• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте Дилемата ми е следната!Коя камина да избера? Спрял съм се на два модела! BURNiT Comfort PM 25kW или Greyko Bijou Ще отоплявам къща на два етажа! На долния етаж има помещение около 10м2 в което ще бъде камината и стая с радиатор 10 ребра високи 60см За в бъдеще ще има и още един такъв в друга стая! На горния етаж имам 5 стаи с общо 55 ребра 60см високи и два бойлера Само две стени са изолирани! Дограмата е алуминиева! квадратурата на горния етаж е 85м2! Сега се отоплявам с чугунено руско котле на дърва и въглища На него пише 11,2Кв Та коя камина да избера ???
torbalan - Дървен философ
Виж каква част от мощността на камината се отделя в помещението, в което е монтирана.

Да не минеш и ти по пътя на един приятел, дето не ме послуша, купи камина, а на следващата зима я замени с котел.

Ако ще е в отделно помещение 10кв. по-добре си купи котле с тази мощност.
Принципно помещението в което ще бъде камината е отворено към вътрешното стълбище на къщата така че ще се оползотворява и тази топлина!
bmahob - майстор
Не знам как си със изолацията, но Колегите се плачат много от Бърнита/смисъл негови ползватели/ Бижуто май няма грешка и би трябвало да стигне като мощност, иначе аз съм си за Алфа плам :-D
Стефан77 - специалист
Виктория-Б също е много добър вариянт
Аз също клоня към Бижуто но не знам дали ще и стигне мощността 14,3Кв Сегашните киловати не са като старите! Поне така мисля! До сега ми стигаше 11,2Кв от котлето
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, да де, не са! Киловатите на пелети, газ и ток са реални и постоянни, а киловатите на дърва и въглища са пикови, които не се поддържат постоянно и са измерени с някакво идеално гориво - сухи дърва и качествени въглища. И двете камини ще са ти ОК, само един проблем виждам - стаята с камината ще е като сауна.
И така,мислите ли че 14,3Кв на Бижуто ще ми стигнат при тези условия?
andy_forresite - майстор
Тези глидери с около 1,5 кг/час към водната риза ще се поддържат топли безпроблемно, а при този разход киловатите на камината се водят близо 7,5 kw. Също към водата. Ти питаш за 14,3 :yawinkle:
Това исках да чуя! На есен живот и здраве ще се похваля с Бижуто
!!!
  • 1
  • 2

Тема "Коя камина да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: