Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
Трудно ще направя клип, че ми е тъмно при котела. Качвам утешителна снимка, все си е същото но чат-пат шава :) Четирите полета горе са настройвани, на мен тези ми трябват. Пътувам често и затова държа на този вариант.
През камерата как се цъкат копчета :?
Моите "вай-фай" в къщи могат да сипят в бункера и до там се изчерпват знанията им по темата...
Прикачен файл:
IMG_20181027_205529.jpg
ЕДИТ: Процентите вентилатор можеше да се променят допреди две-три седмици, сега вече не може, както вече беше обсъждано :sad: Сега като се загледах, няма и от къде да се видят оборотите, само процентите се виждат.
Последна промяна от g.gushterov83 на съб окт 27, 2018 11:35 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:wink: Вай-вай е по добре от въх-въх :lol: :-D
Stefan1981 - напреднал
Аз , като начинаещ съм много доволен от грейкото. Слънчоглед в чували 25кг Незнам производител 250лв/Т някои чували са добри в други ветре е пълно с прах. Грейкоте изобщо не им се чуди яде всичко, само се наложи да смъкна малко времената, че тези ситните вдигат капацитета на шнека. Топля 150кв къща (само отопление ) постоянно 25гр. Разход за денонощие ,до сега 24кг най-високия котлето дакон дор16 вдигнат на кутия. 2 ламарини в първия ход, да спират леко пламъка.
Несъм майстор но всичко ми изглежда добре. Саждите по котлето са снежно бели като ги стържа падат като брашно. Пепелника е голям,чистя веднъж седмично, което за мен е добре и съм повече от доволен.
Темперетурата на кумина:
Не бих си държал ръката там, разгаряне и Р3-170’ Р-2 120’ Р1-90’ Това е при горене на дадените степени и осветеност между 175-183.
Когато няма огън , няма и темперетурата в кумина :)
нед окт 28, 2018 11:26 amStefan1981 написа:

Темперетурата на кумина:
Не бих си държал ръката там, разгаряне и Р3-170’ Р-2 120’ Р1-90’ Това е при горене на дадените степени и осветеност между 175-183.
Когато няма огън , няма и темперетурата в кумина :)
Огън си, Стефанели.
Напиши си настройките, че да видим дали няма мегдан, на трета балканска, да ти смъкнем температурата и разхода малко! На първа и втора е добре. На третата вероятно превишаваш възможностите на котлето. Се едно да ми туриш печено ягне напреде и да го прасна за обяд. Зайче по става.
И ко не им аресват на Дакон- Бошовците не мога да разбера.
Stefan1981 - напреднал
Р3-3.5/45/51
Р2-2.2/45/45
Р1-1.5/45/41
Капацитет на шнека 40кг/ч (това стана от ситните пелети с много прах) преди беше 31кг/ч.
Темперетурата на водата 66 делта 5/3/0
Трипътен ESBE 55’
нед окт 28, 2018 12:39 pmStefan1981 написа:
Р3-3.5/45/51
Р2-2.2/45/45
Р1-1.5/45/41
Капацитет на шнека 40кг/ч (това стана от ситните пелети с много прах) преди беше 31кг/ч.
Темперетурата на водата 66 делта 5/3/0
Трипътен ESBE 55’
Хм, сякаш е добре. Таблицата показа 12 киловата, където би трябвало да е силата на котлето. Не пипай нищо, въпреки че 170 на разгаряне и на 3та са си доста.
Всъщност, можеш да намалиш малко вентилатора. На 48 да речем.
На 1ва пък е притеснително малко. На 2ра е супер.
Като цало, супер си, наливай пелети, ракия, вино...... и си гледай рахатя!

.....ако направиш горенето постоянно или по плавно, да не бяга често по скоростната кутия, ще е още по добре.
Постоянно горене на 2ра примерно, ама си запиши или запомни тези настройки.
filmatoplo - майстор
:? Белки стана вече виното :wink: един комшия го метна рано-рано :drinkers: .
andy_forresite - майстор
Гущеров, мерси. Оборотите ги пише - 955 rpm. Втората икона.
При Стефан въздухът наистина не изглежда балансиран на фона на горивоподаването. Дори 47% ми се струват по-подходящи. Ако имаш оборотомер му направи 100 над тези за втора. Би трябвало това да са 2% повишение (спрямо мощност 2).
Stefan1981 - напреднал
Преди бях с 48-Р3 ама имаше много горящи пелети по ръба, и от време на време някой изпада зад борда. Дигнах въздуха за да няма бежанци, всичко си изгаря.
За сега вън е сравнително топло и горенето е само Р1 и поддържане.
Без буфер едва ли ще я подкарам Р2-Р3 за по дълго време.

PS: при мен вентилатора може да се разминава с другите, аз нямам кумин. 2.5м над котела. Тягата е на санитарния миниму, няма връщане на топлина към шнека.
g.gushterov83 - специалист
нед окт 28, 2018 7:53 pmandy_forresite написа:
Гущеров, мерси. Оборотите ги пише - 955 rpm. Втората икона.
Моля. Ясно ми е, че оборотите ги пише на дисплея на горелката, все пак аз съм си ги извел. Не ги пише в приложението, там има само проценти...
Последна промяна от g.gushterov83 на нед окт 28, 2018 10:15 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: