• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa - специалист
Здравейте, наскоро ми смениха контролера който имаше RS232 с който си наблюдавах нещата а новия NPBC-V4 няма и има само едно microUSB на дисплея, някой от вас знае ли дали мога да се вържа през него. Явно политиката им ще е всичко да минава през сървърите им.
вт фев 20, 2018 6:58 pmСтоян Петришки написа:
Колеги някои разполага ли със софтуера 1.8 за грейко. Имаме проблем със една горелка със софт 1.7 и е за преинстал
Същото търся и аз...има ли вариант да се свалят двете файлчета за мейн борда и за дисплея от работеща такава? Има ли смисъл да звъня на Натурелците...?
jolobg - специалист
Здравейте, питането ми е за радрешаване на достъп до интернет на WiFi модула NRM-W3 в рутър TL-WR940N V2. Рутъра е със статичен публичен IP, както и домашната LAN мрежа. Използвам WPA/WPA2 – Personal защита.
1. Свързах модула с домашната мрежа.
2. Направих Port forward на TCP 32006 - Forwarding→Virtual Servers и IP на модула - не стана.
3. Направих и Port Triggering на TCP 32006 - Forwarding→Port Triggering - пак не стана.
Сигналът при директна връзка с рутъра е слаб ~ -80dBm и за да съм сигурен, че не e в това проблема, сложих Wi-Fi Extender. При сигнал ~ -40dBm никаква промяна. Статусът на модула в менюто на горелката е AP Associated или Idle. Виждам MAC адреса на модула в Wireless Statistics на рутъра, но без обмяна на пакети.
4. Тествах с mobile hot spot - стана.

Някакви идеи? От Натурела вдигнаха ръце... :?
Evgeniy - майстор
пет окт 26, 2018 9:27 amjolobg написа:
.
Не прави " Port forward на TCP 32006 ".
Това обърква всички заявки към порта и той сочи към самия себе си.
В ръководството пише : "разрешен изходящ порт 32006 за TCP пакети", а не входящ.
jolobg - специалист
Благодаря, Evgeniy! =D> Оставих само Port Triggering на TCP 32006 и стана.
jolobg - специалист
Да допълня по темата. Оказа се, че модула (поне при мен е така) не се свързва със сървъра на Натурела, ако не е активиран DHCP на рутъра (всичките ми свързани устройства са със статични адреси). При активиран DHCP се свързва без проблем със сървъра на Натурела и също така, приема резервиран по MAC адрес IP в DHCP>Adress Reservation.
Evgeniy - майстор
Добре де, а дава ли ти да вкараш статичен адрес в модула?
jolobg - специалист
Не, нямам достъп до тези настройки през двата интерфейса, с които се прави връзката с рутъра (андроид приложението NSH и през браузър).
Моят модул е с фабрично зададено IP 192.168.000.050, което обаче се променя при свързване с mobile hot spot и рутър с DHCP. На всичкото отгоре, след изключване на горелката от захранване, модула показва за известно време IP 000.000.000.000. Давам нова WI-FI мрежа и си връща настройките. От Натурела не ми казаха как (казаха, че аз не мога) да задам постоянен IP. Единствения вариант, който аз открих, е индиректно с резервиран по MAC адрес IP в DHCP>Adress Reservation.
Evgeniy - майстор
На моя модул (ESP8266) работи така:
- вдига АП винаги при спиране на тока и пускне.
- Ако нищо не правя след малко си хваща IP и си заработва, като скрива АП.
- Ако вляза в АП не винаги си хваща адрес и минава през нова мрежа.

Така, че логично е да търси DHCP и не бързай да влизаш да търсиш нова мрежа, би трябвало да си работи със запаметената.

Понякога ако рутера е спрян или не си е вдигнал WiFi-то и не успее да си хване IP до определено време, след това не се свързва.
Затова му програмирах ако няма IP да се рестартира след 1 минута и това ми реши проблема.
Не знам при Натурела как е точно...
jolobg - специалист
Ще тествам и ще пиша за "последствията". :-D
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: