Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов написа:
Пламен Georgiev написа:
Привет! Менят ми се оборотите на вентилатора -какъв стабилизатор да сложа за да застопоря тия обороти ?
Изхарченото за стабилизатор, никога няма да се избие от зарара от промяната на оборотите на вентилатора.
Зарар-загуба, вреда.
Значи ли това че винаги трябва ръчно да донамествам ???
Пламен Georgiev написа:
........
Значи ли това че винаги трябва ръчно да донамествам ???
Аз лично, нямам показание за оборотите, но то си се усеща.
Хипотезите са различни, но не го мисля чак толкова, не си го слагам на сърце. Донамествам само клапата на фукса. Като е топло я отварям малко. Иначе си имам регулатор на тягата, което е мааалко по важно, според мен.
Има и друго. Ако много вярваш и го искаш, просто си купи стабилизатор.
Така правя, за нещата които ме правят щастлив, макар и за малко.
Стоян Петришки - специалист
Пламен Georgiev написа:
Значи ли това че постоянно трябва ръчно да донамествам ???
Няма какво да наместваш. Аз лично купувам пелетите за сезона на веднъж и от едно място. нагласям горелката веднъж и филма приключва. Да ти кажа чесно и аз е човърках през ден първата година,но с помоща на майсторите тук ( няма да ги споменавам, всички знаем кои са ) разбрах че това вобще не е необходимо последните две години настройвам октомври месец и вобще не са занимавам. А и едва ли горелката ще ощети някои като 10 дена в сезона не гори на 100%
andy_forresite - майстор
Стояне, коя версия е твоята? 1.8/1.4 са по-капризни, тъй като един процент променя оборотите в по-голяма степен. Всеки волт оказва влияние.
Когато горя 6 мм не гледам оборотите. Гори от 850 до над 1000 rpm. Това са близо 20 волта при 34% - трудно да се изменя с толкова. А както в момента съм сипал 8 мм, те горят в диапазона 1160-1250, което са 8 волта при 40% вентилатор. Одеве на 39% го гледах от 1093 до 1274 rpm.
Шестиците при много въздух се отдръпват /свиват се/ далеч от страните на скарата и горенето е на импулси. Температурата варира малко. При 8 мм с малко и много въздух, на мощност 1 около 1,4 кг на час, горенето не е добро. Да кажем с малко въздух. Събират се много пелети, идва мощност 2 с повече въздух и докато се разгори, доста от тях падат в пепелника.
Със самоувеличил се въздух на мощност 1 спада температурата и като дойде 2 трябва време да се съберат пелети да се разгори. С пелетите от първа степен без значимо изменение на въздуха температурата се поддържа, т. е. втора не идва, защото не е нужно. Икономисват се пелети.
Стоян Петришки - специалист
Горелката ми е със стара версия 1.5/ 1. и нещо си не съм сигурен. Но да ти кажа не вярвам новата версия да е по лоша от моята, даже смятам че е по добра. Би трявало да са изчистили грешки които е имало в предишни версии, макар че аз лично съм доволен от горелката,
stakoz - специалист
stojan83 написа:
Горелката ми е със стара версия 1.5/ 1. и нещо си не съм сигурен. Но да ти кажа не вярвам новата версия да е по лоша от моята, даже смятам че е по добра. Би трявало да са изчистили грешки които е имало в предишни версии, макар че аз лично съм доволен от горелката,
Доколкото знам от Натурела, първите/старите горелки поддържат до макс. версия 1.5/1.3 - това е последната за тях според контролера им.

Явно версии 1.8/. са за по-новите горелки с оборотите на вентилатора
димитар кисиов - специалист
stakoz написа:
stojan83 написа:
Доколкото знам от Натурела, първите/старите горелки поддържат до макс. версия 1.5/1.3 - това е последната за тях според контролера им.

Явно версии 1.8/. са за по-новите горелки с оборотите на вентилатора
Точно така е
А ''неуспешната'' 1.7/1..... имаше ли показания за обороти?
До колкото знам, един от майсторите, тука, си кара с най първата версия. Що ли, след като всяка следваща е по успешна или добра?!!
Блазни ме шаренкото и мене, ма вече си търся рахата.
Работи ли? Няма да го пипам.
.....ма знам ли?
bai_bradyra - специалист
.....ма знам ли?
Хем шаренко, хем с ламбда :lol: ...
kalin72 - майстор
А ''неуспешната'' 1.7/1..... имаше ли показания за обороти?
До колкото знам, един от майсторите, тука, си кара с най първата версия. Що ли, след като всяка следваща е по успешна или добра?!!
.....ма знам ли?
Син на програмист, току-що научил факт, въодушевен към баща си - Тате, ама ти знаеш ли, че слънцето всеки ден изгрява, от изток!!
Баща му, вглъбен в работата си - сине, само не го пипай, щом работи, само не го пипай!!!!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: