Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Karaangov86 - специалист
каръм я на 4-та така дали е добре дет само черни стъклото това е с турболатори
ZGabrovski@gmail.com - помощник
пон ное 05, 2018 4:40 pmnokoniko написа:
пон ное 05, 2018 4:13 pmZGabrovski@gmail.com написа:
Много благодаря:) А как се гледа тази температура? През някой параметър ли?
Извиниявам се за въпросите, но Сънсистем не са счели за нужно да дадат каквато и да е документация.
:partyman:
В основното меню, когато отидеш на температурите, първо виждаш температурата в стаята където е камината, със стрелка нагоре минаваш на температурата на водата и още веднъж със стрелката нагоре виждаш температурата на газовете.
Още веднъж благодаря!
Ще докладвам за резултатите.
kamina.alba18kw - специалист
Здравейте приятели. Искам да се оплача и да ми дадете някакъв съвет. Днес сефте запалихме камината. Със самото запалване започва да "смърди" на пушек в периметър 2, 3 метра около нея. Мисля,че проблена е в комина. Чудя се дали има кюнци на пазара освен иноксовите 80мм , та да пусна от покрива до нея кюнци и един вид да ползвам стария за канал. Миризмата е отвратителна. Блока е тухлен и имало някво слягане от земетресението 1977г. Били се размвстили блокчетата викат комшийте. Има ли вероятност, тази миризма да е от самата камина. Вашите как са, има ли някой с подобен проблем. Благодаря.
estzvetanov - специалист
вт ное 06, 2018 8:32 pmkamina.alba18kw написа:
Здравейте приятели. Искам да се оплача и да ми дадете някакъв съвет. Днес сефте запалихме камината. Със самото запалване започва да "смърди" на пушек в периметър 2, 3 метра около нея. Мисля,че проблена е в комина. Чудя се дали има кюнци на пазара освен иноксовите 80мм , та да пусна от покрива до нея кюнци и един вид да ползвам стария за канал. Миризмата е отвратителна. Блока е тухлен и имало някво слягане от земетресението 1977г. Били се размвстили блокчетата викат комшийте. Има ли вероятност, тази миризма да е от самата камина. Вашите как са, има ли някой с подобен проблем. Благодаря.
Само ти ли ползваш този комин? Има ли вероясност някой друг, който е на въглища и дърва да го ползва и просто да не е почистен, защото все пак миналата година си е работил комина.
Ти миналата година като я спря почисти ли я цялата вътре влючително и вентилатора, както и кюнците? Огледай си всичко което може да се задръсти и тогава предприемай кардинални мерки, може просто да не е изчистено някъде.
Joreto86 - помощник
Здравейте колеги имам котел аурига б 25кв к искам да го паля през интернет. За целта съм купил SONOFF TH10 и реле за 220 волта с нормално отворен контакт. Та въпроса е този контакт трябва да го свържа към бялата лустерклема отзад на котела на която пише че е за стаен термостат. И от настройките да разреша този вход. Или трябва и още нещо да се направи. Доколкото разбирам тази лустерклема е като сух контакт който служи само да затвори веригата и да запали котела
nokoniko - специалист
ср ное 07, 2018 1:02 pmJoreto86 написа:
Здравейте колеги имам котел аурига б 25кв к искам да го паля през интернет. За целта съм купил SONOFF TH10 и реле за 220 волта с нормално отворен контакт. Та въпроса е този контакт трябва да го свържа към бялата лустерклема отзад на котела на която пише че е за стаен термостат. И от настройките да разреша този вход. Или трябва и още нещо да се направи. Доколкото разбирам тази лустерклема е като сух контакт който служи само да затвори веригата и да запали котела
Аз също купих SONOFF, но така и не го свързах да видя как работи. Направи си проба, като запалиш камината и влезе в режим на горене да махнеш моста на бялата клема дали ще изгасне камината. Може да не се пипа нищо по настройките.
ZGabrovski@gmail.com - помощник
Колеги, преди малко попаднах на много читаво обяснение на начинът, по който се влиза в сервизното меню, както и на параметри, които колега в публикувал в нета.
Споделям линк.
https://colorfulday.life/index.php/fireplace/
Joreto86 - помощник
ср ное 07, 2018 1:14 pmnokoniko написа:
ср ное 07, 2018 1:02 pmJoreto86 написа:
Аз също купих SONOFF, но така и не го свързах да видя как работи. Направи си проба, като запалиш камината и влезе в режим на горене да махнеш моста на бялата клема дали ще изгасне камината. Може да не се пипа нищо по настройките.
А свъзването е по начина който описах.
filmatoplo - майстор
:) За да работи по външната букса -се прави от менюто има си параметър за това дали да е активирана или не :wink: .
Joreto86 - помощник
ср ное 07, 2018 5:43 pmfilmatoplo написа:
:) За да работи по външната букса -се прави от менюто има си параметър за това дали да е активирана или не :wink: .
Параметъра е 76 и сега е в позиция 2. Гледах клип ако искаш да ти работи със стаен термостат даго настройш този параметър на 2. При мен сега параметър 76 е на 2 и отзад на лустерклемата има мост

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: