускане на камината в един ден.Начинът по който аз го правя е следният.Отивам на часовника на меню 4 от там избирам примерно д1 избирам п1 за първа включване после дясна стрелка исписвами офф цъкам плюса за да отида на п2 която съм направил предварително запазвам с ентер.И в крайна сметка първото включване става а второто не.Ако може да кажете къде бъркам ще съм ви много благодарен.
Правилно го правиш, чудно защо не се получава. Виж в меню 3 дали правилно си програмирал п2.....да няма някакво презастъпване с п1.
nokoniko написа:
Гавраил Вълков написа:
Правилно го правиш, чудно защо не се получава. Виж в меню 3 дали правилно си програмирал п2.....да няма някакво презастъпване с п1.
Първо пускане ми е от 05:30 до 08:00 второ от 18:00 до 22:00 и второто не иска.
nokoniko - специалист
Гавраил Вълков написа:
nokoniko написа:
Гавраил Вълков написа:
Програмирам го по същия начин и се получава....при теб чудно защо не се получава.
filmatoplo - майстор
Прегледай отново как се прави стъпка по стъпка пропускаш май нещо
marin_ks - специалист
Гавраил Вълков написа:
nokoniko написа:
Гавраил Вълков написа:
Така както го обясняваш, изглежда, че всичко е както трябва. НО! Първо при настройката на часовника трябва да зададеш кои ден от седмицата е. Имаш вариант от 1 до 7 като едно отговаря на понеделник и съответно 2 за вторник и така до 7 когато е неделя. Ако например си настройваш часовника в сряда, трябва да зададеш ден от седмицата "3". След като си задал времето и температурата на програмите едно и две както си го написал, че си го направил за ден едно, така трябва да го направиш и за следващите шест дни. Ако програмите се застъпват с приоритет е програмата с по-голям номер. Също така, ако зададената температура е по-малка от стайната при часа на започване на периода или е в горния хистерзис, също няма да запали докато стайната температура не падне под долния хистерзис. Явно пропускаш нещо. Провери всичко (най-добре в реално време) и пиши какво и как е станало. Успех........

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: