Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср окт 24, 2018 6:34 pmbedamusa написа:
След цял ден борба от страна на Натурела (адмирации за което) се оказа проблем с буксата на оптодвойката не е направена кат хората и едното кабелче се беше извадило и в момента запали като хората. Благодаря на всички които се отзоваха.
Беше на ремонт във Варна или ремонта протече по телефона?
filmatoplo - майстор
:) По телефона и чрез вай-фая .
Страшни са каките, неска пак ходих.
Следващия път почвам да ги тормозя за управление с ламбда. То На Грейкото не му пука, пък инсталаторите изобщо не мрънкат.
LazarGanev - "Велик майстор"
И ко ши я праиш нея ланда? :cool:
filmatoplo - майстор
:) Е ся остана само да измислят някой да слага пелети в бункера :-D
ср окт 24, 2018 8:20 pmLazarGanev написа:
И ко ши я праиш нея ланда? :cool:
Ши си мисля, чи като съм похарчил пари, парното ми е върхът и с мене ни мой са говори.
.....и тъй докат си вярвам.
Няма ли нужда от това оскъпяване! Демек, неоправдано ли е?
andy_forresite - майстор
Оправдано е, стига да работи както аз и ти искаме. А именно автоматично коригиране на въздуха (станалите ти любими об/мин) спрямо големината на огънчето.
Например горелката все пак е стигнала до "Изчакване", въпреки че сме намалили първата до степен че по-надолу вече няма да има стабилно пламъче. Стои там 5-6 минути. Излиза от "Изчакване" и вентилаторът върти с някакви обороти 1100-1200 там колкото сме го направили. В резултат на това че 5-6 мин пелети не са идвали, наличните са поизгорели и с този иначе нормален вятър пламъкът почти изчезва и температурата в котела тръгва надолу. Каквото спестим за тези 5-6 минути ще го навакса.
А с ламБадата може да подаде и 900 об/мин. Постепенно ще дойдат пелетчета и огънят започва да се съживява - оборотите се покачват. И така до нормализиране на горенето.
Или пък, друг сценарий, напрежението варира, оборотите и те, а ламбдата прави корекция на вентилатора. Тя това може да промени по "сместта" - само rpm. Горивото не може да пипа.
Не е някакво належащо по цял ден и нощ ламбада, но ще дойде време тези горелки да се саморегулират. Просто цъкаш On, задаваш room temperature/water temp и отиваш да правиш салата за ракията. Връщаш се да сипеш пелети и да чистиш прахоляк.
bedamusa - специалист
По телефона и през WiFi и направихме нащата страхотни са ако и Грейко бяха наполовина като тях ... направо щяха да са убиец, но какво да очакваш от фирма която не иска да работи с клиентите и е оставила необучени или незаинтересовани хора да продават и подържат. Някак си и те са си прави за себе си щом това работи и продават защо да сменят начина на работа. Скоро започват да произвеждат наблизо пелети от рапица и царевица да видим как ще е там работата.
Последна промяна от bedamusa на ср окт 24, 2018 10:35 pm, променено общо 1 път.
ср окт 24, 2018 10:09 pmandy_forresite написа:
...
Напълно съм съгласен.
Пепел ша чистим, ма след салатата и кога се наспим.
.....

.............Анди, ти нали ни пийш бре??! Кък ти иди тоя словоред?

За количеството пелети TPSa, MAFa и MAPа друг път.
Жив и здрав!
g.botev - напреднал
Здравейте,

искам да Ви попитам дали е възможно да се сложи горелка Грейко 50KW на котел Експерт 30KW чисто механично, защото не съм при котела да меря отвора в момента.

Като разбира се горелката така се регулира, че да не надвишава тези 30 киловата.

Идеята е, че искам да добявя отоплителни тела за следващата година и 30-ката няма да ми е достатъчна вече. Та тази година да си взема горелка и да продам моята а догодина да сменя и котлето.

Благодаря!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: