• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona - специалист
време за работа мотора на шнека кво да ги права тия настроики . от 1 до 5
bmahob - майстор
ср ное 14, 2018 6:59 pmkaptagona написа:
време за работа мотора на шнека кво да ги права тия настроики . от 1 до 5
Не ги бъзикай, пробвай да я исили през лоад пелет дай +5 така ще засилиш на всяка степен
Zaki - помощник
Добър вечер, имам нужда от съвет какво да направя. Камината е алфа плам комо 21 постоянно има въздух в системата. Камината е на втория етаж в къща има радиатори и на третия етаж. При вдигане на 50 и нагоре градуса на водата първоначално се чува как въздуха започва да се качва нагоре по тръбите и от предпазния вентил започва да капе, налягането в системата на студено беше 1.4 сега е 1.2 и пак прокарва. Пробвах какви ли не методи за обезвъздушаване в продължение на над 20 дни пак има въздух. След като обезвъздуша системата на студено допълвам до 1.2 паля камината проверявам на топло радиаторите поизкарва въздух, сълзенето от клапана остава. Ако не се обезвъздуша 2 дни, тече направо от клапана водица. Мисля да сложа автоматични обезвъздушители като така или иначе на етажа при камината трябва да монтирам термоглави. Но не знам дали ще си реша проблема и нормалено ли е така да протича вентила на камината. Няма видими течове и налягането до колкото имам възможност да го наблюдавам, не намалява. Дали и клапана не е дефектен или някъде в камината има пробив във водната риза и водата се изпарява? Благодаря предварително.
П. С. Човека който прави инсталацията и връзва камината ми каза, че според него проблема е в клапана, човека от когото купих камината и я настрои ми каза, че просто има въздух и с времето ще изчезне. Моля за съвет защото тичам да гоня въздуха буквално всеки ден и вече ми писва. Поздрави, всякакви съвети ще са ми от полза.
RRT - напреднал
Здравейте, колеги!
От тази година и аз съм собственик на пелетка комо 21, но нещо не се получават нещата... Отоплявам около 110-120кв етаж от къща с що годе добра дограма и в някои стаи вътрешна изолация.
Ситуацията ми е същата като при колегата kaptagon. Неще и неще да вдига градус. Както и да направя да модулира, все тая
Имам радиатори с термоглави навсякъде. Главите са на 4
Т на водата 60, Т на стаята 23. От 22 повече не иска да вдигне, а водата 46-51 макс. И си гълта печката... доста
Като настройки съм задал load pelet - -4, stand by - on, малко съм намалил вентилаторите (с по 100 оборота) и coclea power 4 и 5 с по 0.5 единици
В апартамента е топло. Навсякъде е около 23г но така и не може да достигне градус и да изгасне чумата...
Искам да пробвам и с почасово палене. Някой колега може ли да сподели в кое меню и как се прави? Също така приемам и идеи
Благодаря!
andy_forresite - майстор
Да не си я оставил ръчно на най-ниската степен? Колко харчи докато вътре е 23?
Не трябва да гасне. Това не е стенен кондензен котел на газ. Като се изгаси ще запали пак и отново ще гони температура в себе си, в радиаторите и в стаите.
Разбирам да затопли, изгасне и да изкефи ползвателя, но следващото палене да е след 5-6 часа. Не е по-добре да пали и гаси днес 10-12 пъти. За маслен радиатор или газов котел може да е, но тук това не е добре.
RRT - напреднал
Не съм я оставял на нокаква степен. Постоянно модулира и от време на време минава на 5 и пак мпдулация.
Мисля че при мен ако изгасне и ще запали отново поне след 3-4 часа понеже под 19-20гр не пада. За това целя да изгасне и да пробвам. Иначе гори около 2 чуала дори над за денонощие. Интередно е като я запаля за миг достига 22.5 и до там
andy_forresite - майстор
Горенето се променя спрямо по-близката стойност от t° въздух и t° на водата. Ако си задал 23 за стаята с камината, тогава няма да се "напъва" до 60 за водата щото първото условие е по-лесно за постигане :) .
RRT - напреднал
Интересна история. На долния етаж и на горния са с бърнит и нямат ядове, а ние с тези скъпи кошници....
Моля някой да каже за почасовото палене :)
bmahob - майстор
нед ное 18, 2018 5:27 pmRRT написа:
Интересна история. На долния етаж и на горния са с бърнит и нямат ядове, а ние с тези скъпи кошници....
Вие ги скопявате.... И после не греее ..... Колко и да работи на първа под 1.4-1.5кг/час няма как да харчи камина 21 кв!!!!!! На мене ми треаше месеци да разбера че е добре да има достатъчно кв за да сгрее от там на там печката си знае работата моделира или гасне. А колегата с въздуха ти си ппарвия с такъв проблем според мен не е от камината, скротни тоя дето е правил системата.
grants - специалист
нед ное 18, 2018 5:27 pmRRT написа:
Дай имеил адрес
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: