Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syller - специалист
По принцип пипнах пелетите peel - 7 ама беше преди няколко дни
burner - специалист
ср ное 07, 2018 11:01 pmsyller написа:
По принцип пипнах пелетите peel - 7 ама беше преди няколко дни
Ако първият път ти изключва при достигане на зададената температура ( е тук не разбрах може ли да модулира в това топло време, или гасне и работи в режим оn/off), при следващото запалване, докато си извърти циклите за първоначално запалване, стабилизиране и т.н тя се е засилила и надминава зададената за модулиране температура. Защото от написаното от теб не ми стават ясни нещата. И изобщо в това топло време балансът е труден, особено в малка квадратура и добра изолация. Затова още не паля, а карам на климатици.
Напиши каква квадратура отопляваш, какви са външните температури и най-важното - с какви настройки на пелетите си. Защото може да се окаже, че тези -7 намаление не е достатъчно.
Valko1989 - помощник
Колеги на колко време ги чистите камините?Моята 13кв я чистя на 3-4 дена-кошничката е чиста но около нея всичко е в пепел(пелетите са ми гадни с много боклук).Въпроса ми е как разбирате кога е за чистене?
Прикачен файл:
071FF1D5-AE73-48D5-AC27-42942A172047.jpeg
071FF1D5-AE73-48D5-AC27-42942A172047.jpeg (64.49 KиБ) Видяна 3268 пъти
filmatoplo - майстор
Моята за месец - два става като твоята , чистя 3 пъти на сезон .А твоята е за чистене -даже при тръбите и капачетата .
martolk - специалист
Как ги чистите тия камини 3 пъти в сезон?! Какви бездънни пепелници имате? По колко килограма на ден горите? Повечето производители препоръчват ежедневно почистване на горивната камера.
burner - специалист
В ръководството пише горелката да се почиства всеки ден. След като отвориш да я почистиш, нищо не пречи да почистиш и пепелника и стъклото, както и под горелката. При всекидневно почистване стъклото се изчиства за секунди със сух парцал, или препарат за стъкла, иначе като се натрупа и напласти нагар, зорът е голям. Натрупаната отстрани и отпред пепел не пречи, щом горелката е чиста и не говори за замърсени димогарни тръби и запълнени ревизии. Всъщност излишната пепел пада в пепелника. Друг е въпросът, ако няма време за почистване и ако се знае какво е състоянието на горелката (в смисъл тя се самопочиства идеално и няма нагар), почистването да става на по-дълъг период.
filmatoplo - майстор
Сега гори малко 1 човал го мотам 5 -6 дни само припалвам вечер .Зимата гори по 15 кг за 15 часа в денонощието -пада по малко пепел отстрани но не пречи тоест издържа месец два .Тази година съм с по чисти пелети -та може да постигна рекорд .По принцип всеки ден отварям камината -поглеждам дали има пепел в кошничката и я изсипвам отстрани в самата камина , изтъргвам отстрани по ризата малко прахоляк ако има който пак си пада и сиди в камината ,чистя стъклото и затварям . :) Основно чистене с ваденето на пепел правя -някой голям ден когато не ме мързи :lol: .Пепелта която вадя е горе долу колкото футболна топка -още две такива и сезона свършва :wink: Смятай щом на жената не и прави впечатление че камината се чисти -щото като я чистя ми вика -ти ся камината ли ще чистиш , че трябва ли :lol:
Raij - специалист
нед ное 11, 2018 4:58 pmfilmatoplo написа:
Сега гори малко 1 човал го мотам 5 -6 дни само припалвам вечер .Зимата гори по 15 кг за 15 часа в денонощието -пада по малко пепел отстрани но не пречи тоест издържа месец два .Тази година съм с по чисти пелети -та може да постигна рекорд .По принцип всеки ден отварям камината -поглеждам дали има пепел в кошничката и я изсипвам отстрани в самата камина , изтъргвам отстрани по ризата малко прахоляк ако има който пак си пада и сиди в камината ,чистя стъклото и затварям . :) Основно чистене с ваденето на пепел правя -някой голям ден когато не ме мързи :lol: .Пепелта която вадя е горе долу колкото футболна топка -още две такива и сезона свършва :wink: Смятай щом на жената не и прави впечатление че камината се чисти -щото като я чистя ми вика -ти ся камината ли ще чистиш , че трябва ли :lol:
Прати един чувал по еконт да го видим как гори без пепел. Да чистя и аз един път на сезон
нед ное 11, 2018 5:15 pmRaij написа:
...
Прати един чувал по еконт да го видим как гори без пепел. Да чистя и аз един път на сезон
Не знам дали ши ти прати, но потвърждавам, че качествени пелети, почти не оставят пепел.
От 16 чувала чамови съм изхвърлил две шепи пепел.
Пет чувала, слънчогледови, пълнят пепелника, а след осмия горелката е затрупана.
Raij - специалист
нед ное 11, 2018 6:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 11, 2018 5:15 pmRaij написа:
...
Не знам дали ши ти прати, но потвърждавам, че качествени пелети, почти не оставят пепел.
От 16 чувала чамови съм изхвърлил две шепи пепел.прати пък ти
Пет чувала, слънчогледови, пълнят пепелника, а след осмия горелката е затрупана.
Прати пък ти. Възможно ли е другото да е по тръбите вътре в камината. Нея как я чистите на три години ли

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: