• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliqn87 - помощник
Днес пуснахме печката, настроих температура на водата 56 и на стаята 27 градуса. Когато влязох в стаята беше 13 градуса. Печката поработи 2 часа, като в стаят беше станало 16, водата 42 и изгасна като изписа wait cooling, след малко пак се запали и след 20 мин пак изгасна.
Искам само да поясня че със същите настройки та температутата печката преди 2 седмици работи 3 дни без да се изключи нито ведниж, само влизаше в modulate. Единствената настройка, която вчера исках да направя е да я накарам днес да се пусне към 14 часа, но не успях защото искаше и час за спиране и се отказах след каъо зададох часа за пускане.
От ккво може да загася, след като не е достигнала ниъо една от температурите?
bmahob - майстор
пет ное 30, 2018 11:41 pmiliqn87 написа:
Днес пуснахме печката, настроих температура на водата 56 и на стаята 27 градуса. Когато влязох в стаята беше 13 градуса. Печката поработи 2 часа, като в стаят беше станало 16, водата 42 и изгасна като изписа wait cooling, след малко пак се запали и след 20 мин пак изгасна.
Искам само да поясня че със същите настройки та температутата печката преди 2 седмици работи 3 дни без да се изключи нито ведниж, само влизаше в modulate. Единствената настройка, която вчера исках да направя е да я накарам днес да се пусне към 14 часа, но не успях защото искаше и час за спиране и се отказах след каъо зададох часа за пускане.
От ккво може да загася, след като не е достигнала ниъо една от температурите?
Да не си дал да се управлява по термостат, а да нямаш такъв..... 01 или 02 са за вода и въздух, 3 е за външен термостат, не помня кое меню наизуст :?
Kalinski88 - помощник
На колко време чистите долната ревизия с болтовете? При мен на комо компакт 23 се пълни на 4-5 чувала доста бързо всякаш. Там долу се вижда навътре и вентилатора. По него също виждам мн финна пепел. В книжката пише тази ревизия веднъж на 10 дена. Ако не я пипам толкова ще се препълни тя мн плитка. За вентилатора не е ли пагубна тая пепел? Започвам да си мисля , че пелетите не са ок въпреки че горят добре... модулира за няма и 2ч.Също да попитам в самия бункер долу където е шнека чисти ли се нещо ..самите пелети доста прахоляк и трици има в чувалите. Инак всичките за А1 се пишат. Кои марки във Варна са качествени някой има ли наблюдения? ☺
съб дек 01, 2018 2:54 amKalinski88 написа:
На колко време чистите долната ревизия с болтовете? При мен на комо компакт 23 се пълни на 4-5 чувала доста бързо всякаш. Там долу се вижда навътре и вентилатора. По него също виждам мн финна пепел. В книжката пише тази ревизия веднъж на 10 дена. Ако не я пипам толкова ще се препълни тя мн плитка. За вентилатора не е ли пагубна тая пепел? Започвам да си мисля , че пелетите не са ок въпреки че горят добре... модулира за няма и 2ч.Също да попитам в самия бункер долу където е шнека чисти ли се нещо ..самите пелети доста прахоляк и трици има в чувалите. Инак всичките за А1 се пишат. Кои марки във Варна са качествени някой има ли наблюдения? ☺
Здравейте,имам комо 21.И при мен долната ревизия с болтовете се пълни доста,чистя е веднъж седмично тавата направо прелива от пепел.При вентилатора за отвеждане на димните газове също се натрупва финна пепел.
Kalinski88 - помощник
Принципно не ми пречи да спирам котела по начесто за чистене. Не ми тежи бил съм на дърва и въглища. Въпроса е пречи ли на вентилатора щото и по него си има полепнала финна пепел. Опитвам се с прахосмукачката за пепел да бръкна там но не всичко дърпа.
bmahob - майстор
съб дек 01, 2018 3:26 pmKalinski88 написа:
Принципно не ми пречи да спирам котела по начесто за чистене. Не ми тежи бил съм на дърва и въглища. Въпроса е пречи ли на вентилатора щото и по него си има полепнала финна пепел. Опитвам се с прахосмукачката за пепел да бръкна там но не всичко дърпа.
Трети сезон... да чукна на дърво няма дерт, колега е 4ти сезон никакъв хардуерен проблем
Zaki - помощник
Здравейте, по-рано писах за проблем с въздух в системата и протичане на клапана. Реших проблема с намаляване на налягането в системата, преди беше 1.3 1.4 на студено. Сега е 1.1 1.2 на студено обезвъздушавах 3 4 пъти и всичко е наред за момента вече повече от седмица.
bmahob - майстор
пон дек 03, 2018 8:34 pmZaki написа:
Здравейте, по-рано писах за проблем с въздух в системата и протичане на клапана. Реших проблема с намаляване на налягането в системата, преди беше 1.3 1.4 на студено. Сега е 1.1 1.2 на студено обезвъздушавах 3 4 пъти и всичко е наред за момента вече повече от седмица.
В началото как "тествах" системата студена беше 1.8 топла 2 и нещо :shock: :shock: после прочетох упътването и сега студено 1.2, топла 1.8
Ивелин Петров - специалист
Здравейте,

Ще помоля колегата kaptagona да напише своите настройки на подаване на пелети и на обороти на вентилатора в различните степени. Писах му на ЛС, но или не го е прочел, или не е стигнало.. От този сезон ми е трудно да си нагодя настройките за новия вид пелети който взех и искам да видя твоите как са. Аз също съм с Коммо 15. Благодаря предварително! :prayer:
kaptagona - специалист
Извинявай.Не съм видял личните. Пробвах всякакви варианти,но заводските каточели са най добри.Има ги на 7ма страница ако това са вярните.Съвпадат и с мойте.Единствено лоад пелед ми е на -3 но няма голяма разлика с лоад пелет 00.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: