wpw написа:Здравейте.Защото така е настроена.......
Имам следния въпрос: Защо камината се изключва, а не минава в модулация при достигане на зададената температура на водата ? Продухването с вентилатора продължава до спадане на температурата на водата до 38 гр. и на изходящите газове 45 гр., след което се запалва отново сама.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks
- специалист
3262 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
pandeli
- напреднал
Значи Тия 80 гр. ги гони и настига при степен 4 на мощността или в режим Авто. а на ст. 1,2 и 3 не ги постига никога, а са както следва: на 1- 52-56 гр., на 2 - 66-68 гр. и на 3 -72-75 гр.. например, Аз я паля към 17,00 ч. на 3 степен, за около час и половина сем на 66 -70гр. намалям я за около 2 часа на 2 и към 9 часа я намалям още веднъж и и в 10 и нещо я гася. Топля сумарно 4 стай с общо52 ребра алуминиеви на 550мм, и това с 1 чувал пелети за две вечери. Прецени сам как е като разход. Аз съм доволен и нямам забележки, въпреки, че първите дни около коледа гърмеше при палене и даже счупи стъклото и ми поряза крака на три места. Тия камини никога не ги доставят настроени за работа, Трябваше с помощта на колеги от форума да се уча да я настройвам според пелетите и другите условия, но така е, човек се учи постоянно на нещо. Дето викат по-добре три дена опити на проба-грешка, отколкото три часа четене на упътването, което е преведено ужасно. 
wpw
- специалист
marin_ks написа:Очаквах да прочета например: това зависи от параметър ...,като се промени нагоре става еди какво си, ако се намали влияе на ... , но забравих че живея в България...wpw написа:Здравейте.Защото така е настроена.......
Имам следния въпрос: Защо камината се изключва, а не минава в модулация при достигане на зададената температура на водата ? Продухването с вентилатора продължава до спадане на температурата на водата до 38 гр. и на изходящите газове 45 гр., след което се запалва отново сама.
nelim
- специалист
wpw написа:Ако прочетеш цялата тема назад, ще го прочетешmarin_ks написа:Очаквах да прочета например: това зависи от параметър ...,като се промени нагоре става еди какво си, ако се намали влияе на ... , но забравих че живея в България...wpw написа:Здравейте.Защото така е настроена.......
pandeli
- напреднал
Ти питаше защо гасне при достигане на зададената температура на водата и/или въздуха, а не изпада в модулация. Първо занеш ли какво питаш, т.е. какво е модулация и второ, мисля че ти обясних подробно каво е решението на проблема. Що се касае до останалото в постта ти - да, типично за представител на тия географски ширини. Колегата е прав, че назад във форума е обяснено, ама кой и що ли да чете...
Vartasilver
- специалист
Колеги възможно ли е да се монтира без жичен стаен термостат на екоспар камините и ако става кои марки ще препоръчате 
marin_ks
- специалист
wpw написа:Попита защо камината прави така, а не как да го оправиш. За да модулира по темп на водата трябва да завишиш темп на стайния термостат, след това трябва да имаш достатъчно помещения да отопление, за да не достига за отрицателно време темп на водата или да я спънеш откъм пелети. Няма как някои оттук да знае как и какво топлиш. След това трябва да се има в предвид, че контролера на камината е направен за да топли помещения а не вода, това че някъде има такава възможност е друг въпрос. Логично е, че темп на стаята се вдига доста по-трудно от темп на водата, съответно и по-бавно пада. Затова е дадено възможност хистерзиса там да е по-голям. Пар 95 и 96 са горна и долна границана темп на вода но те мисля са до 7 или 10 гр. Това управление на камините (не само на екошпар) по темп на вода СПОРЕД МЕН идва от неграмотността на хората които идват да ти я пуснат и настроят първоначално и да ти вземат прословутите 100 лв. И пак казвам това е мое мнение, лошото е, че го наблюдавам на много места. Така че дали си в България или в Манхатън резултата ще е един и същи ако попаднеш на НЕкоректни дилъри на знания.marin_ks написа:Очаквах да прочета например: това зависи от параметър ...,като се промени нагоре става еди какво си, ако се намали влияе на ... , но забравих че живея в България...wpw написа:Здравейте.Защото така е настроена.......
marin_ks
- специалист
Vartasilver написа:Колеги възможно ли е да се монтира без жичен стаен термостат на екоспар камините и ако става кои марки ще препоръчатеКолега, аз удължих кабелчето с термодвойката което е с камината. Има неудобство когато искам да и променям темпр или да я спря трябва да отида до камината, но това ми се налага много рядко. Възможност има разбира се. Марки бол. Имай в предвид, че всичко е от Китай....
jorko__82
- напреднал
Здравейте,имам следния проблем с камина на Еко спар .Проблема се състои в следното:
1.Първият път камината пали без проблем гори известно време до достигане на зададената температура гасни и при повторно запалване не може да се възпламени и излиза индикатор липса на гориво а чашката долу е препълнена.Уточнявам че в чашката за пелети не остава шлака и други отпадъци които могат да пречат на запалката да нагрее пелетите.
2.От контролера се опитвам да дам режим на подаване по нисък но на какъвто и режим да настроя подаването е едно и също както и периода през който се подава.
Камината е още в гаранция но магазина от който е купих е прекратил отношения с вносителя и не искат да изпратят сервизен техник да е погледне .Има друга фирма която е представител на марката но и те отказват да дойдат понеже не е закупена от тях затова моля вас ако може да помогнете .
1.Първият път камината пали без проблем гори известно време до достигане на зададената температура гасни и при повторно запалване не може да се възпламени и излиза индикатор липса на гориво а чашката долу е препълнена.Уточнявам че в чашката за пелети не остава шлака и други отпадъци които могат да пречат на запалката да нагрее пелетите.
2.От контролера се опитвам да дам режим на подаване по нисък но на какъвто и режим да настроя подаването е едно и също както и периода през който се подава.
Камината е още в гаранция но магазина от който е купих е прекратил отношения с вносителя и не искат да изпратят сервизен техник да е погледне .Има друга фирма която е представител на марката но и те отказват да дойдат понеже не е закупена от тях затова моля вас ако може да помогнете .
marin_ks
- специалист
jorko__82 написа:Здравейте,имам следния проблем с камина на Еко спар .Проблема се състои в следното:Комисия за защита на потребителите, Закон за защита на потребителите. Имаш фактура и касова бележка надявам се. Имаш и попълнена гаранционна карта. Този проблем е описан веднъж тук в темата. Проблема беше контролера. След смяна всичко се оправи. Успех и не им се чуди много много. Когато ти взеха парите им е било добре нали. Пускай им жалбата и хич да не ти пука......
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература