Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Имам един въпрос някои може ли да помогне.имам парно затворен кръг и тая година правих ремонт и остаклих терасата и сега мисля да свържа от последния радятор да направя подово само на терасата.възможно ли е това да стане или или да търся някакво друго решение.мерси предварително.
шоп - майстор
По принцип е възможно, но с много условности..
Дебит и температурна разлика, при двата вида отопление, са доста различни.
Може да се направи така, но нуждата от контролер, трипътен и помпа, ще те откажат с цена.
Ако го направиш просто така, трябва да си наясно, че резултатът няма да ти хареса.

Продължи си инсталацията, като поставиш радиатор!
пет ное 16, 2018 8:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дебит и температурна разлика, при двата вида отопление, са доста различни.
Може да се направи така, но нуждата от контролер, трипътен и помпа, ще те откажат с цена.
Ако го направиш просто така, трябва да си наясно, че резултатът няма да ти хареса.

Продължи си инсталацията, като поставиш радиатор!
Мерси за отговора няма да има ефект с радятор.друго като идея мога да направя под терасата изолация иначе като стъпвам се осеща студ на краката.и стаята изтрива много бързо
пет ное 16, 2018 7:51 pmшоп написа:
Какви са тези много условия.нали няма да има нещо сложно.с допълнителен радятор не става или външна изолация под терасата е другото решение
пет ное 16, 2018 8:27 pmafectionate написа:
пет ное 16, 2018 7:51 pmшоп написа:
Какви са тези много условия.нали няма да има нещо сложно.с допълнителен радятор не става или външна изолация под терасата е другото решение
Условия има.
Правиш външна. Пускаш тръбите от последния радиатор, ама към радиатор на терасата, а от него правиш подово, с връщащата тръба. Радиатора щи топли терасата, а "подовото" краката.
Така хем няма да ти е много сложно, хем ши ти е толкова скъпо, като да си го направиш като ората. Не съм сигурен само, че подово, без радиатор, може да я стопли. Със сигурност няма да усещаш хлад на табаните.
На тая тераса, остъклението какво е? С винкел, маджун и стъкла или с качествена дограма , итонг и топлоизолация?

Тема "Подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: