чет окт 18, 2018 9:20 pmandy_forresite написа: Юлия, вземи една кръстата отвертка. Изключи бушона към ел клапана на бойлера. Махаш този ластик от тялото на термостата, отвиваш пластмасовата му гайка дето се вижда отпред баш под ластиката, дърпаш врътката навън да ти остане в ръчичката и ще се разпадне.Здравейте,оказа се ,че не е трябвало да ми монтират такъв термостат и го смениха.Сложиха ми диференциален термостат DT-3 и...." о чудо" отново имам същият проблем .Когато използвам бойлера на ток топлата вода изтича през серпентината.Клапана стои отворен при положение ,че датчика отчита ,че е затворен.Когато е пуснат на ток и парното е запалено ,а бойлера е с по-висока температура -датчика свети зелено/отворен/,но не минава вода през серпентината и всичко е ок-до момента в който парното изгасне./смених и клапана,защото си мислех че проблема е в него,но не е/
Вътре има три клеми. Едната е сама. Нея не я закачаш. От другата страна са две клеми. Тук идва отвертката. Взимаш я и с нея отвиваш винтчето на клемата за да измъкнеш кабелчето. Хващаш това кабелче и го напъхваш в другата клема. Затягаш винтчето че ше падне жицата.
Слагаш капака на термостата, завий му гайчицата, пъхни обрарно врътката. Тя има засечка и може да се постави само по един начин. Ами честито, сега ще работи правилно.
съб ное 10, 2018 4:32 pmjulia Ivanova написа:Нормално е да имате същия проблем. Всъщност на Вас не Ви е решен проблема, ами сте набутана с дифернециален термостат, който струва над 50 лв и не върши никаква работа в случая.
Здравейте,оказа се ,че не е трябвало да ми монтират такъв термостат и го смениха.Сложиха ми диференциален термостат DT-3 и...." о чудо" отново имам същият проблем .
Обърнете се към мнонтажника. Или Вие не знаете какво искате или монтажника не си знае работата.
Предполагам монтажника не си разбира от работата и трябва да бъде сменен.
Успехи!