• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sundance - помощник
А някой знае ли нещо по въпроса къде се поставя датчика за температура на водата в котела?
Copy/Paste от по-горе за удобство...
4. Как и къде се поставя сензора за температурата на водата в котела?
В този контекст искам да попитам дали при преминаване от твърдо гориво към пелети се маха термостатичния регулатор, който отваря и затваря клапата за въздух? Може би сензора за температура се поставя по някакъв начин на неговото място?
ktch_1964 написа:
Здравей, аз съм с БУРНИТ 25кв. , имам 2 горелки, на течно гориво и на твърдо гориво /всеядна/ . В началото вдигаше много висока температура на димните газове и това не ми харесваше, измайсторих му турбулатори на първия и втория ход и сега
температурата на димните газове е 80-90гр. конденз няма. Когато си на това скъпо гориво пелети е много важно да не топлиш
атмосферата. Турбулаторите ги направих по идея от форума , мисля, чепродават и купешки.
Може ли малко повече информация за турболаторите, размери и от какво ги направи?
ktch_1964 - специалист
Здравей Нено димов , конструкцията на турбулаторите които направих е проста, аз ги направих от ламарина 1,5 мм .
На три равни разсояния на първи я ход го затварят на 50% , така че газовете да облизват горната част на хода , по средата
втората ламарина ги смъква надолу и в края третата ламарина ги качва нагоре. На втория ход на котела по същия начин .
sundance - помощник
Здравейте!
Тази година смених пелетите и въпреки, че "на хартия" са с по-добри показатели от предишните, сякаш не мога да извадя оптимума от тях.
Пелетите са с тези параметри:
характеристики пелети,
а настройките са тези:
настройки,
но просто не мога да постигна повече от това:
показатели при горене.
Котела е с турболатори, но клапата на комина е отворена докрай, което не знам дали трябва да е така.
При това положение за 12 часа изгаря около 2,5 чувала пелети за отопление на около 150 кв.м.
Ако някой може да помогне със съвет как да оптимизирам горенето ще съм много благодарен :sad:
ktch_1964 - специалист
Здравей, имаш ли наблюдение дали турбулаторите смъкнаха температурата на димните газове. Опитай да притвориш клапата
на димохода на 50% и виж как ще се отрази това на горивния процес и на разхода. Аз съм се убедил, че всичко е проба , грешка
по този начин се трупат знанията. Няма два еднакви кумина с еднаква тяга и две еднакви жилища с еднакви топлозагуби така, че
сам трябва на си нагласиш системата да е всичко оптимално.
sundance - помощник
За съжаление няма как да измеря температурата на димните газове, а също така и нямам газанализатор.
Използвам ръководството на Burnit за инсталатори, както и ето това клипче, но температурата продължава да варира в рамките на 61-66 градуса.
Имам 750 литра буферен съд в системата и миналата година горелката работеше в достатъчно добър режим за да го пълни, изключва и да почива няколко часа. Сега работи постоянно, а съм "отрязал" буферния съд, защото иначе просто няма шансове...
Чудя се дали проблема не е в пелетите. Миналата година бях с букови, а тази минах на иглолистни...
С буковите пламъка беше ясно видим и устойчив, с тези се виждат само искри, без видим пламък.
пет яну 20, 2017 9:03 amfilmatoplo написа:
Оня ден настройвах една горелка Бурнит Пел 25 ,та оптимизирах горивния процес ,сега ти погледнах настройките от снимките - същите като моите .
Здравей, има ли значение настройките за какъв тип пелети се използва. Благодаря
пет яну 20, 2017 9:03 amfilmatoplo написа:
Оня ден настройвах една горелка Бурнит Пел 25 ,та оптимизирах горивния процес ,сега ти погледнах настройките от снимките - същите като моите .
Моля пратете и на мен тези настройки горелката ми е Pell 30.Благодаря предварително
  • 1
  • 2

Тема "Инсталация и настройка на пелетна горелка Burnit Pell 25" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: