• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fade - специалист
Привет,

Изчетох с интерес темите за ретортната горелка. Насочил съм се към решение с такава горелка, тъй като имам постоянно изобилие от клони и храсти, които смятам да надробявам наситно, суша и горя. Наблизо произвеждат и пелети, в краен случай и това е гориво, въглищата също.

Харесах си като цена този комплект: https://burnit.bg/bg/project/%D0%BA%D0% ... dvance-ub/

но започнаха да ми изникват въпроси - описваните горелки в темата са с постоянни накрайници, а тази от линка е със сменями, според горивото - това ок ли е, или е минус? Друг момент е, че запитах Burnit дали може да горя дървесен чипс - отговора е, че не, защото правил въздушна възглавница, което още го осмислям какво трябва да е, тъй като не съм (все още) компетентен и задълбал по темата? После се светнах, че може да съм объркал термините - надробени на ситно клони дали се води дървесен чипс? Ако не мога да ги горя надробените клонаци ми резват основната идея за гориво, а все пак ми е най-достъпно.

Друг минус е, е не можело да се гори дърва (в котела, не през бункера) - макар че се зачудих какво ще ме спре да пробвам:)

Та почнах да се колебая - от една страна цената и комплекта ми допада, от друга дали не е по-добре да взема котел на дърва, триходов + полска горелка?
andy_forresite - майстор
Според мен е добре да има две скари - едната за въглища и другата за пелети. Въглищата горят с повече въздух и вероятно отворите в скарата за въглища са по-големи и с различно разположение спрямо тази за пелети.
Въздушната възглавница в смисъл горивото зависва и няма какво да го накара да пропадне надолу към спиралата на шнека, който взима гориво от бункера. Има начин да предизвикваш периодично вибрация към ламаримата на бункера с ел моторче от чистачки например с реле за време и... Тук Шоп може да ти каже как се прави.
За котела и управлението нищо не мога да ти кажа. Имам чувството че не е много ефективен :?
fade - специалист
O, ако е това със зависването - ще го реша, бях го срещнал като проблем по темите, някой го реши с бъркалка, с вибрация ми допада повече.
За котела - много се надявам някой с този модел котел да се включи в темата.
rcmodeli - специалист
Колеге моята самоделка.. има и клипове но не знам как да ги кача.

Прикачен файл

Picture 0122.JPG

Прикачен файл

Picture 0111.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
rcmodeli написа:
Колеге моята самоделка.. има и клипове но не знам как да ги кача.
Браво, механизмът копнат от Пелетерма, но добавен още един шнек! Отсекателя добре, но втория шнек сякаш ми идва в повече! Дали е оправдано неговото присъствие? Понеже доста усложнява и оскъпяв конструкцията, пък ако се задръсти нещо - мама си джасало! :?
rcmodeli - специалист
Принципно не е копирано нещо, защото така и нямах време да ровя много из нета. Проба грешка принципно ако мине нещо през първия няма как да не мине през втория шнек. Пробвал съм го със сухи пръчки около ф12 шнека си ги реже на пърчета от около 5 см и после си ги изкарва...
Валтер Желязков - специалист
filmatoplo попита
Колко е диаметъра на горивната глава на Рондо 10 :? :) колко струва ,у нас има ли ги.

Прикачен файл

IMG_20180613_122639_BURST1.jpg
maistora1965 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20180613_185337.jpg
IMG_20180613_185337.jpg (68.69 KиБ) Видяна 2501 пъти
Ето и точните но са същите цената е 1600 без поддръжка и гаранция със всички екстри мисля че е 1800 но трябва да попиташ.В наличност има но мисля че по големите моита ми я внесоха защото не се търси много за 20 дни.И един въпрос някои да има наблюдение върху този контролер защото мисля за сега да карам с него. http://www.plum.pl/index.php/ru/retorto ... -800-r2-ru
Прикачен файл:
Прикаченият файл IMG_20180613_185337.jpg вече не е достъпен
ktch_1964 - специалист
Извинявай , не разбрах горелката с този контролер ли струва 1800лв.
maistora1965 - специалист
чет юни 14, 2018 9:26 pmktch_1964 написа:
Извинявай , не разбрах горелката с този контролер ли струва 1800лв.
Да горелка ,контролер ,вентилатор и бункер с две години гаранция .Може и без гаранция за 1600.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 51

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: