Валтер Желязков написа:Аз съм на въглища и не бих си купил друго гориво освен, ако не е много на сметка или подарък. В неделя: основно почистване на котела, изхвърляне на пепелника и зареждане на бункера-30 минути, в четвъртък изхвърляне на пепелника-2 минути.Би ли споделил какви въглища и от къде ги набавяш.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965
- специалист
603 мнения в "Контролер SKZP-02 настройка и съвети"
Валтер Желязков
- специалист
Въглища фракция 8-18, калоричност по информация от търговеца 7000 калории, цена 300 лева на тон от пристанище Лом.
a44o
- напреднал
Валтер Желязков написа:a44o написа:)Здравей Ачо!
Монтирах го в сряда и работи, но не всичко. Имам проблем с управлението на задвижката на вентила, но проблема е в моя контролер, пробвах на друг и там работи. Все още не съм вързал кръга на БГВ. Трябва време за наблюдение, но към момента ми харесва. Делтата между вход и изход е градус и половина без термостатичен вентил. С трипътния регулирам температурата към радиаторите. Идеята ми е да задам примерно 50 градуса на котела, да включа корекция по външна температура, да задам на стайния 22 градуса и останалото е работа на контролера. Чертежа за хидравличния разделител съм взел от този сайт: http://gidruss.ru/catalog/termo-gidravl ... -25x2.html. Да оправя проблема с контролера и ще споделя още впечатления.
Да ! По този начин когато свържеш и БВГ значително ще подпомогнеш и замисъла на новата версия,поне така си мисля(впрочем май няма да ти е нужна)....хаха шегувам се.А делтата е отлична бих казал .И моята е 1.5 до 2 градуса.а при включване на БВГ стига до 3.5 - 4
Къде точно я свърза таз задвижка на > задвиижване на смесителна арматура> ако е там ,то другаде къде де, да не си забравил за сигнал температура на > mieszając > ако ли не - опита ли с нулиране на настройките
Валтер Желязков
- специалист
Празна дупка не остана на контролера. Качих версия 2.10, но не стана. Пробвах задвижката на друг Тимел, там работи.
Валтер Желязков
- специалист
a44o написа:Да не би в самата (зелена) букса да е проблемаЩе го гледам в неделя, че днес съм на работа. Версия 2.10 е последната, към момента, стабилна версия за всички, и свободно стоящи, вградени и бутални
Версия 2.10 става ли за теб,нали си с вградена LUX
Малкия
- специалист
Валтер Желязков написа:'Горя между 13-40 килограма въглища на денонощие, между 50-70 килограма изгорени въглища трябва да чистя и изхвърля пепелта, която е около 10-15 килограма. Да не говориме, че целия гараж с всичко в него е в пепел. При чистенето, облеко, маски, ръкавици, прах се набива и в очите и в ушите.
Равносметката при мен е: закупих 6,5 тона, останали са около половин тон, по контролер съм изгорил 4 тона, два пъти съм калибрирал шнека...на кое да вярвам не знам, на контролера ли, на доставчика ли или истината е някъде между двете.
Иначе горелката и контролера щом се справят с тези въглища...са си супер.
Валтер Желязков
- специалист
Има още един вариант за калибриране на потенциала на шнека. Правилния потенциал на шнека е равен на зададения потенциал умножен по действително изгореното гориво разделено на показанието от брояча.
Пример: Зададен потенциал 15 кг. Изпразвате бункера, измервате 100 кг. въглища и сипвате в бункера. Нулирате брояча и включвате котела. След изпразването на бункера замествате по формулата и коригирате потенциала. Правите второ замерване с новия потенциал, като пак нулирате брояча.
Пример: Зададен потенциал 15 кг. Изпразвате бункера, измервате 100 кг. въглища и сипвате в бункера. Нулирате брояча и включвате котела. След изпразването на бункера замествате по формулата и коригирате потенциала. Правите второ замерване с новия потенциал, като пак нулирате брояча.
a44o
- напреднал
И при мен се получи отначало такава разлика ,за 10 мин. работа на шнека - 2.1кг по 6 излиза 12.6кг./ч. е потенциала,но имаше около 6-7 кг.разлика
последва пак измерване ,този път 2.3кг по 6 =13.8 тук разликата бе около 5-6кг разминаване в поканията и действително изгорено количество
след това изчислявах по горната формула на Валтер и стигнах до 16,8 потенциал за да ми показва вярно на контролера. По този начин е доста по удобно
и не се занимаваш с гасене ,почистване и др.мероприятия
,а и можеш да засичаш винаги по заложено и изгорено количество.
Иначе почистване 4 пъти в месеца в активния сезон,сега по рядко
Разхода ми се очертава около 4 тона ,точно толкова колкото и без горелка плюс още 8 часа работа(отопление),така че затворих денонощието и комфорта стана друг,а почистване и зареждане един път в седмицата не всеки ден както беше преди.Отоплявам 100кв/м къща не изолирана,само сменена дограма
плюс 2 бр. бойлери по 120 л.
Замислям се за поне частична изолация (таваните) и някои подобрения по отоплителната ми инсталация.Доволен съм за инвестицията си в горелката и контролер SKZP-02F
последва пак измерване ,този път 2.3кг по 6 =13.8 тук разликата бе около 5-6кг разминаване в поканията и действително изгорено количество
след това изчислявах по горната формула на Валтер и стигнах до 16,8 потенциал за да ми показва вярно на контролера. По този начин е доста по удобно
и не се занимаваш с гасене ,почистване и др.мероприятия

Иначе почистване 4 пъти в месеца в активния сезон,сега по рядко

Разхода ми се очертава около 4 тона ,точно толкова колкото и без горелка плюс още 8 часа работа(отопление),така че затворих денонощието и комфорта стана друг,а почистване и зареждане един път в седмицата не всеки ден както беше преди.Отоплявам 100кв/м къща не изолирана,само сменена дограма
плюс 2 бр. бойлери по 120 л.
Замислям се за поне частична изолация (таваните) и някои подобрения по отоплителната ми инсталация.Доволен съм за инвестицията си в горелката и контролер SKZP-02F
boyanak
- напреднал
Валтер Желязков написа:Благодаря за отговора,но доколкото разбрах при въглищата ламбдата не върши работа!Наистина така ли е?boyanak написа:Колеги,тези контролери настройват ли сами съотношението въздух - гориво?За което (доколкото разбрах)трябва да се монтира ламбда сонда?И ако е така цените какви са?Примерно,за такъв контролер плюс модул за управление през интернет???Съотношението въздух-гориво се настройва по алгоритъм. На този контролер за момента не може да се монтира ламбда сонда. Ламбда управление + ламбда сонда и интернет модул е над 1000 лв. https://kotly.com.pl/kategoria-plum-243.html?l=pl
Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература