• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет окт 18, 2018 9:20 pmandy_forresite написа:
Юлия, вземи една кръстата отвертка. Изключи бушона към ел клапана на бойлера. Махаш този ластик от тялото на термостата, отвиваш пластмасовата му гайка дето се вижда отпред баш под ластиката, дърпаш врътката навън да ти остане в ръчичката и ще се разпадне.
Вътре има три клеми. Едната е сама. Нея не я закачаш. От другата страна са две клеми. Тук идва отвертката. Взимаш я и с нея отвиваш винтчето на клемата за да измъкнеш кабелчето. Хващаш това кабелче и го напъхваш в другата клема. Затягаш винтчето че ше падне жицата.
Слагаш капака на термостата, завий му гайчицата, пъхни обрарно врътката. Тя има засечка и може да се постави само по един начин. Ами честито, сега ще работи правилно.
Здравейте,оказа се ,че не е трябвало да ми монтират такъв термостат и го смениха.Сложиха ми диференциален термостат DT-3 и...." о чудо" отново имам същият проблем .Когато използвам бойлера на ток топлата вода изтича през серпентината.Клапана стои отворен при положение ,че датчика отчита ,че е затворен.Когато е пуснат на ток и парното е запалено ,а бойлера е с по-висока температура -датчика свети зелено/отворен/,но не минава вода през серпентината и всичко е ок-до момента в който парното изгасне./смених и клапана,защото си мислех че проблема е в него,но не е/
шоп - майстор
съб ное 10, 2018 4:32 pmjulia Ivanova написа:

Здравейте,оказа се ,че не е трябвало да ми монтират такъв термостат и го смениха.Сложиха ми диференциален термостат DT-3 и...." о чудо" отново имам същият проблем .
Нормално е да имате същия проблем. Всъщност на Вас не Ви е решен проблема, ами сте набутана с дифернециален термостат, който струва над 50 лв и не върши никаква работа в случая.
Обърнете се към мнонтажника. Или Вие не знаете какво искате или монтажника не си знае работата.
Предполагам монтажника не си разбира от работата и трябва да бъде сменен.
Успехи!
Благодаря .В случая какво трябва да купя, за да се получи желаният ефект.За да не купя поредният ненужен уред.
шоп - майстор
Нищо не трябва да купувате.
Механичния термостат не трабва да е монтиран на или до радиатора ами на изхода на котела или камината.

Това първо. После следват настройките. дали 40-50 или 60 градуса са подробности. Дали термостата ще е нормално отворен или нормално затворен пак зависи от конкретиката. Обаче явно тези неща вашия монтажник не ги знае. Сменето го.
съб ное 10, 2018 5:25 pmjulia Ivanova написа:
Благодаря .В случая какво трябва да купя, за да се получи желаният ефект.За да не купя поредният ненужен уред.
Нищо повече не купувайте, ами прочетете още веднъж мненията на Анди! Прочетете ги всичките.
Диференциалният термостат е по правилната джаджа, Винаги когато печката /котела, панела/ имат по висока температура от бойлера, ДТ ще отваря клапана и ще добавя топлина в бойлера.
Просто разгледайте картинката на клапана! Трябва да е NC- нормално затворен. Когато има вода, с по висока температура, в отоплителната система, ДТ ще каже на клапана да се отвори.
Единият сензор трябва да е на източника на топлина /не на радиатора/, другият на бойлера.

Шопе, ни бъркай жината, ва брат! Не термостата, ам клапанаааа тряба да е NC. Термостата /както писа Анди/ има две клеми- една за охлаждане /нашта, ши охлажда печката в бойлера/ и една за отопление. То и в двата случая мога да га накарам пустата магия да тръгне, ма що да бръмчи га няма нужда?
Освен това, ДТ може да казва на бойлера да са самозадоволява на ток, като няма печка.
maistora1965 - специалист
Освен това, ДТ може да казва на бойлера да са самозадоволява на ток, като няма печка. Малеее това последното прозвуча малко :butthead: жената ше земе да ни помисли за сексманияци па нии говорим за горелки и боилери :lol: .
съб ное 10, 2018 8:47 pmmaistora1965 написа:
Освен това, ДТ може да казва на бойлера да са самозадоволява на ток, като няма печка. Малеее това последното прозвуча малко :butthead: жената ше земе да ни помисли за сексманияци па нии говорим за горелки и боилери :lol: .
Майсторе, се ши измислиш нещо, ма по дискретно, чи мойта таман си гледа сериала!
Дзън-дръннннн!
filmatoplo - майстор
:-D У мойта ще ми издере очите ако я оставя да се :heart: доволява .Та почти по добро от ДТ няма за случая .
  • 1
  • 2

Тема "МОНТАЖ НА ТЕРМОСТАТ КЪМ БОЙЛЕР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: