stakoz написа:...като е нагласена да вкл. например на 49 градуса....И котела като вдигне 49 градуса, и помпата включи, с каква температура постъва водата на входа на котела?

stakoz написа:...като е нагласена да вкл. например на 49 градуса....И котела като вдигне 49 градуса, и помпата включи, с каква температура постъва водата на входа на котела?
stoy@n написа:Виж: http://stank.dlinkddns.com:8090/guest/stakoz написа:...като е нагласена да вкл. например на 49 градуса....И котела като вдигне 49 градуса, и помпата включи, с каква температура постъва водата на входа на котела?
stakoz написа:..Виж: http://stank.dlinkddns.com:8090/guest/Видях
LazarGanev написа:andy_forresite написа:Има ли табела с данните на котлите "expert" - мощност, ефективност, такива любопитни работи? На моя досега не съм видял такава, освен със серийния №Табелата с мощността е отпред бе Анди - 20, 30, 50, скоро и 100. Но това е съвсем ориентировъчно, нали знаеш? Мощността се определя от горелката и зависи много от горивото. Ако трябва да сме точни, цифрата на Експерта указва за каква горелка е предназначен, но той може да работи с един номер по-голяма или по-малка. Ефективността се мери на цялото съоръжение Expert + RB и така е записано в сертификата. Който иска може да си вземе един Expert, да му присади своя самоделна горелка и да го даде в оторизирана лаборатория, за да си изкара сертификат. Гарантирам му максимално добър резултат!![]()
Та къде по-точно да гледам за табела на expert-a
andy_forresite написа:Заболя ме главата от повторението на "котел" и "този европейски стандарт". Както и да е. Знам че трябва да има табела. Въпреки че няма, експерт 20, 30 и т.н. наистина може да усвои тази мощност. Гарантирано няма да се изложи при подлагане на тест. Скептичен съм спрямо акредитираните лаборатории. Особено в нашата страна и особено в тази размита, пълна с условности, топлотехника. Не знам колко лаборатории има в момента и честно казано, това е последното нещо, което ме интересува. Гледам много хора ги купуват, така че и те мислят като мен.+1
hr.hristov57 написа: Стандарта за котли е БДС EN 303-5:2012...Здравей,
andy_forresite написа:Заболя ме главата от повторението на "котел" и "този европейски стандарт". Както и да е. Знам че трябва да има табела. Въпреки че няма, експерт 20, 30 и т.н. наистина може да усвои тази мощност. Гарантирано няма да се изложи при подлагане на тест. Скептичен съм спрямо акредитираните лаборатории. Особено в нашата страна и особено в тази размита, пълна с условности, топлотехника. Не знам колко лаборатории има в момента и честно казано, това е последното нещо, което ме интересува. Гледам много хора ги купуват, така че и те мислят като мен.Здравей и на теб,
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: